Vanaf welke leeftijd een borstvergroting?

Gepubliceerd: 28 juni 2019
Laatst gewijzigd: 8 augustus 2022
Gepubliceerd: 28 juni 2019
Laatst gewijzigd: 8 augustus 2022

Ontevreden gevoelens over het volume of de vorm van de borsten komen bij jonge en oudere vrouwen voor. Regelmatig informeren vrouwen die jonger zijn dan 18 bij ons naar de mogelijkheden voor een borstvergroting. In dit blog geven we informatie over de leeftijdsgrens voor plastische chirurgie en leggen we uit waarom de plastisch chirurg patiënten van achttien jaar soms adviseert om nog even te wachten met een ingreep.

Plastische chirurgie vanaf 18 jaar

Volgens de Nederlandse wet is iedereen vanaf achttien jaar volwassen. Vanaf deze leeftijd zijn alle ingrepen toegestaan, ook die zonder medische indicatie. Er worden bij minderjarigen natuurlijk wel plastische ingrepen uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan het corrigeren van flaporen of het verwijderen van een moedervlek met een asymmetrische vorm. Voor deze ingreep geldt een duidelijke medische indicatie.

Waarom een borstvergroting?

Veel jonge vrouwen die een borstvergroting willen, zijn ontevreden over hun cupmaat. Ook storen zij zich soms aan de vorm van hun borsten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan tubulaire of tubereuze borsten. Een derde veelvoorkomende reden voor jonge vrouwen om een borstvergroting te ondergaan, is wanneer het verschil tussen de twee borsten erg groot is.

Volgroeid lichaam

Terwijl veel vrouwen na hun zeventiende jaar niet langer worden, groeien de borsten meestal nog een tijdje door. Hoewel bij de meeste de cupmaat na hun achttiende niet groter wordt, kan het voorkomen dat de groei doorgaat tot een leeftijd van 21 jaar. Hoelang de borsten doorgroeien verschilt van persoon tot persoon en is vooraf niet te voorspellen.

Consult voor de ingreep

Bij Blooming nodigen we u altijd uit voor een consult waarin u uw wensen bespreekt met de plastisch chirurg. Bij jonge vrouwen zal de arts bovendien een advies geven over de timing van de ingreep. Wanneer de borsten bijvoorbeeld nog aan het groeien zijn, is het verstandig om nog even te wachten. Pas als het lichaam volledig is uitgegroeid, kan de plastisch chirurg een goed advies geven over het meeste geschikte volume van de borstprothesen.

Borstvergroting bij Blooming Plastische Chirurgie

Bij Blooming voeren we alleen borstvergrotingen uit bij vrouwen die ouder zijn dan achttien. Deze leeftijdsgrens is vastgesteld door de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). Denkt u na over een borstvergroting en wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden bij Blooming? Via onderstaande links vindt u meer informatie over:

Consult inplannen

Een afspraak voor een consult met een van onze plastisch chirurgen plant u eenvoudig in door te bellen naar 023 544 4974 of door ons een bericht te sturen naar info@bloomingpc.nl

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »