Borstverkleining

Vanaf € 6.270,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Uw rug ontlasten met behulp van een borstverkleining

Borstverkleining

Borstverkleining nodig om cosmetische of medische redenen? Veel vrouwen die te grote borsten hebben voelen zich hier onprettig bij. Het vinden van bovenkleding is vaak een behoorlijke uitdaging en maakt dit een vervelende bezigheid. Daarnaast kunnen te grote borsten ook zorgen voor vervelende klachten in nek, schouders en rug.

Wanneer uw borsten niet in verhouding zijn met de rest van uw lichaam, kan dit gepaard gaan met onzekere gevoelens en ongemakken. Heeft u last van bovenstaande problemen, dan is een borstverkleining wellicht de oplossing. Het verkleinen van uw borsten kan ook medisch noodzakelijk zijn. Dit is het geval wanneer uw te zware of te grote borsten pijnklachten veroorzaken, welke u belemmeren in het dagelijkse leven en tijdens het beoefenen van verschillende sporten.

Klachten grote borsten

Bij klachten door grote borsten kan een borstverkleining de oplossing zijn. Te grote en zware borsten kunnen voor pijn zorgen in uw nek, schouders en rug. Grote borsten belasten de rug flink. Als het lichaam niet in verhouding is kost dit de rug extra veel moeite om het gewicht te dragen. Een goede bh kan ondersteuning bieden, maar vaak blijkt dit niet voldoende. Hierdoor ervaren veel vrouwen met grote borsten dagelijks aanhoudende- en terugkerende pijn.

Klachten door grote borsten zijn te verhelpen met een borstverkleining, borstcorrectie of borstlift. Door de borsten te verkleinen wordt het gewicht direct een stuk minder en zullen de klachten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. In veel gevallen wordt een borst verkleinende ingreep door uw zorgverzekeraar vergoed.

Borstverkleining bij Hangborsten

Bij grote hangborsten is het gewicht op uw rug en nek hierdoor nog zwaarder. Een borstlift is een mogelijkheid om voor verlichting te zorgen. Hierbij worden de borsten niet verkleind, maar wel omhoog gelift. Waardoor deze minder trekken aan de rug of nek. Door een borstlift kunt u van uw vervelende klachten afkomen of deze sterk verminderen.

Wat mag u verwachten:

 • Uw wensen bespreken we uitgebreid tijdens het consultgesprek met uw behandelend arts
 • Veel ervaring op het gebied van het uitvoeren van borstverkleiningen
 • Samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis en het Spaarne Gasthuis
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

For English see Breast reduction

Vergoeding borstverkleining

Een vergoeding van de ingreep door de zorgverzekeraar hangt af van verschillende factoren. Om te bepalen of er sprake is van een medische noodzaak, zijn er criteria opgesteld waaraan u dient te voldoen:

 1. U heeft een borstomvang van cup DD of groter (voor vrouwen kleiner dan 1 meter 60 geldt cup D).
 2. U heeft last van hoge rugklachten of nek- en schouderklachten die ontstaan zijn door uw borstomvang.
 3. Eventuele andere oorzaken zijn uitgesloten en andere therapieën, zoals een ondersteunende beha, pijnstillers en fysiotherapie, blijken niet meer te helpen.
 4. U heeft last van chronisch smetten onder uw borsten, waarbij hygiënische maatregelen en andere medische behandelingen onvoldoende resultaat geven.
 5. Uw BMI (Body Mass Index) mag niet hoger zijn dan 30.

Naast de genoemde criteria kan elke ziektekostenverzekeraar nog aanvullende voorwaarden stellen. Wij adviseren u om voor de ingreep uw verzekeringsadviseur te raadplegen. Een borstverkleining om cosmetische redenen wordt niet vergoed.

Wanneer een borstverkleining?

Zware, grote of verslapte borsten zorgen bij veel vrouwen voor zowel lichamelijk, als psychische klachten.

Een groot deel van de vrouwen die bij ons een borstverkleining ondergaan, doen dit niet alleen om mooie, kleinere borsten te krijgen, maar ook omdat ze hinder ondervinden in hun dagelijks leven. Kies voor een borst verkleinende operatie als:

 • Het gewicht van de borsten pijnklachten geeft in de rug, schouders en hals;
 • De huid onder uw borsten snel gaat smetten;
 • Uw huid pijnlijk is op de plek waar beha bandjes in de huid snoeren;
 • Uw zware borsten u hinderen bij het sporten;
 • U hinder ondervindt bij het kleding passen;
 • U last heeft van slappe borsten;
 • Uw borsten asymmetrisch zijn.

Behandeling borsten verkleinen

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep die risico’s meebrengt. De behandelende arts doorloopt de stappen van de ingreep met u, zodat u weloverwogen een besluit kunt nemen.

Feiten over Borstverkleining

Wat kost een Borstverkleining?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

Borstverkleining

vanaf € 6.470,-

Borstlift

vanaf € 6.470,-

Borstlift inclusief protheses

vanaf € 8.130,-
voor en na foto's Borstverkleining

Resultaten Borstverkleining

voor en na foto's Borstverkleining

"Zeer tevreden over de arts, de verpleging en het resultaat van mijn borstverkleining."

Het behandeltraject

Hoe gaat een Borstverkleining in zijn werk?

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Al onze behandelingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk.

Veelgestelde vragen

De kans dat uw gevoel van en rondom de tepels verandert, is aanwezig. Dit risico wordt vooraf aan de ingreep door de plastisch chirurg met u besproken. Gevoelsveranderingen hebben vaak te maken met de tepel die verplaatst moet worden. Hoe groter de afstand, hoe eerder er gevoelsveranderingen of complicaties optreden. Ook het gevoel in de huid rondom littekens zal verminderen of veranderen.

Of het na de borstverkleining nog mogelijk is om borstvoeding te geven, is afhankelijk van de melkklieren. Als er namelijk veel melkklierweefsel is verwijderd of melkklieren zijn beschadigd, wordt het geven van borstvergoeding bemoeilijkt.

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet. Ook uw hormoonhuishouding heeft invloed op de grootte van uw borsten. Bij jonge vrouwen is de kans op het groeien van de borsten na een borstverkleining groter.

Na de borstverkleining worden de wondjes bedekt met pleisters en krijgt u in sommige gevallen een strak verband om de borst. De volgende dag wordt dit verband vervangen door een sportbeha. De eerste twee weken moet u deze beha dag en nacht dragen. De daaropvolgende twee weken draagt u deze beha alleen nog overdag. Lees meer over de nazorg na een borstverkleining.

Het is mogelijk om elke cupmaat te bereiken met een borstverkleinende operatie. Tijdens het eerste consultgesprek kijkt de plastisch chirurg samen met u welke grootte en vorm het mooiste bij uw lichaam passen. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven van de uiteindelijke cupmaat. De maat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de basisbreedte van de borst.

Na een borstverkleining blijven er altijd littekens zichtbaar. In de meeste gevallen lopen de littekens rondom de tepelhof en vanaf de tepel naar beneden en vervolgens in de borstplooi Dit is de zogenoemde ankervorm. Het is afhankelijk van het genezingsproces hoelang de littekens zichtbaar blijven. In het begin zijn de littekens  rood en vurig van kleur, maar dit verdwijnt na verloop van tijd weer, waarna ze meer de kleur van je huid aannemen. Na ongeveer een jaar vallen de littekens nauwelijks meer op.

Na de operatie blijft u een nacht overnachten in het ziekenhuis om bij te komen van de ingreep. Na 24 uur mag u weer naar huis. Tijdens de operatie plaatst de plastisch chirurg drains om het wondvocht en het eventuele bloed af te voeren. Voordat u naar huis gaat, verwijderen wij deze drains. Soms komt het voor dat de drains langer moeten blijven zitten. In dat geval komt u na de operatie terug om ze alsnog te laten verwijderen.

Doe het de eerste twee weken na de operatie rustig aan. Zorg er ook voor dat er de eerste week iemand is die u kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf de tweede week na de borstverkleining kunt u weer lichte werkzaamheden uitvoeren, maar buk of til hierbij nog niet. Vanaf de zesde week na de ingreep kunt u weer fysiek zwaarder werk doen en intensiever gaan sporten.

Wil je meer informatie over een Borstverkleining?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem