Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie

Het ondergaan van een buikwandcorrectie roept veel vragen op. Wij hebben daarom de meest gestelde vragen over de ingreep verzameld en voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Wie komen er in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

In principe is een buikwandcorrectie geschikt voor iedereen die een slappe of hangende buikwand heeft. Dit kan komen door flink gewichtsverlies, zwangerschap(pen) of veroudering. Samen met uw behandelend arts wordt er gekeken of u een uitgebreide of kleine buikwandcorrectie nodig heeft. Wanneer u last heeft van overgewicht, is een buikwandcorrectie niet de oplossing. De kans op complicaties is dan vele malen groter en daarom raden wij aan om eerst af te vallen voordat u een buikwandcorrectie ondergaat.

Hoelang duurt de ingreep van een buikwandcorrectie?

Het is afhankelijk van de soort buikwandcorrectie hoelang de operatie duurt. Dit kan verschillen van ongeveer twee tot vier uur. Wanneer u de kleine buikwandcorrectie ondergaat, zal de ingreep ongeveer twee uur duren. Een grote buikwandcorrectie duurt ongeveer drie tot vier uur. Een buikwandcorrectie is geen kleine ingreep en daarom blijft u een nachtje in het ziekenhuis. In de regel mag u in de loop van de volgende ochtend naar huis.

Wordt een buikwandcorrectie vergoed?

Een buikwandcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed omdat het een cosmetische ingreep is. Er zijn een aantal redenen waarom een buikwandcorrectie kan worden vergoed. De vergoeding gebeurt dan omdat er een medische indicatie is. Een medische indicatie voor een buikwandcorrectie is bijvoorbeeld een ernstige bewegingsbeperking, steeds terugkerende smetplekken in de plooien van de buik of een ernstige verminking van uw buik. Onze plastisch chirurgen zullen beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt.

Wat is het verschil tussen een mini-buikwandcorrectie en een totale buikwandcorrectie?

Wanneer u last heeft van een huidoverschot onder uw navel, is een mini-buikwandcorrectie voor u voldoende om uw buik te kunnen verstrakken. Bij deze kleine buikwandcorrectie wordt uw navel niet verplaatst. Bevindt het huidoverschot zich zowel onder als boven de navel, dan raden wij een grote buikwandcorrectie aan. De verstrakking van uw totale buik is een grotere ingreep en zal daarom ook langer duren dan een mini-buikwandcorrectie. Indien nodig worden ook uw buikspieren weer aan elkaar gehecht. Hierdoor krijgt u een plattere buik. Soms is het nodig om een buikwandcorrectie te combineren met liposuctie.

Is een buikwandcorrectie pijnlijk?

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele verdoving en is daarom op het moment zelf niet pijnlijk. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kunnen de wonden wel pijnlijk aanvoelen. De pijn is echter wel goed te bestrijden door het innemen van de juiste medicatie. Over de beste pijnbestrijding krijgt u advies van uw behandelend arts. Bekijk de pagina over de volledige nazorg voor het beste herstel.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?

De eerste zes weken na de ingreep moet u verplicht een korset dragen om alles goed op zijn plek te houden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort werk dat u doet, wanneer u weer aan het werk kunt. De meeste mensen die een buikwandcorrectie hebben ondergaan, kunnen na twee weken weer aan het werk. Belangrijk is dat u de eerste zes weken na de ingreep geen lichamelijke inspanning verricht. In de herstelperiode zullen dan sommige bewegingen nog niet volledig uitgevoerd kunnen worden.

Kan ik nog zwanger worden na een buikwandcorrectie?

Een zwangerschap is heel goed mogelijk na een buikwandcorrectie. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit de huid wel weer zal oprekken, waardoor het resultaat van de correctie kan verdwijnen. Bent u voornemens om in de toekomst zwanger te raken, dan doet u er goed aan de buikwandcorrectie uit te stellen tot na die tijd.

Wat zijn de kosten voor een buikwandcorrectie?

De kosten van een buikwandcorrectie zijn afhankelijk van het soort ingreep. Er zijn namelijk twee soorten correcties: een grote en kleine buikwandcorrectie. Hieronder vindt u een prijsindicatie van beide ingrepen.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Consult€ 50,-
Second opinion€ 100,-
Buikwandcorrectie klein€ 4980,-Algehele narcoseInclusief overnachting
Buikwandcorrectie groot€ 6150,-Algehele narcoseInclusief overnachting

Waar komen de littekens van een buikwandcorrectie?

De littekens van de buikwandcorrectie vallen indien mogelijk  onder de bikinilijn en daardoor kunt u ze goed bedekken met ondergoed. Het litteken dat de plastisch chirurg rondom de navel maakt, wordt dusdanig netjes weggewerkt dat ze na een aantal maanden nauwelijks meer zichtbaar zijn. Soms is het niet te voorkomen dat het litteken wat hoger komt te zitten.

Hoelang blijft het resultaat van een buikwandcorrectie zichtbaar?

Het resultaat van een buikwandcorrectie is langdurig. U behoudt het langste een strakke buik door goede eetgewoonten en lichaamsbeweging. Komt u na de buikwandcorrectie weer aan, dan is de kans groot dat u weer een slappe en hangende buik krijgt.

Afspraak maken

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl