Buikwandcorrectie na zwangerschap

Gepubliceerd: 10 augustus 2022
Laatst gewijzigd: 30 augustus 2022
Gepubliceerd: 10 augustus 2022
Laatst gewijzigd: 30 augustus 2022

Een van de mooiste en zwaarste prestaties die een vrouwenlichaam kan leveren, is het krijgen van een kind. Logisch dat de sporen daarvan in sterkere of mindere mate te zien zullen zijn. Een buikwandcorrectie na zwangerschap is dan ook een ingreep die veel vrouwen overwegen. 

 

Niet alleen wordt de huid van de buik enorm uitgerekt, maar de rechte buikspieren gaan vanuit het midden naar buiten wijken. In het midden van deze spieren wordt ruimte gemaakt voor de baby en in veel gevallen blijft die ruimte bestaan, je spreekt dan van een diastase.

buikwandcorrectie na zwangerschap

Een buikwandcorrectie na zwangerschap zal over het algemeen een zogenaamde grote buikwandcorrectie zijn. D.w.z. niet alleen wordt vet verwijderd en de huid strak getrokken, maar de rechte buikspieren worden ook weer naar elkaar toe getrokken. Dit wordt reven genoemd. Eventueel kan een buikwandcorrectie na zwangerschap ook het verplaatsen van de navel inhouden, als er veel huid wordt weggenomen.

Het is geen lichte ingreep, maar het resultaat is over het algemeen erg mooi. Een vlakke buik maakt een groot verschil in hoe uw hele lichaam eruit ziet. Kleding zit beter, u bent slanker en ook uw houding verandert op een positieve manier.

Er zijn wel wat voorwaarden aan een buikwandcorrectie na zwangerschap. Als u misschien nog meer kinderen wilt, kunt u wellicht beter even wachten. Ook moet u min of meer op het gewicht zijn dat u in de toekomst verwacht te houden. Bij veel aankomen wordt het effect van de ingreep gedeeltelijk teniet gedaan en dat is natuurlijk heel erg jammer.

Liposuctie en Renuvion

Om het helemaal perfect te maken kan er ook nog liposuctie en Renuvion worden toegepast. Door met liposuctie heel gericht vet weg te zuigen wordt voorkomen dat er eventuele onregelmatigheden in het buikoppervlak komen na de ingreep. Ook kan door middel van liposuctie de taille smaller gemaakt worden. Met de Renuvion, vanuit de US ook wel bekend als J-Plasma, kan de huid verstrakt worden en contouren, als de lijnen van de buikspieren, verbeterd. 

Herstel van een buikwandcorrectie na zwangerschap

Na de ingreep bent u wel zes weken zoet met herstellen. Het buikgebied wordt niet voor niets ‘core’ genoemd. Het is de kern van het lichaam waar vanuit alle bewegingen gemaakt worden. In de eerste weken kunnen dan ook bepaalde bewegingen niet (goed) gemaakt worden. Die eerste zes weken moet u heel voorzichtig zijn. Vooral bukken en tillen moeten vermeden worden. Beetje bij beetje kunt u uw activiteiten hervatten, maar wacht met sporten en intensieve activiteiten in ieder geval zes weken. Zes weken is natuurlijk niets vergeleken met de 40 weken van een zwangerschap en het effect kan jaren en jaren meegaan.

Kortom, een buikwandcorrectie na zwangerschap is een dankbare ingreep, maar schakel wel hulp in bij de verzorging van uw kind(eren). Geef uzelf de tijd om te herstellen.

Onze plastisch chirurgen vertellen u graag meer over de ingreep. U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult bij ons in de kliniek. Een afspraak maken kan via mail en telefonisch. Klik hier voor onze contactgegevens.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »