Ga direct naar:

Ingevallen wangen

Ingevallen wangen is een veelvoorkomend probleem bij mensen die veel stress ervaren, vermoeid zijn, en/of veel zijn afgevallen. Maar ook wanneer u ouder wordt, neemt de kans op ingevallen wangen toe. Gelukkig kunnen we de vermoeide en verouderde uitstraling verhelpen met een mini facelift. Zo geniet u weer van een frisse look!

Wat zijn ingevallen wangen?

Krijgt u regelmatig de vraag of alles wel goed gaat? Of u wel voldoende eet en slaapt? Of dat u last heeft van veel stress? Ingevallen wangen veroorzaken vaak een vermoeide en/of vermagerde uitstraling. Doordat de huid op uw wangen dunner en slapper wordt, ontstaan er niet alleen ingevallen wangen, maar ook schaduwen die zorgen voor een extra effect.

De oorzaak van ingevallen wangen

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen bijdragen aan ingevallen wangen. Hierbij kunt u denken aan veel stress, vermoeidheid of veel gewichtsverlies. Maar ook ouder worden speelt een belangrijke rol bij ingevallen wangen.

De behandeling van ingevallen wangen

Voor de behandeling van ingevallen wangen is een mini facelift een goede oplossing. Het is de minst uitgebreide variant van een facelift en is zeer geschikt voor het verstrakken van de wangen. De plastisch chirurg werkt dan ook met minimale insnedes. De behandeling kan worden uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving, afhankelijk van uw wensen.
Bij een mini facelift liften we de bovenste huidlaag. De chirurg start de behandeling door het te behandelen gebied te injecteren met een verdovingsvloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat er tijdens de ingreep nauwelijks bloed vrijkomt. Vervolgens is het tijd voor de insnede. Deze wordt gemaakt in de plooi langs uw oor en heeft de vorm van een S. Dit is dan ook de reden dat een mini facelift ook wel S-lift genoemd wordt. Nadat de insnede is gemaakt, maakt de chirurg uw huid los van het onderliggende bind- en spierweefsel en trekt de huid strak. Na de behandeling kunt u dezelfde dag weer naar huis. Ter ondersteuning van het herstel krijgt u een strak drukverband om uw hoofd, dat u na 24 uur weer mag verwijderen. We adviseren u de eerste weken na de ingreep geen fysieke inspanningen te verrichten. Na gemiddeld twee weken kunt u weer aan het werk, mits u uw lichaam niet te veel belast.

Resultaten na de behandeling

Na de behandeling zijn uw ingevallen wangen verdwenen. U heeft weer een frisse en open uitstraling. Bekijk de voor-en-na-foto’s.

Kosten behandeling ingevallen wangen

Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg de behandeling uitgebreid met u. Hij of zij stelt op basis van uw klachten en wensen een persoonlijk behandelplan op. Ook ontvangt u dan een exact overzicht van de kosten. Hieronder bekijkt u alvast een indicatie van de kosten voor de behandeling van ingevallen wangen.
BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Halslift uitgebreid € 5.470,- Lokale verdoving Nee
Deep-plane facelift € 9.760,- Algehele narcose Ja
Deep-plane hals-facelift € 13.260,- Algehele narcose Ja
Midfacelift € 3.500,- Lokale verdoving Nee
Midfacelift (narcose) € 5.200,- Algehele narcose Ja
Minifacelift/S-lift € 5.770,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie hals/nek v.a. € 1.950,- Lokale verdoving Nee

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een mini facelift valt onder een cosmetische ingreep en wordt daarom veelal niet vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden in uw situatie.

Veelgestelde vragen over ingevallen wangen

Veelgestelde vragen over ingevallen wangen

Zijn de littekens na een mini facelift goed zichtbaar?
Onze plastisch chirurgen zijn specialisten in het uitvoeren van mini facelifts en zorgen er dan ook voor dat de littekens zo min mogelijk zullen opvallen. Bij een mini facelift ontstaat er enkel een litteken in de plooi langs uw oor in een S-vorm.

Is er bepaalde medicatie die ik niet mag slikken?

De plastisch chirurg informeert tijdens het eerste consult naar uw medicijngebruik. Hij of zij adviseert u dan ook met welke medicijnen u eventueel tijdelijk moet stoppen. Bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirines, mogen vanaf twee weken voor de behandeling niet meer geslikt worden.

Hoelang is het resultaat van een facelift zichtbaar?

Een facelift is gemiddeld 10 tot 15 jaar zichtbaar, maar dit verschilt wel per persoon. Het verouderingsproces in uw lichaam gaat gewoon door. Dit kan dan ook zichtbaar worden in uw gezicht. Met een gezonde levensstijl en de juiste huidverzorging haalt u het maximale resultaat uit de ingreep.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité