Bloemingdael

Bloemingdael is Blooming

Omdat we samen groeien is deze nieuwe naam een mooie stap!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Cryolipolyse

Het verwijderen van vet door vetcellen te bevriezen

Tijdens de cryolipolyse behandeling verwijderen we plaatselijke vetophopingen door het bevriezen van vetcellen. De bevroren cellen sterven af en worden door het lichaam zelf opgeruimd en afgevoerd. Cryolipolyse vermindert het vet op probleemzones zoals uw onderbuik, armen, love handles of heupen zonder operatie. Deze methode om lokaal lichaamsvet te verwijderen is geschikt voor mannen en vrouwen met een normaal BMI. Een cryolipolyse behandeling bij Kliniek Blooming:

 • Verwijderen tot 25% vet zonder operatie
 • Doelgerichte aanpak voor uw probleemgebied
 • Pijnloze behandeling en geen herstelperiode

Na een fijn intakegesprek voor cryolipolyse maakte de plastisch chirurg een behandelplan op basis van mijn wensen voor de behandeling. Het voelde goed om de behandeling bij Blooming te ondergaan en het resultaat na één behandeling is al heel goed zichtbaar.

Kosten cryolipolyse

Voor cryolipolyse hanteren wij een vast bedrag per behandeling, tijdens deze behandeling kunnen maximaal twee lichaamszones onder handen genomen worden.

BehandelgebiedEerste behandelingVervolgbehandeling
Twee lichaamszones in één behandeling€ 425,-€ 400,-

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw behandelend specialist alles omtrent de cryolipolyse behandeling. We bespreken wat u kunt verwachten tijdens de behandeling, wat het verwachte resultaat is en wat de mogelijke risico’s zijn van de behandeling.

Tijdens dit consult bekijkt de behandelend specialist ook of u een geschikte kandidaat bent voor cryolipolyse. We voeren de cryolipolyse behandeling uit bij cliënten die last hebben van oppervlakkig vet. Deze vetlaag ligt net onder het huidoppervlak, boven de spieren. Door met cryolipolyse deze vetlaag te bevriezen, verliest u ongewenst vet op een natuurlijke manier.

Komt u voor de behandeling in aanmerking, dan stellen we een persoonlijk behandelplan op met daarin de lichaamsdelen die we gaan behandelen en de tijdsduur.

Ik wilde super graag af van het vet rondom mijn bh-bandjes. Wat ik ook deed, ik kreeg het met geen mogelijkheid weg. Cryolipolyse werd mij aangeraden door een vriendin en ik maakte direct een afspraak bij Blooming. De behandeling deed helemaal geen pijn en het resultaat is heel erg mooi, ik hoef me nu niet meer te storen aan het vet op die plek.

De cryolipolyse behandeling: het bevriezen van vetcellen

1. Het aanbrengen van de applicator

U neemt plaats op de behandeltafel en vervolgens plaatsen we een gelpad op de huid. Daarna sluiten we applicators aan op de probleemzones. De applicators koelen en zuigen het behandelgebied vacuüm. Het koelsysteem koelt 360 graden rond de applicator en gaat tot –9 °C. Doordat we de huid vacuüm zuigen, kan het voelen alsof er in geknepen of hard aan getrokken wordt.

2. Het bevriezen van de vetcellen

De vetcellen worden ongeveer 40 minuten gekoeld tot -9C. Na 40 minuten haalt de specialist de applicators van uw lichaam en masseert hij of zij het gebied om de doorbloeding te stimuleren. Uw huid kan gedurende een half uur rood van kleur zijn, maar dit verdwijnt vanzelf weer. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

3. Afvoer van de bevroren vetcellen

Door de cryolipolyse zijn de bevroren vetcellen voor uw lichaam afwijkend en sterven ze af. Deze afgestorven vetcellen worden door uw lichaam zelf opgeruimd en afgevoerd. Dit proces duurt ongeveer twaalf weken en het resultaat is na twee tot drie maanden pas goed zichtbaar. De vetcellen worden in kleine hoeveelheden afgevoerd. Hierdoor heeft uw huid de tijd om zich aan te passen en zal deze niet verslappen.

Cryolipolyse: de behandelgebieden

Cryolipolyse kan voor vrijwel elke probleemzone worden ingezet. De gebieden die het beste geschikt zijn voor de behandeling, zijn:

 • Rug
 • Buik
 • Love handles
 • Beha randen
 • Benen
 • Armen

Risico’s en complicaties bij vetcellen bevriezen

Cryolipolyse is een behandeling op een natuurlijke manier, zonder chirurgische ingreep. Naast wat tijdelijke verschijnselen, zijn er geen bijwerkingen of complicaties bekend. Deze tijdelijke verschijnselen zijn:

 • Roodheid
 • Tintelingen
 • Blauwe plekken

Het resultaat van cryolipolyse

Het resultaat is pas na enkele weken tot 3 maanden zichtbaar, omdat het lichaam de vernietigde vetcellen moet afvoeren. Uiteindelijk kunt u een vetafname van zo’n 20% tot 25% per behandeling waarnemen. Voor een optimaal resultaat kunt u de behandeling na 6 weken herhalen voor een nog beter resultaat.

Carousel cryolipolyse

Ervaringen met cryolipolyse

Tijdens het intakegesprek met de plastisch chirurg van Blooming heb ik mijn wensen besproken. Ik had namelijk veel last van een zwembandje en kreeg het met geen mogelijkheid weg, hoeveel ik ook sportte. Cryolipolyse is mijn redding geweest. Ik had drie behandelingen nodig voor het optimale resultaat. Ik raad het iedereen aan!

Ik vond de cryolipolyse behandeling best een beetje spannend omdat ‘vet bevriezen’ best eng klink. Door me goed in te lezen en verschillende positieve verhalen gehoord te hebben, besloot ik het vet aan de binnenkant van mijn bovenbenen te laten verwijderen bij Blooming. Mijn grootste wens is uitgekomen, het is prachtig.

Veelgestelde vragen

Is een cryolipolyse behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf is niet pijnlijk, maar voelt wel een beetje gek aan. Doordat de applicator uw huid vacuüm zuigt, kan het aanvoelen alsof er iemand hard in uw huid knijpt, sommige mensen schrikken hiervan of ervaren dit als pijnlijk. Na de behandeling kan het behandelde gebied rood van kleur zijn, dit verdwijnt na een half uur meestal vanzelf weer.

Wanneer zie ik resultaat?

Het resultaat van de cryolipolyse behandeling is na ongeveer twaalf weken tot drie maanden volledig zichtbaar. Hoelang het bij u duurt voordat u resultaat ziet, is afhankelijk van hoe snel uw lichaam de bevroren en afgestorven vetcellen afvoert. Dit proces is namelijk per persoon verschillend.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling is permanent, dat wil zeggen dat de afgestorven vetcellen niet meer terugkomen. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat u uw gewicht op peil houdt, voldoende beweegt en gezond eet.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over cryolipolyse of wilt u een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te e-mailen naar info@bloomingpc.nl of door direct een afspraak te maken via onderstaand contactformulier.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag09:00 – 21:00 uur
Dinsdag09:00 – 17:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl