Een jongere huid met uw eigen lichaamsvet: lipofilling

Gepubliceerd: 24 februari 2016
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 24 februari 2016
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Naarmate de jaren verstrijken verliest uw gelaat volume en gaat u er ouder uitzien. Dit volume kan teruggebracht worden met hyaluronzuur fillers, maar ook met lichaamseigen vet. Deze behandeling heet lipofilling. Het voordeel van lipofilling is dat het vet uit uw eigen lichaam komt; hierdoor heeft u minder last van bijwerkingen en allergieën. Ook is het effect van lipofilling permanent, terwijl bij fillers de behandeling regelmatig herhaald moet worden.

Wat is lipofilling?

Met lipofilling wordt uw eigen vet getransplanteerd door middel van liposuctie. Dit getransplanteerde vet wordt ingespoten in uw gezicht of in andere lichaamsdelen die volume hebben verloren. Lipofilling wordt gebruikt voor zowel cosmetische doeleinden als voor reconstructieve behandelingen, bijvoorbeeld na een borsttransplantatie.

Het consult
Voordat de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd wordt, zal er eerst een consult met de uitvoerende plastisch chirurg plaatsvinden. Tijdens dit consult worden alle belangrijke aspecten van de behandeling besproken, zoals de inhoud van de behandeling en het resultaat dat u straks mag verwachten. Daarnaast besteden we tijdens dit gesprek ook alvast aandacht aan de nazorg.

De behandeling

Wanneer u akkoord bent gegaan met het behandelplan, wordt de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd. Onder lokale of algehele verdoving wordt met kleine canules vetweefsel uit uw buik of bovenbenen verwijderd. Vervolgens wordt het vet gezuiverd en in het te behandelen gebied geïnjecteerd.

Nazorg
De eerste dagen na de behandeling kunnen de gebieden waar het vet verwijderd is opzwellen. Het is belangrijk om te weten dat het geïnjecteerde vet na enkele maanden weer (gedeeltelijk) kan verdwijnen. Daarom is het resultaat pas na een paar maanden goed te beoordelen. Er zijn soms meerdere behandelingen nodig om het beoogde resultaat te behalen. Toch zal u na een eerste behandeling niet ontevreden zijn: u ziet snel een verbetering van het volume en de soepelheid van de huid.

Lipofilling bij kliniek Blooming

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in lipofilling voor cosmetische én reconstructieve doeleinden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of direct een afspraak maken voor een consult. Bekijk ook eens het onderstaande filmpje, waarbij dr. Paris Melis u stap voor stap meeneemt door de behandeling.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »