Een frisse blik

Die rimpeltjes naast de ogen, ook wel ‘kraaienpootjes’, ontstaan door het herhaald aanspannen van de spieren rond het oog. Vaak hebben we er meer last van in de zomer. Door fel zonlicht zijn we geneigd de ogen dicht te knijpen.

Met een relatief simpele behandeling kun je de spieren die de rimpelvorming veroorzaken op non actief zetten. Hoe dat werkt?

 

Over Botuline Toxine

In de kliniek gebruiken wij het product Bocouture, dit is een botuline toxine dat ook de werkzame stof in Botox® is. Is het dan geen botox? Ja en nee. Botox® is een merknaam en Botuline Toxine het werkzame bestandsdeel dat door meerdere farmaceutische bedrijven op de markt is gebracht.

Wij kiezen er bewust voor om Bocouture te gebruiken omdat dit product een voordeel heeft ten op zichte van andere merken die Botuline Toxine bevatten. Bocouture bestaat namelijk uit zuivere eiwitten, dit betekent dat de kans op een allergische reactie of resistentie tegen het product nog lager is.

Toxine? Is dat giftig?

Een veelgehoorde vraag van cliënten, een volkomen gegronde vraag overigens, is of Botuline Toxine giftig is. Botuline Toxine bestaat uit een eiwit dat werkt op de zenuwcellen. Toxine duidt aan dat grote hoeveelheden van het middel schadelijk kan zijn. De hoeveelheid die gebruikt wordt voor een behandeling in het gelaat echter ligt op een fractie van die met schadelijke werking. In de geneeskunde wordt Botuline Toxine ingezet bij de behandeling van bijvoorbeeld migraine en tandenknarsen. Om spastische spieren te laten ontspannen, bijvoorbeeld bij patiënten die een hersenberoerte hebben gehad, gebruiken neurologen en revalidatieartsen ook Botuline Toxine.

Doet het pijn?

Een behandeling met Bocouture voert de arts uit met een heel dun naaldje. Dit zorgt er voor dat het ongemak tijdens de behandelijk minimaal is. Het gevoel van een injectie met Botuline is vergelijkbaar met een speldenprik.

Hoe lang heb ik plezier van de behandeling?

Na het moment van injectie duurt het 1 tot 6 dagen voordat het de werkzaamheid zichtbaar is. Dat effect houdt meestal tussen de 3 en 4 maanden aan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als de behandeling om de 3-4 maanden regelmatig wordt herhaald, het resultaat na verloop van tijd langer aanhoudt.

Meer lezen over de behandeling of een afspraak maken? Klik hier.