Ga direct naar:

Bovenbeenlift

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de huid en het vet van de bovenbenen erg slap en rimpelig worden. Met behulp van een bovenbeenlift of dijbeenlift verstrakken we uw verslapte bovenbeenhuid. Met een medische term heet deze operatie dermolipectomie van de bovenbenen.

Een bovenbeenlift bij Kliniek Blooming

 • Persoonlijk en uitgebreid behandelplan op maat
 • Chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Jarenlange ervaring met het uitvoeren van bovenbeenlifts
 • Operatie in een vertrouwde en veilige ziekenhuisomgeving
For English see Thigh lift

Mijn bovenbenen zijn verstrakt dankzij de bovenbeenlift bij Kliniek Blooming. Erg fijne begeleiding door super personeel. Het resultaat is prachtig!

Kosten bovenbeenlift

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift € 15.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 4.260,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 6.200,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 4.920,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.200,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 4.980,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot € 6.500,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot incl. reven rectus diastase € 7.500,- Algehele narcose Ja
Liposuctie 1 regio € 2.300,- Lokale verdoving / algehele narcose Nee
Liposuctie 2 regio’s € 3.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 6.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam V.a. € 3.500,- Algehele narcose Nee
Schaamlipcorrectie € 1.850,- Lokale verdoving Nee
Schaamlipcorrectie € 3.500,- Algehele narcose Nee

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een bovenbeenlift is een cosmetische operatie en wordt over het algemeen niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen. De plastisch chirurg geeft u van tevoren een opgave van de kosten.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreekt uw plastisch chirurg alles omtrent de plastische chirurgie ingreep:

 • Welke methode voor u het beste is;
 • Welk resultaat u mag verwachten;
 • De mogelijke risico’s en complicaties;
 • De juiste nazorg;

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en het herstel na dijbeenlift. Tijdens het consult bekijkt de plastisch chirurg ook of u een geschikte kandidaat bent voor een dijbeenlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Als u geneesmiddelen gebruikt, moet u dit melden aan de plastisch chirurg. Zo kan hij of zij u het beste adviseren over de het gebruik hiervan. Bloedverdunnende medicijnen mag u, afhankelijk van het middel, tot twee weken voor de operatie bijvoorbeeld niet meer slikken.

Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken, want roken vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. Wanneer u te zwaar bent, is het noodzakelijk om voor de operatie eerst af te vallen. Hierdoor wordt het operatieresultaat beter en vermindert het risico op infecties.

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming zien u graag op een eerste consult om uw ogen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daaruit volgt een voorstel voor de operatie.

Zo werkt een bovenbeenlift

De bovenbeenlift vindt altijd plaats onder narcose in dagopname en wordt indien nodig uitgebreid met een overnachting. Bij een geringe verslapping van het bovenbeen kan een operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid te verstrakken en te hechten in de lies. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen opgespannen worden, waardoor er een lang S-vormig litteken ontstaat van uw lies naar uw knie. De plastisch chirurg maakt het litteken in de binnenkant van uw bovenbeen. Zo valt het litteken minder op. Indien nodig wordt in dezelfde operatie het teveel aan vet verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters. Soms worden er drains geplaatst om vocht af te voeren.

Nazorg: herstel na de operatie

Ons advies is om na de operatie een strakke elastische maillot over u bovenbenen te dragen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 2 weken na de operatie is het belangrijk dat u zich zo rustig mogelijk gedraagt. U mag niet sporten en zwaar lichamelijk werk uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer 2 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na 4 à 6 weken.

 

De wond geneest

U dient volledig rust te nemen

U komt bij ons langs voor controle en mag weer licht werk uitvoeren

U draagt de elastische maillot dag en nacht

U draagt de maillot alleen overdag

U mag weer gaan sporten

Ervaringen

Risico’s en complicaties

Een bovenbeenlift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens weinig voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. U moet dan nog een keer geopereerd worden waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dichtmaakt.

Zeldzaam

 • Bloedingen
 • Slechte wondgenezing
 • Allergische reacties
 • Infectie van het behandelgebied

Zeer zeldzaam

 • Asymmetrie van de dijbenen
 • Onvrede over het esthetisch resultaat
 • Beschadigde onderliggende structuren

Littekens

De eerste periode na een operatie zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor en tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken. ​

Resultaat bovenbeenlift

Een dijbeenlift geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. Een beenlift geeft wel zichtbare littekens aan de binnenzijde van het bovenbeen en in de lies. Uiteraard doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen. Het uiteindelijke aspect van het litteken is erg verschillend van persoon tot persoon.

Ervaringen

Veelgestelde vragen

Wordt mijn dijbeenlift vergoed door de zorgverzekeraar?

Een bovenbeenlift is een cosmetische indicatie en wordt daarom vaak niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Wordt mijn huid beter na de ingreep?

Met een bovenbeenlift verbeteren we niet de kwaliteit van uw huid. Uiteraard verstrakken we wel uw bovenbenen. Zo ziet het geheel er wel strakker uit.

Wanneer kan ik het beste een beenlift ondergaan?

Als u zich stoort aan de verslapte huid van uw bovenbenen die is ontstaan door vermagering en huidveroudering, is een bovenbeenlift geschikt voor u.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een bovenbeenlift? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een bovenbeenlift

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
120 – 180
clock
Hersteltijd
2 – 3 weken
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier