Dr. Menno Huikeshoven vertelt over zijn vak in Villa D’Arte

Gepubliceerd: 6 september 2017
Laatst gewijzigd: 15 augustus 2022
Gepubliceerd: 6 september 2017
Laatst gewijzigd: 15 augustus 2022

Plastische chirurgie is veel meer dan alleen maar mooier maken, dr. Menno Huikeshoven vertelt over zijn vak in Villa D’Arte.

Steeds meer vrouwen én ook mannen brengen een bezoek aan de plastisch chirurg. Dit is niet louter omdat ze rimpels willen tegengaan, of een onrealistisch beeld willen nastreven. Dr. Menno Huikeshoven is plastische chirurg bij kliniek Blooming in Haarlem, het Spaarne Gasthuis in Haarlem en het Rode Kruis ziekenhuis (brandwondencentrum) in Beverwijk, en legt uit dat plastisch chirurgie veel breder is dan dit. Hij behandelt mensen die een reconstructie nodig hebben na een brandwond of trauma en mensen met hand- en polsproblemen. Daarnaast helpt hij in kliniek Blooming mensen die heel graag iets aan hun uiterlijk willen veranderen. Hun diep gekoesterde wens laat hij hier in vervulling gaan. 

Wanneer wist je dat je plastisch chirurg wilde worden?

Menno kan zich het moment dat hij wist dat hij plastisch chirurg wilde worden nog goed herinneren. Tijdens een informatiedag van de opleiding geneeskunde kreeg hij een bijzonder en indrukwekkend verhaal te horen van een plastisch chirurg  die afschuwelijke oorlogswonden behandelde van oorlogsslachtoffers uit Ethiopië. Door dit verhaal ontstond bij hem een fascinatie voor het vak en liet dit hem niet meer los. 

Je doet de ene week een borstvergroting en de week daarop een borstreconstructie na borstkanker, hoe vind je dit?
Dr. Menno Huikeshoven vertelt hierover het volgende; Het geeft mij ontzettend veel voldoening als de resultaten mooi zijn en de patiënten hier gelukkig van worden. Voorheen dacht ik dat reconstructieve chirurgie (zoals een borstreconstructie) de meeste voldoening zou geven, inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik ook echt blij wordt van tevreden patiënten na een borstvergroting of andere cosmetische ingreep. Het gaat er uiteindelijk om dat patiënten blij zijn met de veranderingen die ik heb gerealiseerd, al zijn de uitgangssituaties en ingrepen volledig anders. 

Wat zijn de meest voorkomende cosmetische ingrepen?
De meest uitgevoerde cosmetische ingrepen bij kliniek Blooming Plastische Chirurgie zijn momenteel; ooglidcorrecties, borstvergrotingen en facelifts. Als plastisch chirurg maak je ook altijd littekens, opereren zonder littekens is vrijwel onmogelijk, hoe vind je dit? We kunnen ervoor zorgen dat littekens zo min mogelijk laten opvallen door deze te plaatsen op onopvallende plekken. Dit kan bijvoorbeeld langs natuurlijke huidplooien of huidlijnen en is afhankelijk van het type ingreep. Plastisch chirurgen zijn hier specialist in en proberen littekens zoveel mogelijk te voorkomen of zo klein mogelijk te houden, door middel van goede hechttechnieken en het zorgvuldig omgaan met de spanning rondom de huid. Dit kan veel uitmaken voor het uiteindelijke resultaat en de vorming van littekens. 

Kun je littekens ook op andere manieren minder zichtbaar maken?
De verzorging van een litteken is erg belangrijk naast een goede operatietechniek. We hebben hiervoor algemene adviezen opgesteld zoals; niet blootstellen aan UV straling, niet roken en het vermijden van spanning op het litteken. Ook de cosmetische verzorging van een litteken kan bijdragen aan een goed resultaat en minimale zichtbaarheid. We hebben een littekencrème ontwikkeld vanuit onze expertise, welke in eerste instantie voor brandwondenpatiënten werd gebruikt. Na jarenlang onderzoek, ervaring en positieve feedback van patiënten is de Staudt crème nu ook te gebruiken als littekencrème voor de verzorging van operatie littekens en littekens die zijn ontstaan door ongevallen, brandwonden, schaafwonden, acne, bestraling, waterpokken en andere huidproblemen. 

Wilt u de Staudt littekencreme met of zonder SPF proberen? Deze is verkrijgbaar vanaf €29,95 

 

Wilt u meer informatie over cosmetische plastische chirurgie? Dan kunt u een afspraak maken met een van de plastische chirurgen van kliniek Blooming. 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »