Ga direct naar:

De veelgestelde vragen over een facelift

Het ondergaan van een facelift roept veel vragen op. Wij hebben daarom de meest gestelde vragen over de behandeling verzameld en voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Tijdens het eerste consultgesprek bespreekt uw behandelend plastisch chirurg al uw vragen over een facelift.

Zijn de littekens van een facelift goed te zien?

Onze plastisch chirurgen doen hun best om de littekens zo goed mogelijk te verbergen in de huidplooien voor en achter de oren, in de haargrens of direct achter het oor. De littekens van de facelift kunnen de eerste maanden nog wel goed zichtbaar en rood van kleur zijn. Naarmate de tijd vordert, zullen ze steeds minder opvallen.. Littekens blijven altijd iets zichtbaar en ons advies is om uw littekens te verzorgen met een speciale littekencrème.

Hoelang is het resultaat van een facelift zichtbaar?

Hoelang de facelift zichtbaar is, verschilt per persoon. Gemiddeld kunt u zo’n 10 tot 15 jaar mooie resultaten verwachten. Natuurlijk is het wel belangrijk om te beseffen dat het natuurlijke verouderingsproces in uw lichaam gedurende die tijd gewoon doorgaat. Met een facelift zet u de tijd terug maar niet stil, echter blijft de voorsprong die u behaald altijd zichtbaar. U haalt het maximale uit de cosmetische ingreep door gezond te leven en uw huid goed te verzorgen.

Is een narcose nodig tijdens de ingreep?

Bij een kleinere ingreep zoals een S-lift is een plaatselijke verdoving vaak voldoende. Maar ook deze behandeling kunnen wij onder algehele narcose uitvoeren. Bij de plaatselijke verdoving krijgt u een rustgevend middeltje toegediend, waardoor u niet alles meekrijgt van de ingreep. De grotere facelifts worden standaard onder algehele narcose uitgevoerd vanwege de lange duur.

Is een facelift pijnlijk?

Tijdens de facelift bent u gedeeltelijk of volledig verdoofd en daarom zult u tijdens de ingreep bijna geen pijn ervaren. Bij een plaatselijke verdoving kunnen de injecties gevoelig zijn, maar tijdens de operatie ervaart u hierdoor geen pijn. Wel kunt u voelen dat de plastisch chirurgen met uw gezicht bezig zijn.

Zodra de verdoving uitwerkt, zult u de pijn van de ingreep wel voelen. Een facelift is in feite een operatie aan uw gezicht en hals. Daarom zal de eerste tijd het praten en eten wat moeizamer gaan. U krijgt van ons een recept voor pijnstillers die u kunt ophalen bij de apotheek. Om de pijn te verlichten kunt u koelen met een coldpack. De pijn zal na ongeveer twee weken verdwenen zijn. Goede nazorg is belangrijk voor het voorspoedige herstel na de ingreep.

Hoelang duurt een facelift?

Het kan per cliënt en per soort facelift verschillen wat de duur van de ingreep is. Gemiddeld duurt een facelift twee tot vier uur. Wanneer u kiest voor een S-lift, zal de behandeling maximaal twee uur duren. Een MACS-lift duurt daarentegen twee tot drie uur. Wanneer een combinatie van behandelingen nodig is om het gewenste effect te behalen, zal de ingreep langer duren.

Krijg ik een facelift vergoed door de verzekering?

Een facelift is een zuiver cosmetische ingreep en wordt daarom niet vergoed door de verzekeraar.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Hoe snel u na de facelift weer aan het werk kunt, is afhankelijk van de ingreep en de nazorg. Voor welke facelift-behandeling u ook kiest: de eerste dagen heeft u altijd drukverband rondom uw gezicht. De eerste week mag u geen lichamelijke inspanningen verrichten en vooral niet bukken. Fysiek zwaardere inspanningen zoals tillen en sporten mogen pas weer na zes weken. Afhankelijk van het werk dat u doet, kunt u na twee weken weer aan het werk. Sommige cliënten hebben dan nog last van verkleuringen of zwelling in het gezicht.

Mag ik voor en na de ingreep roken?

We adviseren u minimaal drie weken voor de operatie niet te roken totdat u huid volledig hersteld is. Roken heeft namelijk een negatieve invloed op de doorbloeding van uw huid wat het herstel niet ten goede komt. Daarnaast is de kans op complicaties groter wanneer u rookt.

Kan ik na een facelift direct weer alles eten?

De eerste dagen na de ingreep kunt u pijn ervaren bij het openen van de mond. Voornamelijk kauwen kan als gevoelig ervaren worden. Het is verstandig om uw voeding aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nuttigen van vloeibaar voedsel.

Kan ik gewoon douchen?

De eerste dag mogen uw gezicht en haren niet nat worden. De dag na de behandeling mag u weer douchen. Wees wel voorzichtig met uw haren wassen.

Hoelang mag ik niet sporten?

Het is belangrijk om de eerste zes weken geen fysiek zware inspanningen te leveren. Na zes weken mag u weer intensief sporten.

Hoe zit het met de zon en zwemmen na een facelift?

Net zoals sporten raden we zwemmen, een bezoek aan de sauna en zonnen de eerste zes weken af. Doordat warmte zwelling veroorzaakt is dit niet gunstig voor het genezingsproces. Water maakt de wondranden week, waardoor er sneller wondjes kunnen ontstaan. Na zes weken mag u deze activiteiten weer gerust uitvoeren.

Zijn al mijn rimpels weg na een facelift?

Door een facelift zullen de rimpels in het onderste gedeelte van uw gezicht minder diep worden of zelfs verdwijnen. Met een facelift zullen rimpels in het voorhoofd en de hals niet worden verwijderd. Hiervoor moet een aparte behandeling worden ondergaan zoals fillers, een voorhoofdslift of een halslift. Het is natuurlijk wel van belang dat de rimpels die ontstaan tijdens het lachen of praten, zichtbaar blijven. Dit hoort bij uw gezicht en geeft het een eigen karakter.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een facelift behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier