Shocking! Dit doet de zon met je huid

Gepubliceerd: 8 mei 2018
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 8 mei 2018
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Iedereen kent de gevolgen van UV-straling maar toch zijn veel mannen en vrouwen te lui om te smeren met zonnebrandcrème. Een verbrande huid is het directe gevolg maar wat het met je huid de langere termijn doet, daar schrik je pas van! De vrachtwagenchauffeur op onderstaande foto heeft bijna dertig jaar in zijn wegen rondgereden waarbij één kant van zijn gezicht dagelijks werd blootgesteld aan ultraviolet A (UVA) straling.

Hierdoor heeft de man een eenzijdige huidbeschadiging opgelopen die onomkeerbaar is. Ook al zat hij vooral in zijn vrachtwagen, dit houdt de UVA-straling niet tegen en door lange blootstelling dringen de UVA stralen door tot diep in de huid met een verdikking van de bovenste huidlaag als gevolg. De elasticiteit en het collageen van de huid worden vernietigd. Voorkomen is beter dan genezen dus smeer je goed in als de zon schijnt! Een dagelijkse gezichtscrème met een hoge UV factor is geen overbodige luxe. De zon is naast erfelijkheid en een gezonde levensstijl een van de grootste oorzaken voor huidveroudering die je met een facelift of injectables kunt verminderen. Daarnaast veroorzaakt de zon ook huidkanker: de belangrijkste reden om zonnebescherming serieus te nemen!

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »