Facelift

Vanaf € 1.950,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Een jongere en frissere uitstraling

Facelift

Met een facelift corrigeren we de rimpels en plooien in uw wangen, hals en kaaklijn met een natuurlijk resultaat. Met een professionele facelift zal uw gezicht er weer jonger en stralender uitzien. Tijdens de behandeling worden uw huid en het onderliggende spier- en bindweefsel strakker getrokken en het overtollige weefsel wordt verwijderd. Hierdoor ziet u er weer jonger uit. Tijdens het intakegesprek bespreekt u met uw plastisch chirurg de wensen en mogelijkheden van een facelift.

Onze plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring en expertise op het gebied van plastische chirurgie en facelifts. Daarom bent u met een facelift bij Blooming verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze plastisch chirurgen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg. Maak alvast kennis met onze plastisch chirurgen.

  • Rimpels van de gezichtshuid verminderen met een facelift
  • De huid en het onderhuidse weefsel worden gelift
  • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
  • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

Wat is een facelift?

Een facelift valt onder plastische chirurgie en is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strak getrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig weefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn om deze ook te ‘liften’.  Dit noemt men een hals-facelift. Elke facelift wordt altijd uitgevoerd door een gespecialiseerde plastisch chirurg. Een facelift wordt uitgevoerd om het onderste gedeelte van het gezicht te liften. Uw voorhoofd wordt tijdens deze ingreep dus niet gelift. Wanneer u dit wenst, kan dit gedaan worden door middel van een voorhoofdslift of een wenkbrauwlift.

De hals-facelift is de meest uitgebreide variant van de facelift en heeft de meest duurzame en toereikende resultaten. Naast een facelift kunt u ook kiezen voor een S-lift, MACS-lift of een halslift. Dit zijn allemaal faceliftvormen waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strak getrokken. Wilt u graag een facelift laten uitvoeren maar heeft u nog veel vragen? Op onze pagina met veelgestelde vragen geven wij u antwoord.

Uw plastisch chirurg zal u bovendien vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Indien u vragen heeft, is het mogelijk deze ook tijdens het consult te stellen. Besluit u over te gaan tot een behandeling, dan wordt alle informatie opgesteld in een behandelplan. Zo weet u precies wat u te wachten staat.

S-lift of mini-lift

Een S-lift is een kleine facelift van de kaaklijn en wangen. Bij een minilift wordt er alleen wat huid weg gehaald en daarna wordt de wond netjes gehecht. Deze behandeling is een goede optie wanneer u last heeft van milde huidverslapping in uw gelaat. Lees meer op onze pagina over de minilift.

MACS-lift

Een MACS-lift is een iets grotere lift waarbij ook de onderliggende spieren van de wangen en kaaklijn worden gelift. Deze behandeling is geschikt wanneer uw wangen naar beneden zakken en daarmee leunen op de neuswangenplooi. Ook loopt de kaaklijn van de kaakhoek naar de kin vaak niet meer strak. Zo ontstaan er de zogenoemde hamsterwangen. Met een MACS-lift lift de plastisch chirurg de wangen, kaaklijn en het gedeelte onder de kin.

Facelift

Een facelift is het liften van de huid en de daarbij horende onderliggende weefsels bij de wangen, kaaklijn en hals. We liften dus het gehele gelaat van haargrens tot en met de hals. Tijdens deze ingreep maakt de plastisch chirurg een incisie langs de haarlijn, voor de oorschelpen en achter de oren door in de haargrens. We corrigeren de huid, bind- en spierweefsels en spannen deze in de richting van de haarlijn. Vervolgens wordt het huidoverschot weggesneden en de incisie gehecht.

Halslift

Bij een halslift worden ook de huid in de hals en de onderliggende spieren en weefsels worden meegenomen.

Hals-facelift

Een hals-facelift geeft vaak het meest natuurlijke resultaat omdat uw hele aangezicht gelift wordt en er geen disbalans ontstaat.

Deep-plane hals-facelift

Met deze nieuwe techniek trekt de plastisch chirurg de lagen onder de huid strak. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk resultaat. Lees meer informatie op onze pagina over de deep-plane hals-facelift.

Wanneer is een facelift geschikt?

Een facelift kan een goede uitkomst bieden wanneer u:

  • Te veel huid rond uw mond heeft, waardoor u een sombere uitstraling krijgt.
  • Een vermoeide uitstraling heeft door verslapt gezichtshuid.
  • Zich stoort aan uw rimpels of huidoverschot.
  • Zichtbare groeven heeft tussen uw neus en lippen (de neuslippenplooi).
  • Uw voorhoofd en wenkbrauwen naar beneden hangen, waardoor u een sombere uitstraling heeft.
  • Ouder lijkt dan dat u zich daadwerkelijk voelt.

Vergoeding facelift

Een facelift valt onder een cosmetische ingreep en wordt daarom veelal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden in uw situatie.

Feiten over Facelift

Wat kost een Facelift?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Halslift uitgebreid € 5.470,- Lokale verdoving Nee
Deep-plane facelift € 9.760,- Algehele narcose Ja
Deep-plane hals-facelift € 13.260,- Algehele narcose Ja
Midfacelift € 3.500,- Lokale verdoving Nee
Midfacelift (narcose) € 5.200,- Algehele narcose Ja
Minifacelift/S-lift € 5.770,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie hals/nek v.a. € 1.950,- Lokale verdoving Nee
voor en na foto's Facelift

Resultaten Facelift

voor en na foto's Facelift

"Mijn huid was door de jaren heen een stuk slapper geworden, vooral rondom mijn kaak en wangen. Hierdoor zag ik er in korte tijd een stuk ouder uit dan ik mij voelde. Ik ergerde mij steeds meer aan mijn eigen spiegelbeeld en ben op onderzoek uit gegaan naar een oplossing, een facelift."

Het behandeltraject

Hoe gaat een Facelift in zijn werk?

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Alle facelifts worden uitgevoerd door dezelfde vaste groep plastisch chirurgen die al jaren werkzaam zijn in Kliniek Blooming Plastische chirurgie en die veel ervaring hebben op het gebied van cosmetische aangezichtschirurgie

Veelgestelde vragen

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een facelift en plaatsen de littekens daardoor op plekken waar ze het minst zichtbaar zijn. In de huidplooi voor de oren, in de haargrens of direct achter het oor zijn ze het minst goed te zien. In de eerste maanden zijn de littekens opvallend, maar naarmate de tijd vordert, zullen ze steeds lichter van kleur worden. Wij adviseren u om de littekens te verzorgen met een littekencrème.

Een facelift is gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar, maar dit is wel verschillend per persoon. Besef u goed dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat, wat zichtbaar kan worden in uw gezicht. Door gezond te leven en uw huid de juiste verzorging te geven, haalt u het maximale uit de cosmetische ingreep.

Wanneer u uw werk weer kunt oppakken na de facelift, is afhankelijk van het soort ingreep en de juiste nazorg die daarbij hoort. Welk soort facelift we ook uitvoeren, de eerste dagen draagt u altijd verband om uw hoofd. U mag in de eerste week geen lichamelijk zware inspanningen verrichten of bukken. Fysiek zware inspanningen mogen weer na een maand. Afhankelijk van het type werk dat u verricht, kunt u dit na twee weken weer oppakken.

Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over de behandeling, voorbereiding en nazorg. De chirurg adviseert dan ook met welke medicijnen u eventueel tijdelijk moet stoppen. Het is in ieder geval belangrijk dat u twee weken voorafgaand aan de ingreep geen bloedverdunnende medicijnen meer slikt. Ook aspirine valt hieronder.

Na een facelift kunt u het beste iets hoger met uw hoofd gaan liggen tijdens het slapen. Gebruik hiervoor een extra kussen of plaats het hoofdeinde van het bed wat omhoog. Daarnaast raden we u aan om de eerste week zoveel mogelijk op uw rug te slapen. Zo ontstaat er geen druk op uw gezicht.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het type facelift dat u ondergaat. Zo neemt een algemene facelift meerdere uren in beslag, waar er ook ingrepen zijn die slechts 30 minuten duren. De plastisch chirurg informeert u tijdens het consult uitgebreid over de behandeling.

Een algemene facelift is een goede optie wanneer uw gelaat zichtbaar verouderd is. Denk hierbij aan een diepe neuslippenplooi, verslapte kaaklijn of hangende wangen die leunen op de neuslippenplooi. Met een algemene facelift behandelt de plastisch chirurg het gehele gelaat: van haargrens tot en met de hals. Met een MACS-lift worden de wangen, kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals gelift. Deze behandeling is geschikt voor mensen waarbij de kaaklijn niet meer strak loopt waardoor hamsterwangen ontstaan. Een mini facelift (ook wel S-lift genoemd) is geschikt in het geval van matige huidveroudering. Er wordt enkel wat huid weggehaald, waarna de chirurg de wond weer hecht. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg alle mogelijke behandelingen uitgebreid met u en beoordeelt welke behandeling in uw situatie het beste is.

In het verleden werden facelifts uitgevoerd met een horizontale trekrichting. Het gevolg hiervan was een onnatuurlijk strak getrokken gezicht. Ook werd de huid vaak zo strak mogelijk aangetrokken om langer te kunnen genieten van het resultaat. Tegenwoordig weten we dat onze huid als eigenschap heeft om op te gaan rekken wanneer het onder spanning staat. We liften tegenwoordig bij sterke huidveroudering dan ook zowel het onderhuids bindweefsel als het huidweefsel. Door ook het onderhuidse bindweefsel te liften herstellen we de steun en is de spanning veel genuanceerder. Het resultaat is hierdoor veel natuurlijker.

Wil je meer informatie over een Facelift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem