Brotox: alles wat je moet weten over botox voor mannen

Gepubliceerd: 26 september 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 26 september 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Botox is hotter dan hot en het tijdperk waarin injectables alleen voor vrouwen bedoeld zijn, is nu echt voorbij. Mannen zien er dankzij brotox (Botox voor mannen) steeds frisser en mannelijker uit. Best logisch, want welke man wil nou niet nóg aantrekkelijker gevonden worden dan hij al is? Wij vertellen de ins en outs over brotox.

Steeds meer mannen aan de Botox

Hoewel er nog steeds een taboe heerst op Botox bij mannen, neemt het aantal behandelingen jaarlijks met 10% toe. Nu zitten weinig mannen per se te wachten op vrouwelijke lippen of hoog aangezette jukbeenderen, maar wat dacht je van het accentueren van de mannelijke kaaklijn? Of het verzachten van die norse fronsrimpel? Ook steeds meer bekende mannen zwichten voor de spierverslappers. Zo gingen John Travolta, Arnold Schwarzenegger, maar ook jurylid Simon Cowell voor een jongere look met een spuitje Botox hier en daar.

Meer Botox voor mannen

Een botoxbehandeling bij mannen gaat niet helemaal hetzelfde als bij vrouwen en dat heeft alles te maken met de structuur van de mannenhuid. Zo krijgen vrouwen door een andere hormoonhuishouding simpelweg eerder rimpels dan mannen, maar de rimpels die een man krijgt, zijn vaak dieper omdat de gezichtsspieren sterker zijn. Daarbij is de mannenhuid zo’n 15 à 25% dikker en is de structuur van het bindweefsel stugger dan die van een vrouw. Om een fronsrimpel (die bij mannen behoorlijk hardnekkig kan zijn) te verzachten is er dus meer Botox nodig.

Kies altijd voor een behandelend arts met ervaring

Overweeg jij een b(r)otoxbehandeling? Bedenk dan dat een geslaagde behandeling altijd begint bij een gecertificeerde ervaren arts. Zorg er in de zoektocht naar een kliniek daarom altijd voor dat je uitzoekt hoelang een behandelend arts al werkzaam is en of hij of zij BIG-geregistreerd is.

Bij Blooming in Haarlem ben je verzekerd van deskundige en ervaren BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. Ontdek alles over onze een brotoxbehandeling door te bellen naar 023 544 4974.

 

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »