Drs. van der Pot over Botox

Gepubliceerd: 1 april 2015
Laatst gewijzigd: 21 januari 2021
Gepubliceerd: 1 april 2015
Laatst gewijzigd: 21 januari 2021
Wouter van der Pot, Blooming Plastische Chirurgie, Haarlem
Laatste update: januari 2021

‘Wat is Botox en waar wordt dit middel voor gebruikt?’

Botox tegen rimpels

Het middel Botulinium toxine type A, beter bekend als Botox, kan worden ingespoten in de spieren die rimpels veroorzaken. Dit stofje blokkeert de verbinding tussen de spieren en de zenuwen. Niet in elke spier kunt u zomaar botox laten spuiten. Bijvoorbeeld rond de mond is een goede plek voor een botox injectie. Dit zou ervoor zorgen dat uw motoriek bij de mond wegvalt en dit problemen veroorzaakt.

De meest voorkomende locatie voor botox is tussen de wenkbrauwen voor het behandelen van de zogenaamde fronsrimpel. Daarnaast wordt er vaak botox gebruikt om de kraaienpootjes naast de ogen en het voorhoofd te behandelen.

Bron: Lijf & Gezondheid

Wouter van der Pot, werkzaam als plastisch chirurg bij Blooming, vertelt hierover in een blog op Lijf & Gezondheid.

U kunt het artikel ‘Botox tegen rimpels’ van Wouter van der Pot lezen op de website van Lijf & Gezondheid.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »