Ga direct naar:

Buikwandcorrectie

Al onze buikwandcorrecties worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk

Door middel van een buikwandcorrectie kan uw verslapte buik worden gecorrigeerd. Uw buikwand kan door vermagering, zwangerschap of veroudering zo ernstig verslappen dat er een ‘hangbuik’ ontstaat. Met onze buikwandcorrectie verwijderen we het huidoverschot en indien nodig reven we de spieren en verwijderen we een teveel aan vet zodat u een strakkere buik krijgt. Bij Blooming voert een ervaren plastisch chirurg uw behandeling uit. Uw specialist is vanaf het eerste consult persoonlijk betrokken bij de buikwandcorrectie. Met Blooming kiest u voor:

 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Een buikwandcorrectie al vanaf € 4.980,- inclusief overnachting
 • De beste nazorg na een buikwandcorrectie
 • Persoonlijk advies voor een buikwandcorrectie van onze plastisch chirurgen
 • Kwaliteit boven kwantiteit

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij Blooming voeren wij vele plastische chirurgie ingrepen uit waaronder verschillende soorten buikwandcorrecties uit: een kleine, een grote buikwandcorrectie en indien nodig met reven van de buikspieren of liposuctie.  Bevindt uw huidoverschot zich alleen onder uw navel, dan is een mini-buikwandcorrectie voor u vaak voldoende. Is uw buik in zijn geheel verslapt en daarbij dus ook de huid en spieren boven uw navel, dan is een gehele buikwandcorrectie in combinatie met het reven van de spieren voor u geschikt. Bij deze ingreep wordt ook uw navel verplaatst naar de oorspronkelijke plek voor het meest natuurlijke resultaat. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep en daarom blijft u een nacht bij ons in de kliniek voor de beste nazorg.

Vakkundige buikwandcorrectie met grandioos resultaat. Hierover ben ik nog steeds verbijsterd. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Er is de juiste zorg, uitleg en aandacht aan besteed met goede nazorg. Een 10 met een griffel voor Drs. W.J. van der Pot en zijn team.

Wat kost een buikwandcorrectie?

De kosten van de buikwandcorrectie zijn afhankelijk van het soort buikwandcorrectie dat wordt uitgevoerd. Onderstaand vindt u een prijsindicatie van zowel de kleine- als de grote buikwandcorrectie. Tijdens een consult zal de plastisch chirurg bespreken welke behandeling het beste past bij uw persoonlijke situatie en wat hiervan de kosten zijn. 

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift € 15.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 4.260,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 6.200,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 4.920,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.200,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 4.980,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot € 6.500,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot incl. reven rectus diastase € 7.500,- Algehele narcose Ja
Liposuctie 1 regio € 2.300,- Lokale verdoving / algehele narcose Nee
Liposuctie 2 regio’s € 3.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 6.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam V.a. € 3.500,- Algehele narcose Nee
Schaamlipcorrectie € 1.850,- Lokale verdoving Nee
Schaamlipcorrectie € 3.500,- Algehele narcose Nee

Resultaten buikwandcorrecties

Uw plastisch chirurg schetst tijdens het consult de verwachte resultaten van de buikwandcorrectie. Na de correctie zult u merken dat uw buik platter en minder slap is. Het volledige eindresultaat is echter pas na ongeveer een jaar zichtbaar. Onze plastisch chirurgen zullen tijdens het intakegesprek de resultaten en voor- en nadelen van de buikwandcorrectie met u bespreken.

De stappen van een buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een stap die u niet zomaar neemt. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij de procedure van een buikwandcorrectie aan u uit in vier stappen.

Stap 1: consult met uw plastisch chirurg

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Tijdens het gesprek neemt uw plastisch chirurg samen met u uw wensen door en bespreekt hij de methode die voor u het beste is. Hierbij bekijkt hij vooral of u in aanmerking komt voor een kleine of grote buikwandcorrectie. Als de ‘hangbuik’ niet wordt veroorzaakt door een huidoverschot maar door overtollig vet, kunt u in overleg met uw chirurg kiezen voor een liposuctie. Tijdens het vervolggesprek neemt uw behandelend plastisch chirurg ook uw medische achtergrond, medicijngebruik en uw algehele gezondheid door. Wanneer u bijvoorbeeld bloedverdunners gebruikt, moet u hier minimaal een week voor de operatie mee stoppen. Daarnaast vertelt de plastisch chirurg welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en wat de beste nazorg is. Na het eerste consult kunt u eventueel een tweede consult inplannen om te voorkomen dat het een overhaaste of ongeïnformeerde beslissing wordt voor u.

Stap 2: de behandeling

Een buikwandcorrectie wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose. De behandelend plastisch chirurg maakt tijdens de ingreep een horizontale snede net boven de schaamstreek en vlak onder de bikinilijn. Vanuit die plek wordt uw huid en vet tot aan de ribbenboog losgemaakt. Bij een grote buikwandcorrectie verplaatst de plastisch chirurg ook de navel. Wanneer uw buikspieren zijn uitgerekt, brengt de plastisch chirurg deze samen op de oorspronkelijke plaats en worden deze gehecht (reven). De overtollige huid en het vet worden verwijderd en de navel wordt weer op de oorspronkelijke plaats teruggebracht voor een natuurlijk resultaat. Tijdens de operatie sluit de plastisch chirurg een aantal drains of dunne slangetjes aan, zodat het wondvocht wordt opgevangen. De gehele operatie duurt 2 tot 3 uur.

Stap 3: nazorg

Wanneer uw plastisch chirurg de buikwandcorrectie heeft afgerond, blijft u nog één nacht ter observatie in het ziekenhuis. De eerste dag na de buikwandcorrectie is het belangrijk dat u bedrust neemt en geen inspanningen verricht. U krijgt zes weken een strak korset of broekje, om de buikwand te ondersteunen. Na twee weken komt u op controle en verwijdert de chirurg alle hechtingen. Tot zes weken na de behandeling mag u niet zwaar tillen of intensief sporten. De totale herstelperiode van een buikwandcorrectie is ongeveer vier tot zes weken. Daarna kunt u alle activiteiten weer oppakken. Bekijk de pagina over nazorg van een buikwandcorrectie voor meer informatie.

Risico’s buikwandcorrectie

De risico’s van een buikwandcorrectie zijn minimaal, maar bij een ingreep bestaat er altijd een kans op complicaties. Er kan bijvoorbeeld een allergische reactie ontstaan op de pleisters, verdovingsvloeistoffen of desinfecteermiddelen. Ook kan er na de buikwandcorrectie een gevoelloze plek in de buik ontstaan. Deze gevoelloze plek is tijdelijk en komt op den duur weer terug. De meest voorkomende bijwerkingen van een correctie zijn:

 • Gevoelsveranderingen
 • Een infectie
 • Zwelling
 • Nabloeding
 • Een allergische reactie
 • Vertraagde wondgenezing
 • Onvrede over het esthetisch resultaat

Een bijwerking van de buikwandcorrectie die in een later stadium nog kan optreden, is de ophoping van huid bij de heupen. Deze ophopingen worden ook wel ‘hondenoren’ genoemd. In de meeste gevallen trekt dit na verloop van tijd weg. Soms is het nodig deze ‘hondenoren’ te verwijderen. Dit kan veelal onder plaatselijke verdoving gebeuren.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal zes weken na de operatie al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Ook roken beïnvloedt de wondgenezing; wij vragen u daarom om hier minimaal zes weken voor de buikwandcorrectie mee te stoppen. Als u last heeft van overgewicht, adviseren wij u eerst af te vallen. Een normaal gewicht verbetert namelijk het resultaat van de buikwandcorrectie. Uw ingreep vindt plaats in het Spaarne Gasthuis of het Rode Kruis Ziekenhuis.

Ervaringen

Veelgestelde vragen over de buikwandcorrectie

Wij hebben de meest gestelde vragen over de buikwandcorrectie verzameld en voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen over de buikwandcorrectie.

Een buikwandcorrectie is een cosmetische operatie en wordt daarom over het algemeen niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen.
Een buikwandcorrectie geeft een zichtbaar plattere buik maar is geen oplossing voor overgewicht. Wanneer u te zwaar bent, is het noodzakelijk om voorafgaand aan de buikwandcorrectie eerst af te vallen. Bij overgewicht zijn de risico’s van de ingreep groter, zoals infecties en nabloedingen. Het beste resultaat bereikt u door uw streefgewicht voor de buikwandcorrectie te behalen.
Wanneer het teveel aan huid zich alleen onder de navel bevindt, is een kleine buikwandcorrectie voor u voldoende. Bij deze mini-buikwandcorrectie wordt uw navel niet verplaatst. Als het teveel aan huid zich zowel boven als onder de navel bevindt, is een totale buikwandcorrectie geschikt. Hierbij is het wel nodig om uw navel te verplaatsen.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een buikwandcorrectie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.
Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Adres
Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Gerelateerde artikelen

Feiten over een buikwandcorrectie

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
120 -180
clock
Hersteltijd
7 – 14 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier