Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Facelift

Alle facelifts worden uitgevoerd door dezelfde vaste groep plastisch chirurgen die al jaren werkzaam zijn in Kliniek Blooming Plastische chirurgie en die veel ervaring hebben op het gebied van cosmetische aangezichtschirurgie

Door middel van een facelift behandeling worden uw rimpels en plooien gecorrigeerd met een natuurlijk resultaat. Met een professionele facelift zal uw gezicht er weer jonger en stralender uitzien. Tijdens de behandeling worden uw huid en het onderliggende spier- en bindweefsel strakker getrokken en het overtollige weefsel wordt verwijderd. Hierdoor ziet u er weer jonger uit. Tijdens het intakegesprek bespreekt u met uw plastisch chirurg de wensen en mogelijkheden van de cosmetische ingreep.

Onze plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring en expertise op het gebied van facelifts. Daarom bent u met een facelift behandeling bij Blooming verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze plastisch chirurgen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg.

 • Rimpels van de gezichtshuid verminderen
 • De huid en het onderhuidse weefsel worden gelift
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

De kosten van een facelift behandeling

De prijzen van een facelift kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van de zone die u gelift wilt hebben. Hieronder vindt u een prijsindicatie van een facelift behandeling per gebied.

BehandelingVerdovingPrijs
Consult€ 50,-
Second opinion€ 100,-
Endoscopische voorhoofdsliftAlgehele narcose€ 4630,-
WenkbrauwliftLokale verdoving€ 1350,-
Halslift beperktLokale verdoving€ 2350,-
MidfaceliftAlgehele narcose en overnachting€ 4750,-
FaceliftAlgehele narcose en overnachting€ 5350,-
Deep-plane hals-faceliftAlgehele narcose en overnachting€ 6770,-
S-lift Lokale verdoving€ 4250,-

Wat is een facelift behandeling?

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strak getrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig weefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn om deze ook te ‘liften’.  Dit noemt men een hals-facelift. Elke facelift wordt altijd uitgevoerd door een gespecialiseerde plastisch chirurg. Een facelift wordt uitgevoerd om het onderste gedeelte van het gezicht te liften. Uw voorhoofd wordt tijdens deze ingreep dus niet gelift. Wanneer u dit wenst, kan dit gedaan worden door middel van een voorhoofdslift of een wenkbrauwlift.

De hals-facelift is de meest uitgebreide variant van de facelift en heeft de meest duurzame en toereikende resultaten. Naast een facelift kunt u ook kiezen voor een S-lift, MACS-lift of een halslift. Dit zijn allemaal faceliftvormen waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strak getrokken. Wilt u graag een facelift laten uitvoeren maar heeft u nog veel vragen? Op onze pagina met veelgestelde vragen geven wij u antwoord.

S-lift of mini-lift

Een S-lift is een kleine facelift van de kaaklijn en wangen. Bij een minilift wordt er alleen wat huid weg gehaald en daarna wordt de wond netjes gehecht. Lees meer op onze pagina over de minilift.

MACS-lift

Een MACS-lift is een iets grotere lift waarbij ook de onderliggende spieren van de wangen en kaaklijn worden gelift.

Facelift

Een facelift is het liften van de huid en de daarbij horende onderliggende weefsels bij de wangen, kaaklijn en hals.

Halslift

Bij een halslift worden ook de huid in de hals en de onderliggende spieren en weefsels worden meegenomen.

Hals-facelift

Een hals-facelift geeft vaak het meest natuurlijke resultaat omdat uw hele aangezicht gelift wordt en er geen disbalans ontstaat.

Deep-plane hals-facelift

Met deze nieuwe techniek trekt de plastisch chirurg de lagen onder de huid strak. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk resultaat. Lees meer informatie op onze pagina over de deep-plane hals-facelift.

Het eerste consult

Wanneer u een facelift overweegt, komt u eerst bij ons langs voor een eerste consult. Tijdens dit intakegesprek wordt uw algehele gezondheid onderzocht en worden uw persoonlijke wensen besproken. Op basis daarvan maakt de plastisch chirurg een behandelplan op maat, met daarin de mogelijkheden. Het is belangrijk dat uw verwachtingen in lijn liggen met de beoogde resultaten. Het kan zijn dat u graag een s-lift wenst, maar dat de plastisch chirurg een uitgebreidere variant van de facelift adviseert om een duurzamer en natuurlijker resultaat te bereiken. Uiteraard is dit een advies en u bent vrij om na te denken voordat u een besluit neemt. De algehele gezondheid wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren:

 • Eerdere operaties rondom het gezicht
 • Het gebruik van medicijnen
 • Allergieën voor zover die bij u bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand
 • Roken, alcohol- en drugsgebruik

Wanneer u geneesmiddelen gebruikt, moet u dat aan uw plastisch chirurg melden. Er zijn namelijk een aantal medicijnen die u een aantal weken voor de operatie niet meer mag slikken, zoals aspirine, APC, e.d. Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten, waardoor wondstoornissen op kunnen treden.

Vrouw (57 jaar) behandeld door Dr. van der Pot

Mijn huid was door de jaren heen een stuk slapper geworden, vooral rondom mijn kaak en wangen. Hierdoor zag ik er in korte tijd een stuk ouder uit dan ik mij voelde. Ik ergerde mij steeds meer aan mijn eigen spiegelbeeld en ben op onderzoek uit gegaan naar een oplossing, een facelift.

Wat kan ik verwachten van de facelift behandeling?

De facelift vindt in de regel plaats onder algehele anesthesie (narcose).  De duur van de operatie hangt af van de omvang van de ingreep. Voor de operatie komt de plastisch chirurg aftekenen wat hij gaat doen. Tijdens de operatie wordt er een insnede gemaakt en via deze incisie worden de huid van de hals, wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied losgemaakt , teruggebracht in de oorspronkelijke positie en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat is het belangrijk dat de huid niet te strak wordt getrokken. Door de jarenlange ervaring van onze plastisch chirurgen weten zij precies hoe ze dit het beste kunnen doen.

Aan het eind van de operatie kunnen in de wond een of meerdere drains (dunne slangetjes) worden achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond af te voeren. Deze drains worden na een dag verwijderd. Na de operatie moet u één dag in het ziekenhuis verblijven.

Het herstel na de operatie

Na afloop van een facelift wordt uw gezicht met een drukverband omzwachteld. Dit verband moet enkele dagen blijven zitten. Eventuele drains verwijdert de plastisch chirurg de dag na de operatie. Meestal mag u in de loop van de ochtend onder begeleiding naar huis.  Na de operatie zijn uw gezicht en hals gezwollen en verkleurd, dit duurt gemiddeld twee weken. Behalve dat het er niet prettig uitziet, heeft u er weinig last van. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Daar maakt het litteken een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin voorkomen. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken en littekens hebben een jaar nodig om volledig te herstellen. Op onze pagina over de nazorg van een facelift vindt u meer informatie over het herstel na de ingreep.

Het resultaat van een facelift

Het doel van een facelift is om de huid en het onderliggende weefsel weer glad en strak te krijgen, zodat u er weer jonger uitziet. De rimpels in uw gezicht die ontstaan als gevolg van de manier waarop u lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van uw huid door een facelift niet gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan.  Je zet de klok terug maar niet stil. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig. Hieronder vindt u diverse resultaten van een facelift, uitgevoerd door de specialisten van Kliniek Blooming.

Risico’s en complicaties

Een facelift is een cosmetische ingreep en brengt dezelfde risico’s met zich mee als andere operaties. Onze plastisch chirurgen zullen tijdens het intakegesprek de voor- en nadelen van een facelift met u bespreken. De belangrijkste complicaties die kunnen optreden na een facelift behandeling zijn:

 • Nabloedingen
 • Infecties
 • Vochtophopingen of stijfheid in het gezicht
 • Slechte wondgenezing
 • Gevoelsveranderingen
 • Allergische reacties
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Door een facelift bestaat de kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Daarnaast komt het af en toe voor dat er na een facelift plekjes met vochtophoping of andere stuggere plekjes op het gezicht ontstaan. Deze plekken kunt u laten behandelen bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Een complicatie die zeer zelden optreedt is het beschadigen van een aangezichtszenuw. Mocht u een donker huidtype hebben, dan zijn de littekens van een faceliftbehandeling soms nog zichtbaar.

Littekens

De littekens na een facelift komen in de haargrens en lopen achter het oor of een klein stukje voor het oor. Plastisch chirurgen doen er alles aan om littekens zo min mogelijk zichtbaar te maken. De eerste weken na de operatie zijn de littekens vurig en gezwollen en pas na een jaar komen ze volledig tot rust en bereiken littekens het eindstadium. Om dit proces te ondersteunen kunt u een littekencrème gebruiken en bescherm de littekens tegen de zon.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Voor-en-na-foto’s facelift behandeling

Om u een goed beeld te geven van wat het natuurlijke effect is van een facelift, lichten wij een voor-en-na-foto uit.

previous arrownext arrow
Slider

Facelift ervaringen

Vrouw (42 jaar) behandeld door Dr. van der Pot

Dankzij mijn positieve ervaring met Kliniek Blooming wil ik graag een recensie schrijven over mijn behandeling en ervaring. Allereerst wil ik de gehele medische staf en in het bijzonder Dr. van der Pot bedanken voor de goede zorg en prachtige eindresultaat.

Vrouw (61 jaar) behandeld door Dr. Staudt

Twijfel je aan een facelift en wil je zeker weten of het eindresultaat wel naar behoren is? Dan heb ik eigenlijk maar één tip: ga naar kliniek Blooming! Ik ben behandeld door dhr. Staudt en zou niets anders meer willen.

Veelgestelde vragen over een facelift

De meest gestelde vragen over een facelift hebben we voor u verzameld en beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen over een facelift.

Zijn de littekens goed zichtbaar na de ingreep?

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een facelift en plaatsen de littekens daardoor op plekken waar ze het minst zichtbaar zijn. In de huidplooi voor de oren, in de haargrens of direct achter het oor zijn ze het minst goed te zien. In de eerste maanden zijn de littekens opvallend, maar naarmate de tijd vordert, zullen ze steeds lichter van kleur worden. Wij adviseren u om de littekens te verzorgen met een littekencrème.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Een facelift is gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar, maar dit is wel verschillend per persoon. Besef u goed dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat, wat zichtbaar kan worden in uw gezicht. Door gezond te leven en uw huid de juiste verzorging te geven, haalt u het maximale uit de cosmetische ingreep.

Kan ik snel weer aan het werk na de ingreep?

Wanneer u uw werk weer kunt oppakken na de facelift, is afhankelijk van het soort ingreep en de juiste nazorg die daarbij hoort. Welk soort facelift we ook uitvoeren, de eerste dagen draagt u altijd verband om uw hoofd. U mag in de eerste week geen lichamelijk zware inspanningen verrichten of bukken. Fysiek zware inspanningen mogen weer na een maand. Afhankelijk van het soort werk dat u doet, kunt u na twee weken weer aan de slag.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een facelift behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag09:00 – 21:00 uur
Dinsdag09:00 – 17:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een facelift kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor een:

Gerelateerde behandelingen:

Feiten over een facelift behandeling

Anesthesie
Algehele narcose met overnachting
Operatieduur
120 - 240 minuten
Hersteltijd
10 - 14 dagen
Bel: 023-5444974 Wij zijn telefonisch bereikbaar!