Brotox: alles wat je moet weten over botox voor mannen

Gepubliceerd: 26 september 2017
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 26 september 2017
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Botox is hotter dan hot en het tijdperk waarin injectables alleen voor vrouwen bedoeld zijn, is nu echt voorbij. Mannen zien er dankzij brotox (Botox voor mannen) steeds frisser en mannelijker uit. Best logisch, want welke man wil nou niet nóg aantrekkelijker gevonden worden dan hij al is? Wij vertellen de ins en outs over brotox.

Steeds meer mannen aan de Botox

Hoewel er nog steeds een taboe heerst op Botox bij mannen, neemt het aantal behandelingen jaarlijks met 10% toe. Nu zitten weinig mannen per se te wachten op vrouwelijke lippen of hoog aangezette jukbeenderen, maar wat dacht je van het accentueren van de mannelijke kaaklijn? Of het verzachten van die norse fronsrimpel? Ook steeds meer bekende mannen zwichten voor de spierverslappers. Zo gingen John Travolta, Arnold Schwarzenegger, maar ook jurylid Simon Cowell voor een jongere look met een spuitje Botox hier en daar.

Meer Botox voor mannen

Een botoxbehandeling bij mannen gaat niet helemaal hetzelfde als bij vrouwen en dat heeft alles te maken met de structuur van de mannenhuid. Zo krijgen vrouwen door een andere hormoonhuishouding simpelweg eerder rimpels dan mannen, maar de rimpels die een man krijgt, zijn vaak dieper omdat de gezichtsspieren sterker zijn. Daarbij is de mannenhuid zo’n 15 à 25% dikker en is de structuur van het bindweefsel stugger dan die van een vrouw. Om een fronsrimpel (die bij mannen behoorlijk hardnekkig kan zijn) te verzachten is er dus meer Botox nodig.

Kies altijd voor een behandelend arts met ervaring

Overweeg jij een b(r)otoxbehandeling? Bedenk dan dat een geslaagde behandeling altijd begint bij een gecertificeerde ervaren arts. Zorg er in de zoektocht naar een kliniek daarom altijd voor dat je uitzoekt hoelang een behandelend arts al werkzaam is en of hij of zij BIG-geregistreerd is.

Bij Blooming in Haarlem ben je verzekerd van deskundige en ervaren BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. Ontdek alles over onze een brotoxbehandeling door te bellen naar 023 544 4974.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »