Botox voor medische doeleinden

Botox wordt steeds vaker voor medische redenen ingezet. Door het injecteren van Botox worden bepaalde spieren stilgelegd. Klachten als overmatig zweten, tandenknarsen en migraine kunnen verminderen of worden zelfstegengegaan door middel van een Botox behandeling. Botox zorgt ervoor dat prikkeloverdracht van de zenuwen wordt geblokkeerd en daardoor de spieren die de pijn veroorzaken, ontspannen.

 • Botox vermindert tandenknarsen, migraine en overmatig zweten
 • Snel afname van klachten: al 2 weken na de Botox behandeling
 • Plastisch chirurgen die aangesloten zijn bij de NVPC en NVEPC

Al bijna 5 jaar kom ik bij dokter Ahmed voor de behandeling van mijn overmatig zweten. Sinds de start van de behandelingen heb ik geen last meer van natte plekken onder mijn oksels. De nazorg en service is echt uitmuntend bij Kliniek Blooming.

Botox tegen migraine

Migraine of spanningshoofdpijn ontstaat door het onnodig aanspannen van alle spieren in het gezicht. De druk die dan in het hoofd ontstaat, zorgt voor een drukkende hoofdpijn. Botox heeft een spierverslappende functie en vermindert daarmee de spierspanning die de migraine veroorzaakt. Hierdoor verdwijnt de heftige hoofdpijn.

De behandeling van migraine werkt goed bij mensen die het gevoel hebben dat:

 • er iemand met een hamer op de schedel slaat;
 • er iemand met een vinger op het oog drukt.

Duur effect: 3 tot 6 maanden

Botox vermindert overmatig zweten

Wanneer zweten zo erg wordt dat het tijdens uw dagelijkse werkzaamheden hinder geeft, is een Botox behandeling een goede oplossing. Door Botox toe te dienen in de oksel, worden de zenuwen die de zweetklieren aansturen, geblokkeerd. Hierdoor stoppen de zweetklieren met het produceren van zweet.

De volgende gebieden kunnen voorzien worden van Botox:

Duur effect: 3 tot 6 maanden

Botox stop tandenknarsen

Gebitsslijtage is vaak een gevolg van tandenknarsen. Het knarsen van de tanden is te verhelpen door een Botox behandeling. Tijdens deze behandeling wordt de kauwspier verslapt waardoor de kaak ontspant en het tandenknarsen zal stoppen. De kauwspier wordt na de behandeling dan ook minder gebruikt in ruststand waardoor hij krimpt naar de oude grootte.
Dit geeft tegelijkertijd ook een zachtere uitstraling aan het gezicht. De balans in het gezicht wordt hersteld en de kaak krijgt zijn natuurlijke vorm weer terug.

Duur effect: 3 tot 6 maanden

Kosten van een Botox behandeling

De prijzen van een Botox behandeling voor medische doeleinden kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van het gebied dat behandeld wordt. Hieronder vindt u een prijsindicatie van een Botox behandeling per gebied.

BEHANDELING REGIO/ HOEVEELHEID PRIJS
Bocouture (botox) 1 zone € 220,-
Bocouture (botox) 2 zones € 350,-
Bocouture (botox) 3 zones € 440,-
Bocouture (Botox) abonnement 1 zone, 3 behandelingen € 528,-
Bocouture (Botox) abonnement 2 zones, 3 behandelingen € 840,-
Bocouture (Botox) abonnement 3 zones, 3 behandelingen € 1.056,-
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels € 750,-
Bocouture (botox) knarsetanden € 440,-
Bocouture (botox) gummy smile € 200,-

 

Ervaringen

Geweldige ervaring met deze kliniek! Ik laat al twee jaar hier wat botox prikken tegen het zweten in mijn handpalmen. Kundige, aardige plastisch chirurgen er is altijd voldoende tijd voor vragen en persoonlijke aandacht van de meisjes achter de schermen! Zeer tevreden!

Ik heb een Botox behandeling ondergaan tegen de heftige migraineaanvallen waar ik mee kampte. Na de behandeling blijft mijn hoofdpijn ongeveer 8 maanden weg en daar ben ik heel erg blij mee! Ik was eerst erg gespannen, maar dat is nergens voor nodig.

 

Het intakegesprek van de Botox behandeling

Een behandeling met Botox is niet ingrijpend, maar heeft wel impact op uw uiterlijk of pijnklachten. Het is daarom belangrijk dat u voor 100% achter de keuze voor Botox staat. Tijdens het intakegesprek bespreekt u daarom altijd met de behandelend plastisch chirurg wat uw verwachtingen zijn. Samen stellen we dan het juiste behandelplan op, waarin we ook de risico’s van Botox bespreken. Op deze manier kunt u voor uzelf de beste keuze maken voor uw gezondheid.

Nazorg Botox behandeling

Na de Botox behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden direct weer oppakken. Ons advies is wel om 24 uur na de behandeling rust te nemen en bijvoorbeeld niet zwaar te gaan sporten of naar de sauna te gaan. Na enkele dagen zult u al merken dat de migraineaanvallen, het knarsetanden of overmatig transpireren afnemen. Het maximale effect zult u na ongeveer twee weken merken. Na de Botox behandeling blijven de pijnklachten zes tot twaalf maanden weg. Zodra de Botox is uitgewerkt, kunt u uiteraard bij ons terecht voor een vervolgbehandeling. Ook deze vervolgbehandeling zal maximaal twaalf maanden werken.

Risico’s en bijwerkingen van de Botox behandeling

De Botox behandeling is veilig, maar er kunnen net zoals bij andere medische ingrepen altijd complicaties optreden. Vaak zijn deze klachten niet ernstig en van korte duur. Bij een Botox behandeling kunnen er twee typen bijwerkingen optreden: zeldzaam en zeer zeldzaam. Wij laten u de meest voorkomende complicaties zien.

Zeldzame bijwerkingen

 • Bloeduitstortingen rondom het geïnjecteerde gebied.
 • Zwelling rondom het geïnjecteerde gebied. Deze bijwerking kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen ook vanzelf weer verdwijnen.
 • Hoofdpijn: verdwijnt meestal na een paar dagen.
 • Wenkbrauw ptosis: kan ontstaan doordat de injecties te dicht bij de wenkbrauwen zijn geplaatst om zo de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzame bijwerkingen

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie.
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep.
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Tijdens de zwangerschap, een antibioticakuur, het geven van borstvoeding of na vaccinaties raden wij een Botox behandeling af. Wanneer u lijdt aan myastenia gravis (spieraandoening), het Lambert Eaton-syndroom of overgevoelig bent voor Botox, horen wij dit graag voorafgaand aan de behandeling.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een Botox behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op .

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 21:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Scroll naar top

Locatie Blooming Plastische Chirurgie

Onze openingstijden:

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 21:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00