Wanneer laat je een buikwandcorrectie uitvoeren?

Gepubliceerd: 6 december 2018
Laatst gewijzigd: 2 augustus 2022
Gepubliceerd: 6 december 2018
Laatst gewijzigd: 2 augustus 2022

Een verslapte buik kan je onzeker maken. Je durft geen strakke kleding meer aan en wilt al helemaal niet in bikini of zwembroek naar het strand. De oorzaak van een slappe buik kan variëren; een zwangerschap, extreem gewichtsverlies, ouderdom en overgewicht leiden vaak tot een huidoverschot op de buik. Wij leggen je uit wanneer je een buikwandcorrectie kunt laten uitvoeren en wanneer niet.

Gewichtsverlies

Veel patiënten die bij ons komen voor een buikwandcorrectie zijn veel afgevallen. Het gevolg van dit gewichtsverlies is een huidoverschot, op je buik maar ook op andere plekken. Een behandeling om weer strak in je vel te zitten kan dan onder andere bestaan uit de buikwandcorrectie. Operaties die net als de buikwandcorrectie de verslapte huid corrigeren, zijn een bovenarmlift, bovenbeenlift of een bodylift. Er wordt altijd eerst gekeken of je voor deze behandelingen in aanmerking komt en of het gewenste resultaat bereikt kan worden. Bij een combinatie van de behandelingen duurt het herstel iets langer.

Let op: Laat de behandeling pas uitvoeren als je op je streefgewicht zit. Verder gewichtsverlies kan het effect negatief beïnvloeden.

Slappe huid door veroudering

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit door de vermindering van collageen. Daardoor kun je rimpels en een slappere buik krijgen. Dit gebeurt meestal na je vijftigste. Een buikwandcorrectie is de perfecte oplossing wanneer jij je stoort aan je verslapte huid, want door middel van een buikwandcorrectie krijg jij weer een strakke buik

Buikwandcorrectie na je zwangerschap

Ook een zwangerschap kan een goede reden zijn om een buikwandcorrectie te willen. Wanneer je kleintje eenmaal geboren is, blijft de buikwand soms slap en ziet je buik er anders uit dan voor de zwangerschap. Je buik groeit natuurlijk flink tijdens de zwangerschap en daardoor rekt de huid uit waarna deze verslapt. Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je rechte buikspieren ruimte maken voor de baby, dit wijken van de buikspieren noemt men diastase. Wanneer de buikspieren permanent uit elkaar blijven staan, noem je dit diastasis rectae. Dit kun je niet ongedaan maken, maar de plastisch chirurg kan de buikspieren reven, waardoor ze weer op de juiste plek komen.

Informeer tijdens een consult met welke operatiemethode jij het beste resultaat bereikt. De plastisch chirurgen van Blooming weten precies welke methode een voor jou gewenst resultaat oplevert.

Let op: Ben je van plan om (nog eens) zwanger te worden? Overweeg dan om de buikwandcorrectie uit te stellen tot na je zwangerschap. Je buik zal tijdens de zwangerschap groeien en kan je huid hierdoor opnieuw oprekken.

Overgewicht

Patiënten met overgewicht komen niet altijd in aanmerking voor een buikwandcorrectie. Vaak is de grootste oorzaak van de verslapte buik namelijk een teveel aan vet en dat is met deze ingreep niet op te lossen. De buikwandcorrectie is namelijk bedoeld om een huidoverschot aan te pakken. Is er sprake van een vetophoping die u niet weg kunt krijgen met gezond eten en sporten? Dan kan liposuctie wel een oplossing bieden. Om voor een operatie in aanmerking te komen is het belangrijk om een gezond BMI te hebben in verband met een optimaal herstel.

Buikcorrectie mannen

Een cosmetische ingreep als de buikwandcorrectie is geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Omdat veel vrouwen de ingreep laten uitvoeren na een zwangerschap krijgen we vaker vrouwelijke patiënten. Ook mannen kunnen echter bij ons terecht wanneer ze last hebben van een huidoverschot op de buik.

Mini buikwandcorrectie

Soms is het niet nodig om de reguliere buikwandcorrectie uit te voeren, omdat het huidoverschot zich enkel onder je navel bevindt. Dan kun je kiezen voor de mini buikwandcorrectie, een kleinere ingreep waarbij we de navel niet verplaatsen, maar enkel het gebied onder de navel corrigeren.

Vraag een consult aan

Wil je weten of een buikwandcorrectie jou van je slappe buik af kan helpen? Neem dan contact met ons op! We zijn telefonisch bereikbaar via 023 544 4974 en per e-mail via info@bloomingpc.nl.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »