Plastisch chirurg Kalam Ahmed in het magazine Inzicht van het Spaarne Gasthuis

Gepubliceerd: 5 juli 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 5 juli 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

In mei verscheen de tweede editie van het magazine ‘Inzicht’, een uitgave van het Spaarne Gasthuis. Voor deze editie kwam onze eigen plastisch chirurg Kalam Ahmed aan het woord over cosmetische en reconstructieve chirurgie. Twee vakgebieden waarin hij heel kundig en bedreven is.

“Ik zie mezelf zeker niet als kunstenaar” begint Kalam Ahmed het stuk. “Het is een zeer creatief vak, het is meer dan repareren” Maar het ‘opbouwende, reconstructieve aspect’ is wel wat deze discipline zo boeiend maakt. “Door mijn ‘kunstje’ uit te oefenen kan ik mensen een beter gevoel geven, een sterker zelfbeeld. En dat is toch iets heel moois? Het allerbelangrijkste in zijn vak is mensen een eerlijk advies geven want daardoor schep je realistische verwachtingen. “What you see is what you get” en daarin kun je op zoek gaan naar perfectie. Dat is dan ook drs. Ahmeds hoogste doel, tevredenheid voor zowel de cliënt als voor hemzelf.

Al vanaf jongs af aan wist de in Bangladesh geboren Ahmed dat hij arts wilde worden. Toen hij op zijn zevende naar Nederland vertrok en zijn vader een ernstige maagoperatie overleefde, dacht hij: dit is het. Daarom begon hij zijn geneeskundestudie aan het VU waarna hij het liefst cardiochirurg wilde worden. Toch is het plastische chirurgie geworden omdat dit vakgebied zo divers is. Je ziet mensen die komen voor oncologische reconstructies (na kanker), plastische chirurgie, brandwondenreconstructies, handchirurgie, algemene chirurgie en kinderchirurgie. Binnen Kliniek Blooming richt Ahmed zich op de cosmetische plastische chirurgie. Hij ervaart hier wekelijks dat de taboesfeer rondom cosmetische plastische chirurgie steeds minder wordt. Gelukkig maar. Want er zijn zoveel mensen geholpen met een mooi resultaat.

Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat mensen na een cosmetische operatie zelfverzekerder, blijer, succesvoller en gezonder zijn. Het geeft iemand een beter gevoel over zichzelf en dat is toch mooi? Natuurlijk zijn de cliënten hier kritisch maar dat is logisch. Ze komen niet met een medisch probleem maar willen esthetisch iets verbeteren. Daar kies je alleen maar voor als het mooier wordt en tot in perfectie gebeurt. Om dit resultaat te bereiken is de juiste voorlichting van groot belang. Daarom ziet dr. Ahmed alle cliënten voor een eerste consult. Tijdens dit consult informeert hij u over de mogelijkheden en het haalbare resultaat. Pas daarna kun je een weloverwogen beslissing maken.

Tekst en beeld artikel in ‘Inzicht’: Ruud Slierlings

Lees het hele artikel met plastisch chirurg Kalam Ahmed hier.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »