De veelzijdigheid van Botox

Gepubliceerd: 15 december 2016
Laatst gewijzigd: 16 januari 2020
Gepubliceerd: 15 december 2016
Laatst gewijzigd: 16 januari 2020

Ligt u vaak met migraine op bed, tandenknarst u in uw slaap of heeft u last van overmatig zweten? Overweeg dan eens om een botoxbehandeling te ondergaan. U kent Botox ongetwijfeld als middel tegen bijvoorbeeld kraaienpootjes en fronsrimpels. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Botox ook voor medische klachten kan worden ingezet. Wij vertellen u welke klachten kunnen worden verholpen door middel van een Botoxbehandeling.

Botox

Botox wordt voornamelijk gebruikt in het gebied rondom de ogen, het voorhoofd en de fronsrimpel. Na een Botoxbehandeling vervagen de rimpeltjes die ontstaan wanneer u lacht, boos kijkt of fronst. Hoe dat kan? De Botuline toxine (de werkende stof in  Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de rimpeltjes minder.

Botox tegen tandenknarsen

Bij tandenknarsen schuiven de tanden en kiezen met kracht over elkaar heen of wordt het gebit met geweld op elkaar geklemd. Heeft u last van tandenknarsen en wilt u liever geen bitje dragen? Het gebruik van Botox kan voor u een uitkomst bieden. Tijdens de Botoxbehandeling wordt er Botuline toxine in de kauwspieren geïnjecteerd, waardoor de spierspanning in de kauwspieren verlaagd wordt. Hierdoor zullen uw klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om de behandeling minimaal één keer te herhalen.

Botox tegen migraine

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, maar bij de één is de pijn veel heviger dan bij de ander. In sommige gevallen wordt de hoofdpijn veroorzaakt doordat de spieren in het hoofd zich aanspannen, waardoor er een sterke druk in het hoofd ontstaat. Dit wordt ook wel migraine of spanningshoofdpijn genoemd. Dankzij de spierverslappende functie van Botox vermindert de spierspanning die de migraine veroorzaakt, waardoor de heftige hoofdpijn verdwijnt.

Botox tegen overmatig zweten

In het dagelijks leven hebben veel mensen last van overmatig zweten. Dit is soms zo ernstig, dat het overmatige zweten impact heeft op hun sociale leven. Een Botoxbehandeling kan hierbij uitkomst bieden. De Botuline toxuline werkt tegen zweet onder uw oksels, uw voeten, uw handen en op het voorhoofd. Net als bij een rimpelbehandeling met Botox, blokkeert de Botuline toxuline het doorgeven van signalen. Zo wordt bij een rimpelbehandeling het gezichtsspiertje tijdelijk verlamd, terwijl bij een behandeling tegen overmatig zweet juist het ‘zweetsignaal’ stop wordt gezet. Het effect van deze behandeling duurt ongeveer 6 tot 12 maanden Na deze periode moet de behandeling weer opnieuw worden uitgevoerd.

Wilt u meer informatie over het medische gebruik van Botox? U kunt altijd contact met ons opnemen om de effectieve mogelijkheden van een Botoxbehandeling te bespreken. Bel met 023-5444974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »