Plastisch chirurgen zijn geen voorstander van de threadlift

Gepubliceerd: 1 september 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 1 september 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Een facelift is de perfecte oplossing als u rimpels en plooien in uw gezicht en hals wilt wegwerken. De nieuwste trend op het gebied van facelifts is de threadlift. Plastisch chirurgen willen echter dat de ingreep verboden wordt, omdat zij het inefficiënt en gevaarlijk vinden.

De behandeling

Voorafgaand aan de threadlift tekent een plastisch chirurg de zones van huidverslapping af op het gezicht. Bij een threadlift worden rimpels en plooien in het gezicht en de hals weggewerkt met behulp van draden. De draden zijn voorzien van een soort weerhaakjes die onder de huid worden ingebracht. De chirurg bepaalt de richting van de draden en het aantal draden dat nodig is. Met een steriele naald, waar de draden reeds in ingebed zijn, wordt er een gaatje gemaakt in de huid. Daarna worden de draden onderhuids aangebracht. De draad zet zichzelf vast en de naalden worden meteen verwijderd. De draden lossen vanzelf op nadat ze een netwerk van onderhuids bindweefsel hebben gestimuleerd. Naar verluidt zou dit bindweefsel de elasticiteit en de steun van de huid verbeteren. Na een aantal sessies zou een sterke verbetering zichtbaar zijn.

Chirurgen trekken aan de bel

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) noemt de behandeling ineffectief en onveilig en trekt nu aan de bel. Nederlandse chirurgen vinden de behandeling niet effectief, omdat de ingebrachte draden oplosbaar zijn. Hierdoor is het effect tijdelijk en verdwijnt het resultaat na een paar weken. Ook vinden zij de behandeling onveilig. De draden hebben weerhaakjes om zich mee vast te zetten onder de huid. Dit kan zorgen voor ernstige littekens en infecties in het gezicht. Tevens vinden zij het materiaal dat gebruikt wordt voor de threadlift gevaarlijk; het materiaal is gelijk aan het materiaal dat gebruikt werd voor permanente fillers. Deze zijn sinds 2014 gedeeltelijk verboden omdat dit materiaal ernstige complicaties kan veroorzaken.

Kies voor een veilige facelift bij Blooming

Wilt u toch een facelift? Kies er dan voor om hyaluronzuren in te spuiten in de zones van huidverslapping of kies voor een plastisch-chirurgische facelift. Kom gerust bij ons langs voor een persoonlijk en vrijblijvend consult. In dit consult kunnen we uw wensen bespreken en zullen wij eventuele vragen over facelifts beantwoorden.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »