Niet alle fillers zijn gevaarlijk

Gepubliceerd: 19 april 2018
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 19 april 2018
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Er bestaan veel horrorverhalen over fillers die ontstoken of geïnfecteerd raken en vervolgens onherstelbare schade aanrichten. Dit wekt de indruk dat fillers gevaarlijk zijn. Maar is dat ook echt zo? Blooming legt uit welke typen fillers er zijn en wat de risico’s van een fillerbehandeling zijn.

Permanente fillers zijn gevaarlijk

Ten eerste raden we je af om permanente fillers te gebruiken. Bij Blooming word je nooit behandeld met permanente fillers, dit is in Nederland verboden. De kans dat er op lange termijn een infectie ontstaat is namelijk groot. Omdat de meeste fillers in het gezicht gespoten worden, kan dit leiden tot vervormingen in het gelaat. Lees meer over permanente fillers en de risico’s.

Hyaluronzuurfillers met lichaamseigen stoffen

Een type filler die wel veilig te gebruiken is, is de hyaluronzuurfiller. Onze chirurgen werken veel met deze filler, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is die de huid soepel en veerkrachtig maakt. We gebruiken voornamelijk Radiesse voor het opvullen van rimpels, omdat dit een van de veiligste injectables is. Het is gebaseerd op lichaamseigen weefsel en stimuleert de aanmaak van collageen. In slechts drie maanden tijd is de Radiesse zo goed als verdwenen, terwijl het effect langer aanhoudt: het aangemaakte collageen neemt namelijk de plaats in van de filler.

Omkeerbaar effect

Mocht er in een uitzonderlijk geval een allergische reactie optreden door het hyaluronzuur of mocht je het effect van de fillers te overweldigend vinden, dan kunnen we het effect ongedaan maken. Door hyaluronidase in te spuiten lost de filler op, waarna de allergische reactie snel verdwijnt. Na verloop van tijd zal het hyaluronzuur sowieso verdwijnen, omdat het een niet-permanente filler is.

Lipofilling met je eigen vet

Een andere veilige fillerbehandeling is lipofilling. Het idee achter lipofilling is dat we met liposuctie vet weghalen op een plek waar je voldoende hebt, zoals je buik of bovenbenen. Dit vet injecteren we in het te behandelen gebied, vaak in het gezicht. Omdat we lichaamseigen vet injecteren, is de kans op complicaties minimaal. Lipofilling is een operatieve ingreep en het herstel is intensiever. Omdat de vetcellen die je inbrengt niet allemaal overleven en door het lichaam worden afgebroken, kan het zijn dat het effect in het begin iets overdreven is en dit na een aantal maanden afneemt.

Veilig fillers injecteren

Kort samengevat: er bestaan dus veilige fillers. De permantente fillers mogen niet meer gebruikt worden. Vraag voor elke behandeling altijd na wat jouw arts gebruikt. We raden je aan om je altijd te laten behandelen bij een professionele cosmetische kliniek door een gespecialiseerde arts. Soms kun je goedkoop fillers laten injecteren bij een kwakzalver, maar laat je hierdoor niet verleiden. Goedkoop is duurkoop, zeker in het geval van fillers.

Voor meer informatie over veilige fillerbehandelingen bekijk je onze pagina over fillers.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »