Botox ook in te zetten tegen lichamelijke klachten

In een eerder blog hebben wij het effect van Botox op een depressie besproken. Uit het onderzoek van Dr. Kriger bleek dat botox een positief effect heeft op het verminderen van de symptomen die gepaard gaan met een depressie. Naast een positief effect op het verminderen van deze symptomen kan botox ook ingezet worden tegen diverse andere lichamelijke ‘klachten’.

Botox tegen overmatig transpireren

Overmatig zweten is een kwaal die bij veel mensen voor komt. Bij het minste of geringste worden de zweetklieren actief en ontstaat er teveel zweet. Het gaat hierbij om de zweetklieren in zowel de handen, voeten als de oksels. Er zijn tegenwoordig diverse behandelingen mogelijk om dit overmatig zweten tegen te gaan, een effectieve manier is behandeling met botuline toxine (Botox).

Tijdens de behandeling tegen het overmatig zweten zal er botox worden geïnjecteerd nabij één van de zweetklieren. De botox zorgt er vervolgens voor dat de zenuwen die het zweten veroorzaken worden geblokkeerd. Over het algemeen is de werking van deze behandeling 5 maanden, daarna is een vervolgbehandeling uiteraard mogelijk.

Ook tegen hoofdpijn

Wie kent het niet? Een bonzend hoofd en verschrikkelijke steken in het voorhoofd. Hoofdpijn is een vervelende kwaal die voorkomt in verschillende vormen. Eén van deze hoofdpijnvormen is spanningshoofdpijn, beter bekend als migraine. Migraine gaat vaak gepaard met steken die als zo ondragelijk worden ervaren dat men  nauwelijks nog iets kan ondernemen.

Migraine is een neuro vasculaire aandoening, waarbij neurale prikkelingen eerst voor vernauwing en vervolgens een verwijding van de bloedvaten zorgen. Botox kan in veel gevallen de oplossing bieden tegen de spanningshoofdpijn die een migraine aanval uitlokt. Hierdoor kan de migraine worden voorkomen. Na een migraine aanval blijft er vaak nog enkele dagen een erge spierspanningshoofdpijn aanwezig. Ook tegen deze pijn is Botox effectief in te zetten.

Meer weten?

Hebt u last van overmatig zweten, erge spierspanningshoofdpijn of wilt u weten waar Botox nog meer tegen te gebruiken is? De specialisten van Kliniek Blooming informeren u graag over de mogelijkheden. Neem direct contact met ons op via het volgende telefoonnummer: 023 5444 974 of vul het contactformulier in via de website.