Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

De Botox behandeling

Botox is een veelzijdig middel dat zowel voor cosmetische als voor medische doeleinden gebruikt kan worden. Botox wordt het meeste gebruikt voor het verminderen of zelfs verwijderen van voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes of liplijntjes. Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van onze plastisch chirurgen bent u met een Botox behandeling verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze plastisch chirurgen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van het eerste consultgesprek tot de nazorg van de behandeling.

 • Een gladdere huid binnen 15 minuten
 • Snel zichtbaar effect: 2 tot 3 dagen na de Botox behandeling
 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Uitsluitend gebruik van veilige Botox
 • Verminder uw medische klachten

Na een prettig intakegesprek heb ik gekozen om mijn fronsrimpels te laten doen. Het resultaat is echt fantastisch geworden. Bedankt en tot over 6 maanden!

Hoe werkt Botox?

Botuline toxine, de werkzame stof in Botox, is een eiwit dat wij in mimische spieren injecteren door middel van een heel dun naaldje. Mimische spieren zijn verantwoordelijk voor de lijntjes die ontstaan in het gezicht zoals kraaienpootjes of fronsrimpels. Door deze injectie wordt de prikkel van de zenuw naar de spier geblokkeerd. Hierdoor wordt de spier minder krachtig en verslapt. Het effect van Botox is enkele maanden zichtbaar. Hieronder vindt u een overzicht van de Botox werking vanaf het moment van de behandeling.

 

15 minuten

De behandeling

 

5 minuten

Gezwollen prikpunten en lichte roodheid

 

1 tot 3 dagen

De zwelling en roodheid zijn weggetrokken

 

1 week

Werking Botox zichtbaar

 

2 tot 3 weken

Volledige werking van de Botox

 

3 maanden

De werking van Botox neemt langzaam af

 

6 maanden

De Botox is bijna helemaal uitgewerkt

De Botox behandeling

Stap 1: het eerste consult

Voordat we aan de Botox behandeling kunnen beginnen, is het heel belangrijk dat we uw wensen bespreken tijdens een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we of u de juiste cliënt bent voor een Botox behandeling en of uw verwachtingen overeenkomen met hetgeen wij voor u kunnen betekenen. Of wij u kunnen helpen met een Botox behandeling is afhankelijk van uw gezondheid en of u eventueel medicijnen gebruikt. Op basis van het gesprek maken we in overleg een behandelplan dat het beste aansluit bij uw situatie. Wij streven ernaar om een natuurlijk resultaat te creëren.

Stap 2: de behandeling

Tijdens de Botox behandeling wordt met een dunne naald het eiwit in de te behandelen spier gespoten. De behandeling zelf duurt niet langer dan een kwartier. Voor een Botox behandeling dienen wij geen verdoving toe omdat de behandeling daar simpelweg niet pijnlijk genoeg voor is. De behandeling voelt aan als kleine speldenprikjes en kan voor een branderig gevoel zorgen. De dunne naald zorgt ervoor dat u hier geen littekens aan overhoudt. Na de behandeling valt het eindresultaat niet direct te zien. Na circa een week worden de eerste effecten zichtbaar, en na twee tot drie weken is het volledige resultaat te zien.

Stap 3: de nazorg

Zorg ervoor dat u de eerste twee uur na de behandeling niet gaat liggen of sporten en dat u uw gezicht niet masseert. Gedurende drie dagen na de inspuiting moet u regelmatig vijf seconden de spieren samentrekken om zo het resultaat te bevorderen. Hoelang het effect van de Botox zichtbaar is, is per persoon verschillend. Toch is er wel een richtlijn: Botox is minimaal 3 en maximaal 6 maanden zichtbaar. Wanneer u voor medische redenen zoals tandenknarsen of overmatig zweten Botox gebruikt, is het effect veel langer merkbaar.

Bijwerkingen van een Botox behandeling

Bij een Botox behandeling wordt er uitsluitend gebruikgemaakt van veilige Botox, maar het kan altijd voorkomen dat er bijwerkingen optreden. Als deze complicaties ontstaan, zijn ze veelal van korte duur. De bijwerkingen zijn op te delen in twee categorieën: van zeldzaam tot zeer zeldzaam.

Zeldzame bijwerkingen

 • Bloeduitstortingen rondom het geïnjecteerde gebied.
 • Zwelling rondom het geïnjecteerde gebied. Deze bijwerking kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen ook vanzelf weer verdwijnen.
 • Hoofdpijn: verdwijnt meestal na een paar dagen.
 • Wenkbrauw ptosis: kan ontstaan doordat de injecties te dicht bij de wenkbrauwen zijn geplaatst om zo de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzame bijwerkingen

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie.
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep.
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​


Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl