Ga direct naar:

Mini-buikwandcorrectie

Een mini-buikwandcorrectie is de oplossing om de overtollige huid van uw onderbuik te verwijderen. De onderbuik kan verslappen of uitrekken door plotseling gewichtsverlies, veroudering of zwangerschap. Een mini-buikwandcorrectie verstrakt de onderbuik zonder uw navel te verplaatsen.

 • Een verstrakte buik door middel van een veilige ingreep
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Snel herstel door de beste nazorg

Door de mini-buikwandcorrectie wordt uw onderbuik verstrakt zonder dat uw navel verplaatst hoeft te worden. Wij begeleiden u van de ingreep tot en met de nazorg.

Wat is een mini-buikwandcorrectie?

Bij een mini-buikwandcorrectie wordt de huid van de onderbuik verstrakt zonder dat daarbij de navel verplaatst wordt. Een mini-buikwandcorrectie is geschikt voor mensen waarbij het huidoverschot zich onder de navel bevindt. Zo kan er bij de ingreep maximaal tien centimeter huid worden verwijderd van direct onder de navel tot aan het schaambeen. Ook een mini-buikwandcorrectie zorgt voor littekens maar onze plastisch chirurgen proberen deze te bepreken tot binnen de bikini-grens.

Voor-en-na-foto’s van een mini-buikwandcorrectie

Tijdens het eerste consult bespreekt u met uw plastisch chirurg de voor- en nadelen van de buikwandcorrectie, de nazorg en wat de resultaten zijn van de mini-buikwandcorrectie. U zult vlak na de ingreep al merken dat uw onderbuik een stuk platter is, maar na ongeveer een jaar is het eindresultaat echt zichtbaar. Om u een beeld te geven van het resultaat van de mini-buikwandcorrectie, ziet u hieronder een aantal voor-en-na-foto’s.

De kosten van een mini-buikwandcorrectie

Hieronder vindt u een prijsindicatie van het consult, de second opinion en de mini-buikwandcorrectie zelf.

Consult € 50,-
Second opinion € 100,-
BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift (exclusief eventuele liposuctie) € 15.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 4.260,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 6.200,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 4.920,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.200,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 4.980,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie uitgebreid € 6.500,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot incl. reven rectus diastase € 8.000,- Algehele narcose Ja
Liposuctie 1 regio € 2.300,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie 2 regio’s € 3.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 6.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam vanaf € 3.500,- Algehele narcose Nee
Renuvion behandeling vanaf € 3.000,- Algehele narcose Nee
Schaamlipcorrectie € 1.850,- Lokale verdoving Nee
Schaamlipcorrectie € 3.500,- Algehele narcose Nee

Hoe werkt een mini-buikwandcorrectie?

Een mini-buikwandcorrectie is een grote ingreep en is daarom een stap waar u goed over na moet denken. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij u de mini-buikwandcorrectie uit in een aantal stappen.

Stap 1: het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreekt uw behandelend plastisch chirurg de complete mini-buikwandcorrectie met u. Van behandeling tot nazorg wordt met u doorgenomen wat u precies kunt verwachten. U krijgt een duidelijke voorlichting en een eerlijk advies.

Er wordt ook bekeken of uw klachten te behandelen zijn met een mini-buikwandcorrectie of dat er een uitgebreidere buikwancorrectie aan de orde is. U bespreekt samen uw verwachtingen en de plastisch chirurg geeft vervolgens aan of er met de ingreep aan deze verwachtingen kan worden voldaan.

Uw gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik worden ook doorgesproken. Er zijn namelijk een aantal medicijnen waar u minimaal een week voor de behandeling mee moet stoppen.

Stap 2: de mini-buikwandcorrectie

Voordat de mini-buikwandcorrectie plaatsvindt, worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De ingreep zelf vindt vervolgens plaats onder volledige narcose. De plastisch chirurg tekent op de onderbuik nauwkeurig hoeveel huid er verwijderd kan worden bij de mini-buikwandcorrectie.

De plastisch chirurg maakt een licht gebogen horizontale insnede over uw schaamheuvel. Hierdoor zullen de littekens het minst zichtbaar zijn omdat ze onder uw ondergoed of badkleding vallen.

Vervolgens maakt de chirurg uw huid los van de onderliggende spier- en vetlagen. Het huidoverschot wordt weggesneden en het teveel aan vet zuigt de chirurg, indien besproken, weg. De mini-buikwandcorrectie duurt ongeveer één tot twee uur.

Stap 3: het herstel na de mini-buikwandcorrectie

Na de ingreep is de kans op zwellingen en bloeduitstortingen groot. Na ongeveer een tot twee weken zullen de hechtingen worden verwijderd. Tot die tijd is het belangrijk dat ze droog blijven. In de eerste dagen na de ingreep zult u pijn ervaren tijdens het lopen of zitten. Neem daarom na de mini-buikwandcorrectie ongeveer een week zoveel mogelijk bedrust..

Na twee weken kunt u een aantal lichte werkzaamheden hervatten, maar zwaardere inspanningen zoals zwaar tillen en sporten moet u minimaal zes weken vermijden. Zorg ervoor dat er in de eerste weken dan ook geen druk of spanning op uw buik komt te staan. Vier tot zes weken draagt u ter bescherming dan ook een ondersteunend korset.

Stap 4: het resultaat van een mini-buikwandcorrectie

Het is belangrijk om voorafgaand aan de mini-buikwandcorrectie een reële verwachting te creëren. Na de ingreep zal uw buik namelijk een stuk platter worden, maar hij zal er niet ineens perfect uitzien.

Kort na de ingreep is verstrakking al zichtbaar maar pas wanneer de zwelling verdwenen is, ziet u het resultaat. Het uiteindelijke resultaat is pas te zien wanneer de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig genezen zijn. Dit zal na ongeveer een jaar zijn.

In de eerste maanden zal het litteken van de ingreep nog vurig zijn, maar uiteindelijk wordt dit een minder zichtbare lijn.

Risico’s en complicaties

De risico’s bij een mini-buikwandcorrectie zijn minimaal, maar zoals bij elke ingreep blijven ze aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld een kans op allergische reacties of zwellingen en nabloedingen. Om u bewust te maken van de bijwerkingen die kunnen optreden na een mini-buikwandcorrectie, spreekt uw behandelend plastisch chirurg de ingreep samen met u door. Enkele zeer zeldzame complicaties die na de mini-buikwandcorrectie kunnen ontstaan, zijn:

 • Bloedophoping rondom de wond
 • Infectie
 • Nabloedingen
 • Gevoelloosheid in het behandelde gebied
 • Een vertraagde wondgenezing
 • Allergische reactie
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Ervaringen met mini-buikwandcorrecties

Helemaal gelukkig met mijn mini-buikwandcorrectie. Ik was erg bang maar ben heel goed gerustgesteld door de plastisch chirurgen en verpleegkundigen. Het resultaat na twee weken is nu al geweldig. Erg tevreden met het team van Blooming

Dr. Staudt heeft bij mij een mini-buikwandcorrectie uitgevoerd. Mijn onderbuik was verslapt na mijn twee zwangerschappen en ik wilde af van dit huidschort. Een mini-buikwandcorrectie was voor mij de perfecte oplossing. Op aanraden van de plastisch chirurg. Fijn!

Afspraak maken

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité