Vanaf welke leeftijd een borstvergroting?

Gepubliceerd: 28 juni 2019
Laatst gewijzigd: 28 april 2022
Gepubliceerd: 28 juni 2019
Laatst gewijzigd: 28 april 2022

Ontevreden gevoelens over het volume of de vorm van de borsten komen bij jonge en oudere vrouwen voor. Regelmatig informeren vrouwen die jonger zijn dan 18 bij ons naar de mogelijkheden voor een borstvergroting. In dit blog geven we informatie over de leeftijdsgrens voor plastische chirurgie en leggen we uit waarom de plastisch chirurg patiënten van achttien jaar soms adviseert om nog even te wachten met een ingreep.

Plastische chirurgie vanaf 18 jaar

Volgens de Nederlandse wet is iedereen vanaf achttien jaar volwassen. Vanaf deze leeftijd zijn alle ingrepen toegestaan, ook die zonder medische indicatie. Er worden bij minderjarigen natuurlijk wel plastische ingrepen uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan het corrigeren van flaporen of het verwijderen van een moedervlek met een asymmetrische vorm. Voor deze ingreep geldt een duidelijke medische indicatie.

Waarom een borstvergroting?

Veel jonge vrouwen die een borstvergroting willen, zijn ontevreden over hun cupmaat. Ook storen zij zich soms aan de vorm van hun borsten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan tubulaire of tubereuze borsten. Een derde veelvoorkomende reden voor jonge vrouwen om een borstvergroting te ondergaan, is wanneer het verschil tussen de twee borsten erg groot is.

Volgroeid lichaam

Terwijl veel vrouwen na hun zeventiende jaar niet langer worden, groeien de borsten meestal nog een tijdje door. Hoewel bij de meeste de cupmaat na hun achttiende niet groter wordt, kan het voorkomen dat de groei doorgaat tot een leeftijd van 21 jaar. Hoelang de borsten doorgroeien verschilt van persoon tot persoon en is vooraf niet te voorspellen.

Consult voor de ingreep

Bij Blooming nodigen we u altijd uit voor een consult waarin u uw wensen bespreekt met de plastisch chirurg. Bij jonge vrouwen zal de arts bovendien een advies geven over de timing van de ingreep. Wanneer de borsten bijvoorbeeld nog aan het groeien zijn, is het verstandig om nog even te wachten. Pas als het lichaam volledig is uitgegroeid, kan de plastisch chirurg een goed advies geven over het meeste geschikte volume van de borstprothesen.

Borstvergroting bij Blooming Plastische Chirurgie

Bij Blooming voeren we alleen borstvergrotingen uit bij vrouwen die ouder zijn dan achttien. Deze leeftijdsgrens is vastgesteld door de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). Denkt u na over een borstvergroting en wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden bij Blooming? Via onderstaande links vindt u meer informatie over:

Consult inplannen

Een afspraak voor een consult met een van onze plastisch chirurgen plant u eenvoudig in door te bellen naar 023 544 4974 of door ons een bericht te sturen naar info@bloomingpc.nl

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »