Ga direct naar:

Nazorg facelift

Een facelift is een cosmetische ingreep die het meest duurzame en verjongende resultaat creëert van alle behandelingen in het gelaat. U herstelt het snelst na de ingreep door de juiste nazorg. Tijdens de facelift operatie worden ook de onderliggende spier-, vet- en bindweefsels behandeld. Het is daarom van belang dat u de juiste nazorg krijgt, zodat u weer snel uw dagelijkse werkzaamheden kan oppakken.

 • Geef uw lichaam tijd om te herstellen
 • Doe geen fysiek zware activiteiten
 • Sport de eerste zes weken niet
 • Gebruik littekencrème om de littekens goed te genezen
 • Stimuleer uw bloedsomloop door in beweging te blijven

Facelift: de zorg na uw behandeling

De facelift behandeling duurt ongeveer twee tot vier uur en vindt plaats onder algehele narcose. Na een volledige facelift blijft u in de regel een nachtje bij ons in de kliniek. Tijdens de ingreep plaatst uw plastisch chirurg een aantal kleine drains in de wond; zo kan het vocht worden afgedreven. De volgende dag worden deze er weer uitgehaald. Het drukverband dat na de ingreep om uw hoofd wordt gedaan, dient u minimaal een week te laten zitten. Wanneer het voor uw herstel belangrijk is, kan de plastisch chirurg ook adviseren om het drukverband langer te laten zitten.

De nazorg en het herstel na een facelift

Uw lichaam heeft na een uitgebreide facelift tijd nodig om te herstellen. In de eerste weken zal het gebied dat de plastisch chirurg behandeld heeft, gezwollen zijn en een blauwe kleur krijgen. De littekens zullen vurig rood zijn. Deze verkleuringen van uw huid zijn een natuurlijke reactie van het lichaam en verminderen na enkele dagen vanzelf weer. Het belangrijkste is dat u uw lichaam voldoende rust geeft om te herstellen van de ingreep, maar het is wel belangrijk dat u normaal in beweging blijft. Dit stimuleert de wondgenezing en is goed voor de bloedsomloop.

Littekens

De littekens na een facelift komen in de haargrens en lopen achter het oor of een klein stukje voor het oor. Plastisch chirurgen doen er alles aan om littekens zo min mogelijk zichtbaar te maken. De eerste weken na de operatie zijn de littekens vurig en gezwollen en pas na een jaar komen ze volledig tot rust en bereiken littekens het eindstadium. Om dit proces te ondersteunen kunt u een littekencrème gebruiken en bescherm de littekens tegen zonlicht.

Een hals/facelift ondergaan. Dr. van der Pot heeft de operatie verricht. Een aanrader, deze plastisch chirurg geeft veel vertrouwen. Operatie is erg meegevallen met ook nog een mooi eindresultaat.

Mogelijke risico’s en complicaties

Een facelift is een chirurgische ingreep en brengt daardoor, net als andere operaties, risico’s met zich mee. Tijdens het intakegesprek bespreken onze plastisch chirurgen de voor- en nadelen en mogelijke complicaties van een facelift met u. De belangrijkste complicaties die kunnen optreden na een facelift behandeling zijn:

 • Nabloedingen
 • Infecties
 • Zwellingen en bloeduitstortingen
 • Slechte wondgenezing
 • Blijvende gevoelsveranderingen
 • Onvrede over het esthetisch resultaat
 • Allergische reactie

Na een facelift is uw huid in de meeste gevallen blauw en gezwollen. Het kan per persoon verschillen hoelang de zwelling aanhoudt, maar deze zal vanzelf verdwijnen. Na een facelift bestaat ook de kans op een nabloeding of kan er een infectie optreden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor. Het beschadigen van de aangezichtszenuw komt zelden tot nooit voor, maar het behoort wel tot de mogelijke complicaties. Wanneer u een donker huidtype heeft, dan zijn de littekens van een faceliftbehandeling soms nog langer zichtbaar.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Ervaringen facelift

Het is 6 weken geleden dat ik een facelift ondergaan heb, uitgevoerd door dokter Wouter van der Pot. Ik ben zeer tevreden over het resultaat want het probleem is opgelost, terwijl het niet trekkerig of onnatuurlijk uitziet.

Ik heb lang getwijfeld over een facelift maar ben erg blij dat ik de stap uiteindelijk heb durven nemen. Het resultaat is geweldig en ik zie er zoveel beter en frisser uit! Ik vond het wel een zware ingreep maar drs. Staudt en zijn team hebben heel goed voor me gezorgd.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een facelift behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier