Lasertherapie: de gefragmenteerde CO2-laser

Gepubliceerd: 6 mei 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 6 mei 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Er zijn verschillende factoren die de huid negatief kunnen beïnvloeden: zonlicht, voeding, genetische eigenschappen en uw levensstijl zijn daar voorbeelden van. Ook vroegere huidproblemen zoals acne kunnen nog jaren later zichtbaar zijn op uw huid. Rimpels en onregelmatigheden in de huid kunnen minder aanwezig gemaakt worden met behulp van lasertherapie.

Naast lasers om littekens minder dik te maken, tatoeages te verwijderen en de huid te ontharen, beschikt Blooming ook over de gefragmenteerde CO2-laser.

Wat doet de gefragmenteerde CO2-laser?

Door een behandeling met de gefragmenteerde CO2-laser wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Deze lichaamseigen stoffen zijn in het bijzonder belangrijk voor het in stand houden van een sterke, soepele huid. De laser maakt tijdens de behandeling minuscule gaatjes in de huid; zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Omdat de huid ‘gewond’ is, gaat het lichaam aan het werk en wordt er nieuwe huid aangemaakt die gladder, strakker en soepeler is dan de oude huid. Omdat de laserstralen zo dun zijn, wordt niet elk gedeelte van de huid behandeld. Juist de huid die intact blijft, zorgt ervoor dat het genezingsproces zeer snel verloopt.

De behandeling

Een behandeling met de gefragmenteerde CO2-laser neemt niet veel tijd in beslag. Alvorens de arts begint met laseren zal hij eerst uw huid reinigen en een speciale bril voor uw ogen plaatsen, om deze te beschermen. De arts verschuift vervolgens de laserkop rustig over de huid, zodat elke keer een ander stukje gelaserd wordt. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren: de meesten mensen voelen slechts een soort tikje tegen de huid en een warm en licht branderig gevoel. Plekken rondom de ogen en de mond zijn wat gevoeliger. De behandeling wordt door patiënten omschreven als ‘heel goed vol te houden’.

De huid kan na de behandeling aanvoelen alsof het nagloeit, net zoals bij verbranding door de zon. Na 5 tot 10 dagen is de huid helemaal hersteld, en na 3 maanden is het beoogde resultaat zichtbaar. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan de therapie tot 3 keer herhaald worden.

Lasertherapie met de gefragmenteerde CO2-laser wint steeds meer aan populariteit omdat de procedure kort is, de huid snel herstelt, er geen anesthesie bij komt kijken en de behandeling veilig en doeltreffend is.

Waarbij wordt het toegepast?

Veel voorkomende huidproblemen kunnen vaak goed behandeld worden met de gefragmenteerde CO2-laser. Een aantal voorbeelden:

  • littekens (bijvoorbeeld van acne of operaties)
  • Pigmentvlekken
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Striae
  • Grove poriën
  • Zonbeschadigde huid

Ook voor huidverjonging en de verbetering van de huidtextuur wordt deze behandelmethode ingezet. Het wordt gezien als een facelift zonder snijden: een behandeling die de huid een gezonde uitstraling geeft en strakker maakt.

Lasertherapie voor iedereen?

Lasertherapie is niet voor iedereen geschikt. Uw arts zal uw huidtype, gezondheid en levensstijl met u bespreken alvorens hij beslist of u lasertherapie kunt ondergaan. Neem voor meer informatie over deze behandeling contact op met Blooming via ons contactformulier of bel 023-5444974.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »