5 fabels over de borstverkleining

Gepubliceerd: 14 februari 2018
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 14 februari 2018
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Als je een borstverkleining wilt laten uitvoeren, dan heb je waarschijnlijk al eens gegoogeld naar de resultaten en behandeling. Omdat je niet alle informatie op het internet op waarheid berust, zetten wij een paar fabels voor je op een rij.

1. Elke vrouw moet blij zijn dat ze grote borsten heeft

Deze fabel is nergens op gebaseerd. Als je grote borsten hebt en hier heel blij mee bent, dan is dat natuurlijk mooi. Er zijn echter ook veel vrouwen met grote (en dus zware) borsten die last krijgen van hun schouders, nek en rug, omdat ze het gewicht telkens met zich mee moeten torsen. Je hóéft dus helemaal niet blij te zijn met je grote borsten. Als jij graag een borstverkleining wilt ondergaan, dan is dat jouw eigen keuze!

2. Na een borstverkleining kun je geen borstvoeding geven

Vanzelfsprekend raden we borstvoeding geven tijdens het herstelproces af, maar het wel of niet kunnen geven van borstvoeding is afhankelijk van de methode die nodig is om een bij jou passend resultaat te bereiken. Bij een borstverkleining wordt een gedeelte van de borstklier verwijderd en soms de tepel verplaats. Het kan voorkomen dat de melkgangen naar de tepel hierdoor beschadigen. Indien dit het geval is zal het geven van borstvoeding moeilijker gaan en bij een enkeling zelfs onmogelijk worden. De plastisch chirurg bespreekt dit áltijd voor de operatie.

3. Gewicht verliezen leidt tot een kleinere cupmaat

We geven toe dat deze fabel in een bepaalde mate wel gegrond is. Wanneer je afvalt, dan zullen je borsten vaak wat kleiner worden, omdat je vet verliest. Echter, zelfs met extreem afvallen zul je nooit hetzelfde resultaat krijgen als bij een borstverkleining. Afvallen is dan simpelweg niet voldoende om het borstweefsel in zoverre te verminderen dat je er tevreden mee bent en bovendien krijg je vaak te maken met slapper wordende huid als het borstweefsel in extreme mate afneemt.

4. Een borstverkleining laat geen littekens achter

Elke chirurgische ingreep laat littekens achter. Dit geldt ook voor de borstverkleining. Desondanks is het wel mogelijk om de littekens minimaal zichtbaar te maken. In het begin zul je de littekens nog goed kunnen zien, omdat deze rood en opgezwollen zijn. Na verloop van tijd zullen ze vervagen. Bovendien is het tegenwoordig vaak mogelijk om – in plaats van de relatief grote ankervormige littekens op de borst – te werken met kleine onopvallende sneetjes. Bekijk voor-en-na-foto’s van borstverkleiningen.

5. Een borstverkleining is alleen voor vrouwen

Al komt een borstverkleining vele malen vaker voor bij vrouwen, ook voor mannen is het mogelijk om de borsten te laten verkleinen. Door voeding en aanleg kan er bij mannen borstvorming ontstaan, een fenomeen dat beter bekend is onder de wat onvriendelijke term man boobs. Wil je dit laten weghalen? Lees dan meer over de borstverkleining voor mannen.

Wil je meer informatie over een borstverkleining en of deze ingreep geschikt is voor jouw borsten? Maak dan een afspraak met een van onze deskundige plastisch chirurgen voor vrijblijvend advies.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »