Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Veelgestelde vragen borstverkleining

Cliënten stellen veelvuldig vragen over een borstverkleining. Hieronder staan daarom de meest gestelde vragen over een borstverkleining. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Houd ik nog gevoel in mijn borst na de ingreep?

De kans dat uw gevoel van en rondom de tepels verandert, is aanwezig. Dit risico wordt vooraf aan de ingreep door de plastisch chirurg met u besproken. Gevoelsveranderingen hebben vaak te maken met de tepel die verplaatst moet worden. Hoe groter de afstand, hoe eerder er gevoelsveranderingen of complicaties optreden. Ook het gevoel in de huid rondom littekens zal verminderen of veranderen.

Kan ik na de borstverkleining nog borstvoeding geven?

Of het na de borstverkleining nog mogelijk is om borstvoeding te geven, is afhankelijk van de melkklieren. Als er namelijk veel melkklierweefsel is verwijderd of melkklieren zijn beschadigd, wordt het geven van borstvergoeding bemoeilijkt.

Kan mijn borst na de operatie weer groeien?

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet. Ook uw hormoonhuishouding heeft invloed op de grootte van uw borsten. Bij jonge vrouwen is de kans op het groeien van de borsten na een borstverkleining groter.

Krijg ik een verband om mijn borsten na de ingreep?

Na de borstverkleining worden de wondjes bedekt met pleisters en krijgt u in sommige gevallen een strak verband om de borst. De volgende dag wordt dit verband vervangen door een sportbeha. De eerste twee weken moet u deze beha dag en nacht dragen. De daaropvolgende twee weken draagt u deze beha alleen nog overdag. Lees meer over de nazorg na een borstverkleining.

Kan ik elke cupmaat kiezen bij een borstverkleining?

Het is mogelijk om elke cupmaat te bereiken met een borstverkleinende operatie. Tijdens het eerste consultgesprek kijkt de plastisch chirurg samen met u welke grootte en vorm het mooiste bij uw lichaam passen. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven van de uiteindelijke cupmaat. De maat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de basisbreedte van de borst.

Geeft een borstverkleining veel littekens?

Na een borstverkleining blijven er altijd littekens zichtbaar. In de meeste gevallen lopen de littekens rondom de tepelhof en vanaf de tepel naar beneden en vervolgens in de borstplooi Dit is de zogenoemde ankervorm. Het is afhankelijk van het genezingsproces hoelang de littekens zichtbaar blijven. In het begin zijn de littekens  rood en vurig van kleur, maar dit verdwijnt na verloop van tijd weer, waarna ze meer de kleur van je huid aannemen. Na ongeveer een jaar vallen de littekens nauwelijks meer op.

Hoe zien de dagen na de operatie eruit?

Na de operatie blijft u een nacht overnachten in het ziekenhuis om bij te komen van de ingreep. Na 24 uur mag u weer naar huis. Tijdens de operatie plaatst de plastisch chirurg drains om het wondvocht en het eventuele bloed af te voeren. Voordat u naar huis gaat, verwijderen wij deze drains. Soms komt het voor dat de drains langer moeten blijven zitten. In dat geval komt u na de operatie terug om ze alsnog te laten verwijderen.

Wanneer mag ik weer iets doen na een operatie?

Doe het de eerste twee weken na de operatie rustig aan. Zorg er ook voor dat er de eerste week iemand is die u kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf de tweede week na de borstverkleining kunt u weer lichte werkzaamheden uitvoeren, maar buk of til hierbij nog niet. Vanaf de zesde week na de ingreep kunt u weer fysiek zwaarder werk doen en intensiever gaan sporten.

Maak een afspraak voor een borstverkleining

Heeft u een vraag over een borstverkleining of wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, mail naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl