Ga direct naar:

Kleine borsten

Vrouwen met kleine borsten voelen zich vaak onzeker over hun lichaam. Het is dan fijn te weten dat er een oplossing is. Met een borstvergroting zorgen we ervoor dat uw borsten meer volume krijgen en verbeteren we de houding en vorm, zodat uw borsten weer beter bij uw lichaam passen.

Wat zijn kleine borsten?

De definitie van kleine borsten is voor iedereen verschillend. Waar de een zich prettig voelt bij een B-cup kan dit voor een ander niet prettig aanvoelen. We spreken dan ook voornamelijk over kleine borsten wanneer uw borsten niet goed passen bij de rest van uw lichaam en u zich daar onzeker over voelt.

Oorzaak van kleine borsten

Wanneer meisjes in de puberteit komen, beginnen de borsten te groeien. Dit groeiproces duurt een aantal jaar. Veel vrouwen zijn helaas niet tevreden met de grootte van hun borsten nadat deze uitgegroeid zijn. Ook kunnen borsten in de loop der jaren kleiner worden. Vaak voorkomende oorzaken hiervan zijn:

  • Gewichtsverlies
  • Stoppen met de anticonceptiepil
  • Zwangerschap
  • Ouder worden

De behandeling van kleine borsten

Voor de behandeling van kleine borsten voert de plastisch chirurg een borstvergroting uit. Bij een borst vergrotende operatie maken we een kleine snee van ongeveer 5 cm in de borstplooi. Via deze snede plaatsen we de prothese onder de borstspier of borstklier. Tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg de gewenste prothese met u en op welke positie de prothese geplaatst wordt. Dit is namelijk afhankelijk van uw eigen huid en weefsel. Zodra de prothese is aangebracht, hechten we de snedes en plakken we deze af met een pleister. Ook brengen we ondersteunend verband aan om het herstel te bevorderen. Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld één uur tot anderhalf uur. Plan een vrijblijvend consult met een van onze plastische chirurgen voor een behandelplan op maat.

Resultaten na een borstvergroting

Na een borstvergroting hebben uw borsten meer volume, zijn ze steviger en passen ze beter bij de verhouding van uw lichaam. Bekijk enkele resultaten.

Voor een borstvergroting

Kleine borsten

Na een borstvergroting

Borstvergroting kleine borsten

Voor een borstvergroting

Kleine borsten

Na een borstvergroting

Resultaat borstvergroting

Kosten voor de behandeling van kleine borsten

De kosten van de behandeling van kleine borsten zijn afhankelijk van de exacte behandeling die uitgevoerd dient te worden. Tijdens een consultgesprek bekijkt de plastisch chirurg uw borsten en stelt hij/zij een persoonlijk behandelplan op. Ook ontvangt u dan een overzicht van de kosten. Bekijk onderstaande tarieven om alvast enig inzicht te krijgen in de kosten:

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Borstvergroting vanaf € 5.470,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting tubulaire borsten vanaf € 7.130,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting hybrid (protheses en lipofilling) v.a. € 8.500,- Algehele narcose Ja

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars zien een borstvergroting als een cosmetische ingreep, waardoor de behandeling niet vergoed wordt. Neem voor meer informatie of vragen over een vergoeding contact op met uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité