Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 21:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

De veelgestelde vragen over Botox

Wij krijgen dagelijks vragen over het uitvoeren van een Botox behandeling. We hebben de veelgestelde vragen daarom voor u verzameld en hieronder beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Is Botox veilig?

Een behandeling met Botox is tegenwoordig heel bekend en geaccepteerd, maar dat betekent niet dat er te makkelijk over gedacht moet worden. Na een Botox behandeling treden er nauwelijks bijwerkingen of complicaties op, maar dit is niet onmogelijk. Het kan voorkomen dat u een blauwe plek of ontsteking krijgt op de plek waar de naald in de huid is geplaatst. Ook het krijgen van een allergische reactie is niet uitgesloten. Het te veel gebruiken van Botox kan voor een onnatuurlijk resultaat zorgen en daarom bepalen wij altijd samen met u het gewenste effect van de Botox behandeling.

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

We gebruiken vaak de verzamelnaam ‘injectables’ als het gaat om Botox en fillers. Beide behandelingen worden uitgevoerd om rimpels te verminderen of te bestrijden, maar er is wel degelijk verschil. Een behandeling met Botox duurt ongeveer 15 minuten en zorgt ervoor dat de spiertjes die rimpels veroorzaken, ontspannen. Botox wordt onder andere toegepast bij het verminderen van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Botox werkt preventief tegen rimpels en wordt gebruikt wanneer de huid rust nodig heeft. Botox blijft ongeveer drie tot zeven maanden zichtbaar. Een fillerbehandeling daarentegen duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en wordt gebruikt om de rimpels op te vullen. Hierbij kunt u vooral denken aan lijntjes rondom de neus-lippenplooi of volumeverlies bij de slapen of wangen. Ook voor het opvullen van lippen worden fillers gebruikt. Fillers blijven ongeveer negen maanden tot twee jaar zichtbaar en worden afgebroken door het lichaam. Dit komt omdat fillers gemaakt worden van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Een filler wordt gebruikt wanneer de rimpel al duidelijk zichtbaar is.

Hoelang duurt een Botox behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling met Botox 15 minuten. Het kan de ene keer langer duren dan de andere keer. Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen zones en de moeilijkheidsgraad. Tijdens de Botox behandeling wordt er met een dunne naald een kleine hoeveelheid Botox in de spiertjes gespoten, die hierdoor stabiliseren. Door het gebruik van de dunne naald houdt u hier geen littekens aan over. De effecten van Botox zijn na ongeveer een week zichtbaar. Het volledige resultaat is na ongeveer drie weken te zien.

Hoe lang werkt Botox?

Het effect van de Botox behandeling is ongeveer zeven maanden volledig zichtbaar. Vanaf drie maanden na de behandeling kan de werking van Botox in uw huid al verminderen. U kunt ervoor kiezen om tijdens deze afnameperiode een vervolgbehandeling te ondergaan. Deze behandeling is korter en het resultaat is beter omdat wij uw gezicht kennen. Wanneer u een Botox behandeling ondergaat om migraine, tandenknarsen of overmatig zweten te verminderen, zullen de effecten gemiddeld tien tot twaalf maanden zichtbaar zijn. In onderstaande tabel geven wij u een indicatie van de werking van Botox.

 

15 minuten

De behandeling

 

5 minuten

Gezwollen prikpunten en lichte roodheid

 

30 minuten

De zwelling en roodheid zijn weggetrokken

 

1 week

Werking Botox zichtbaar

 

2 tot 3 weken

Volledige werking van de Botox

 

3 maanden

De werking van Botox neemt langzaam af

 

7 maanden

De Botox werking is nog voor 30%

 

9 maanden

De Botox is uitgewerkt

Is de behandeling met Botox pijnlijk?

Tijdens de Botox behandeling wordt er gebruikgemaakt van kleine naaldjes. Hierdoor is de behandeling nagenoeg pijnloos. Mocht u ertegenop zien, dan kan voorafgaand aan de behandeling de huid altijd gekoeld worden of worden ingesmeerd met een verdovende crème, maar dit is bijna nooit nodig.

Werkt Botox preventief tegen rimpels?

Botox wordt gebruikt om rimpels te voorkomen. Met een Botox behandeling worden de spiertjes ontspannen waardoor de bovenliggende huid ook minder last krijgt van plooien in de huid. Deze plooien kunnen juist de rimpels veroorzaken dus door deze plooien geen kans te geven, zult u geen rimpels ontwikkelen.

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Een Botox behandeling wordt meestal uitgevoerd om de dynamische rimpels zoals fronsrimpels, voorhoofdsrimpel en kraaienpootjes te verminderen. Daarnaast kunnen rimpels rondom de neus, bovenlip en kin ook worden verminderd met Botox. De laatste jaren wordt Botox steeds vaker gebruikt voor medische doeleinden zoals het verminderen van klachten door overmatig zweten, tandenknarsen en migraine.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een Botox behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
Bel: 023-5444974 Wij zijn telefonisch bereikbaar!