Ga direct naar:

Bovenarmlift

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de huid en het vet van de bovenarm erg slap en rimpelig worden. Dit kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd: de bovenarmlift. Met een medische term heet deze operatie dermolipectomie van de bovenarmen.

Een bovenarmlift bij Kliniek Blooming

 • Persoonlijk en uitgebreid consult
 • Chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Jarenlange ervaring met het uitvoeren van bovenarmlifts
 • Operatie in een vertrouwde en veilige ziekenhuis omgeving

De verslapte huid van mijn bovenarmen is met de bovenarmlift door Kliniek Blooming perfect verstrakt. Ik ben erg blij met het resultaat!

Kosten bovenarmlift

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift € 15.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 4.260,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 6.200,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 4.920,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.200,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 4.980,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot € 6.500,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot incl. reven rectus diastase € 7.500,- Algehele narcose Ja
Liposuctie 1 regio € 2.300,- Lokale verdoving / algehele narcose Nee
Liposuctie 2 regio’s € 3.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 6.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam V.a. € 3.500,- Algehele narcose Nee
Schaamlipcorrectie € 1.850,- Lokale verdoving Nee
Schaamlipcorrectie € 3.500,- Algehele narcose Nee

Vergoeding door de verzekeraar

Een bovenarmlift is een cosmetische operatie en wordt over het algemeen niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen. De plastisch chirurg geeft u van tevoren een opgave van de kosten. Als er een medische indicatie bestaat om een bovenarmlift uit te voeren, wordt de beslissing over vergoeding van de operatie genomen door de medisch adviseur van uw ziektekostenverzekeraar. De plastisch chirurg zal in voorkomend geval een aanvraag bij uw verzekeraar indienen.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een bovenarmlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt.

Als u geneesmiddelen gebruikt, moet u dit melden aan de plastisch chirurg. Bloedverdunnende medicijnen mag u, afhankelijk van het middel, tot twee weken voor de operatie niet meer slikken. Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken. Roken vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. Wanneer u te zwaar bent, is het noodzakelijk om voor de operatie eerst te vermageren. Het resultaat van de operatie is dan beter en het risico op infecties vermindert aanzienlijk.

Bovenarmlift: de ingreep

Een bovenarmlift vindt plaats onder algehele narcose. Bij een geringe laxiteit van de bovenarm kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en te hechten in de oksel. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen opgespannen dienen te worden. Hierdoor ontstaat er een lang S-vormig litteken van elleboog naar oksel. Het litteken wordt in de binnenkant van de bovenarm gemaakt, zodat dit later minder opvalt. Indien nodig wordt in dezelfde correctie de overmatige hoeveelheid vet verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters. Door verbeterde technieken zijn drains vaak niet nodig. De operatie is een dagopname en zo nodig met overnachting.

Na de operatie

Na de operatie adviseren wij om een strakke elastische maillot met bovenarmen te dragen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 2 weken na de operatie dient u uw armen zo weinig mogelijk te bewegen. De wondgenezing duurt ongeveer 2 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na 4 à 6 weken.

 

De wond geneest

U dient uw armen zo weinig mogelijk te bewegen

U komt bij ons langs voor controle en mag weer licht werk uitvoeren

U draagt de elastische maillot dag en nacht

U draagt de maillot alleen overdag

U mag weer gaan sporten en lichamelijke inspanning verrichten

Risico's en complicaties

Een bovenarmlift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens weinig voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. U moet dan nog een keer geopereerd worden waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dicht maakt.

Zeldzaam

 • Bloedophoping onder de huid
 • Nabloeding
 • Allergische reacties
 • Infectie van het behandelgebied

Zeer zeldzaam

 • Verandering van het gevoel
 • Onvrede over het esthetisch resultaat
 • Beschadigde onderliggende structuren

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor en tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Resultaten

Deze operatie geeft bij de meeste mensen een zeer bevredigend resultaat. Een bovenarmlift geeft wel zichtbare littekens aan de binnenzijde van de bovenarm en in de oksel. Uiteraard doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen. Het uiteindelijke aspect van het litteken is erg verschillend van persoon tot persoon.

 

Ervaringen

Veelgestelde vragen

Wanneer is een armlift geschikt voor mij?

In de loop der jaren verliest de huid van uw bovenarmen elasticiteit. Hierdoor wordt de huid slap en gaat deze hangen. Ook wanneer u veel gewicht verliest, is het hangen van uw bovenarmen mogelijk. Zodra u hier zich hieraan stoort, kunt u een bovenarmlift overwegen.

Hoelang is het resultaat van de lift zichtbaar?

Het resultaat is in principe blijvend: uw huid rekt niet vanzelf op wanneer uw gewicht hetzelfde blijft. Neemt uw gewicht toe, dan bestaat de kans dat ook uw armen groeien.

Wordt een armlift vergoed door de verzekeraar?

Zorgverzekeraars vergoeden de ingreep niet. Tijdens het eerste consult beoordeelt uw plastisch chirurg of u in aanmerking komt om toch een vergoeding aan te vragen. Wanneer het verzoek wordt afgewezen, dient u de kosten zelf te betalen.

Wordt bij de armlift ook mijn huidkwaliteit beter?

Nee, de bovenarmlift verandert niet de kwaliteit van uw huid. Wanneer u voor de ingreep last heeft van striae op uw bovenarmen, dan zal dit na de lift nog steeds aanwezig zijn. Tijdens de ingreep verstrakken onze specialisten uw bovenarmen, waardoor deze er wel fraaier uitzien.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een bovenarmlift? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een bovenarmlift

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
120 – 240
clock
Hersteltijd
2 – 4 weken
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier