De nieuwste technieken: deep-plane hals-facelift

Gepubliceerd: 20 augustus 2019
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 20 augustus 2019
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Blooming Plastische chirurgie, Haarlem
Laatste update: januari 2021

De afgelopen jaren zijn onze plastisch chirurgen meerdere keren afgereisd naar Miami om zich te bekwamen in de nieuwste technieken van de deep-plane hals-facelift. Ontdek meer over deze nieuwe techniek door het lezen van onderstaand artikel.

Deep-plane hals-facelift

Ouder worden prachtig, maar het komt soms ook met ongemakken. Zeker in een tijd waarin mensen steeds gezonder en fitter willen worden. Soms klopt het beeld wat in de spiegel wordt gezien niet meer met het innerlijke gevoel.

Technieken

Er zijn veel technieken om het gelaat er jonger uit te laten zien en een techniek waar de afgelopen jaren geen taboe meer op zit, is de facelift. De in Amerika veelgebruikte ‘deep-plane half-facelift‘ techniek wordt in Nederland nog nauwelijks toegepast.

Een deep-plane hals-facelift behandeling geeft een significant beter en langduriger resultaat dan elke andere facelift. Bij deze techniek wordt niet de huid, maar de onderliggende weefsels gladgetrokken. Zodat de ‘fundering’ van de huid maximaal op spanning kan worden gezet en de huid vervolgens spanningloos kan worden gehecht. Dit geeft uiteindelijk een natuurlijker resultaat en mooiere littekens. Verder is de periode van ongemak en zwelling korter. In plaats van drie tot vier weken is de periode bij deze techniek maar één tot maximaal twee weken.

Kennis en ervaring

Kennis van anatomie en ervaring is het meest belangrijke aspect van deze behandeling. De plastisch chirurg moet deze techniek goed beheersen om op de juiste manier het weefsel los te prepareren zonder hierbij de zenuwen te raken.

Een deep-plane hals-facelift is een operatie voor gevorderde chirurgen. Veel chirurgen beginnen met een MACS-lift, omdat dit een eenvoudige techniek is. Het nadeel is dat het effect minder langdurig is omdat de chirurg weinig controle heeft over de mate waarin het peesblad (SMAS) van het gezicht geneest. Met de juiste kennis en ervaring is een deep-plane hals-facelift een hele veilige en voorspelbare ingreep. Bij deze techniek kan de chirurg veel beter bepalen waar hij/zij wilt dat het peesblad vast gaat groeien, waardoor het resultaat veel langer aanhoudt.

Bij Blooming Plastische Chirurgie hebben de plastisch chirurgen alleen in 2018 al 150 keer een deep-plane hals-facelift uitgevoerd.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »