Ga direct naar:

Kincorrectie

Een kincorrectie uitgevoerd door een ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurg

Met een kincorrectie geven we uw kin een gewenste vorm en grootte. Heeft u een korte kin of loopt uw kin over in uw hals? Dan is een kincorrectie een goede oplossing. Op basis van uw klachten en wensen beoordeelt de plastisch chirurg of u in aanmerking komt voor een kinvergroting of een kinverkleining. Na een kincorrectie geniet u van een kin die geheel past bij de rest van uw gezicht. Op deze pagina leest u meer over de behandeling, nazorg, risico’s en kosten van de behandeling.

 • Veilige en professionele kincorrecties
 • Geniet van een kin die in balans is met uw gezicht
 • Persoonlijk behandelplan afgestemd op uw klachten en wensen
 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

Kosten kincorrectie

Tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw wensen en beoordeelt hij of zij welke behandeling de beste optie is. Op basis hiervan ontvangt u een persoonlijk behandelplan inclusief kostenoverzicht. Bekijk hieronder alvast een indicatie van de kosten van een kincorrectie.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Kincorrectie d.m.v. implantaat € 3.800,- Algehele narcose Nee

Wat is een kincorrectie?

Een kincorrectie voeren we uit bij cliënten die niet tevreden zijn met de grootte en/of vorm van hun kin. Zo kunt u zich storen aan het feit dat u uw kin te kort vindt of dat uw kin overloopt in uw hals. Met een kincorrectie corrigeren we datgeen waar u zich niet prettig bij voelt. Wanneer een kinvergroting bij u mogelijk is, brengen we een implantaat aan. Bij een kinverkleining verwijderen we wat kaakbot, bindweefsel of kraakbeen. Met een kincorrectie zorgen we ervoor dat uw kin beter in balans is vergeleken met de rest van uw gezicht.

Soorten kincorrecties

Er zijn verschillende methodes om een kincorrectie uit te voeren. Wanneer u uw kin graag extra wilt laten opvallen is een kinvergroting de juiste keuze. Wilt u uw kin juist een minder prominente uitstraling geven? Dan komt u in aanmerking voor een kinverkleining. De plastisch chirurg beoordeelt tijdens het eerste consult welke behandeling voor u geschikt is.

Kinvergroting

Om uw kin te vergroten, maken we gebruik van een implantaat. Op deze manier zorgen we voor een gewenste uitstraling.

De ingreep

 • Een kinvergroting vindt plaats onder algehele narcose.
 • De plastisch chirurg maakt een klein sneetje onder uw kin of aan de binnenkant via de mond.
 • Via de incisie brengen we het implantaat in.
 • Zodra het implantaat op de goede plek zit, hecht de chirurg de wond en bedekt hij de wond met een pleisterverband.
 • Er ontstaat minimale littekenvorming bij een insnede onder uw kin. Bij een insnede via de binnenkant van de mond blijven er geen zichtbare littekens over. Wel is de kans op infecties groter via deze behandelwijze.

Na de operatie

Na de kincorrectie is het gebied dat behandeld is blauw en gezwollen. Dit is een normale reactie. De bloeduitstorting verdwijnt vaak na een aantal dagen weer. De zwelling zal ongeveer vier weken aanhouden. Na gemiddeld vijf tot zeven dagen komt u bij ons langs in de kliniek voor een controleafspraak. Ook verwijderen we dan de pleisters en hechtingen. We raden u aan om het litteken met een littekencrème te verzorgen. De plastisch chirurg informeert u hier graag over.

Vergoeding

Uw zorgverzekeraar vergoedt een kinvergroting niet. Dit omdat er geen sprake is van een medische indicatie, maar van cosmetische redenen.

Eerste consult voorafgaand aan de kincorrectie

Voordat we starten met de behandeling, komt u bij ons langs voor een eerste consult. Tijdens dit consult ontmoet u de plastisch chirurg en bespreekt u samen het gehele traject. Zo komen onderstaande vragen aan bod:

 • Welke kincorrectie is voor u geschikt?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van een kincorrectie? 
 • Welk resultaat is er na de behandeling?
 • Wat zijn eventuele risico’s en complicaties van een kincorrectie? 
 • Wat is de beste nazorg voor een spoedig herstel?

Risico's en complicaties

Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring in het uitvoeren van kincorrecties. Ondanks onze ruime ervaring en expertise vinden we het toch belangrijk u te informeren over eventuele risico’s en complicaties. Neem voor vragen hierover ook gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!

Mogelijke complicaties na een kincorrectie

In de meeste gevallen zijn complicaties na een kincorrectie zeer zeldzaam. Hierbij kunt u denken aan een nabloeding of een wondinfectie. Deze complicaties zijn niet ernstig, maar vertragen wel het genezingsproces. Enkele complicaties na een kincorrectie kunnen zijn:

 • Verschuiven van het implantaat
 • Kapselvorming rondom het implantaat
 • Aanhoudend verdoofd gevoel in uw lip
 • Verslapte spier rondom de mond
 • Pijn
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Allergische reactie op pleisters of hechtdraad

Littekens

Na een kincorrectie moet u rekening houden met littekens. In het begin zijn deze rood en gezwollen, maar dit neemt geleidelijk af. Voor de volledige genezing hebben littekens één tot anderhalf jaar nodig. We adviseren u om uw littekens te verzorgen met de littekencrème van Staudt.

Roken

Voor een goede wondgenezing is het van belang dat u voorafgaand aan de behandeling stopt met roken. We adviseren u minimaal zes weken voor tot zes weken na de kincorrectie niet te roken. Zo verkleint u de kans op nabloedingen aanzienlijk.

Resultaten kincorrectie

Om u een goed beeld te geven van de resultaten van een kincorrectie, vindt u hieronder een voor-en-na-foto.

Ervaringen

Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor een kincorrectie?

Stoort u zich aan de grootte of vorm van uw kin? Dan komt u in aanmerking voor een kincorrectie.

Waar wordt een kinprothese van gemaakt?

Bij Blooming Plastische Chirurgie gebruiken we kinprotheses die gemaakt zijn van siliconen. Dit type materiaal veroorzaakt namelijk geen afstotingsverschijnselen.

Mag ik na een kincorrectie direct weer aan het werk?

Het is belangrijk om de eerste twee weken na de operatie rustig aan te doen. Na één tot twee weken kunt u weer langzaam uw werkzaamheden oppakken. Wanneer u zwaar lichamelijk werk verricht, adviseren we vier weken lang rust te nemen.

Wanneer mag ik weer sporten?

Na een kincorrectie moet u een week lang rust nemen, zodat de wond voldoende tijd heeft om te genezen. Contactsporten waarbij de mogelijkheid bestaat dat uw kin beschadigt, kunt u beter een maand niet uitoefenen.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op uw doorbloeding. En laat dit nu juist heel belangrijk zijn bij een goed herstel. We raden u dan ook aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het verstandig om niet te roken. Dit vergroot namelijk de kans op infecties.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier