Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Voordelen en nadelen borstvergroting

De voordelen en nadelen van een borstvergroting geven u een reële verwachting van de ingreep. Onze plastisch chirurgen hechten veel waarde aan een goede voorzorg en nazorg bij een borstvergroting. Bij Blooming heeft u de volgende voordelen:

  • Borstvergroting op basis van uw wensen
  • Uitsluitend gebruik van veilige borstimplantaten
  • Onzichtbare littekens na de vergroting
  • De beste nazorg voor optimaal herstel
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Een betrouwbare omgeving en de beste nazorg

Uiteraard zijn er ook nadelen aan een borstvergroting, maar deze wegen vaak niet op tegen de voordelen.

Goed voorbereid op de procedure, het is zonder complicaties verlopen. Nette littekens waar je nu 6 maanden later al bijna niets meer van ziet. Deskundige plastisch chirurg, zeker een aanrader!

Uw wensen bespreken tijdens het intakegesprek

Tijdens het consult met uw behandelend plastisch chirurg bespreekt u uw wensen en verwachtingen van de borstvergroting. De plastisch chirurg beantwoordt uw vragen en neemt daarna uw medische geschiedenis met u door. De chirurg maakt foto’s voor in uw dossier en onderzoekt uw borsten. We meten de maat van uw borsten op en bekijken de dikte en kwaliteit van uw huid. Op basis van deze gegevens kan de plastisch chirurg namelijk een behandelplan op maat opstellen. Hij bepaalt het type prothese en of deze boven of onder de borstspier geplaatst wordt. Aan de hand van een aantal voorbeelden die voor u klaarliggen bepaalt u samen met de chirurg de grootte van uw nieuwe borsten. Zo combineren we uw wensen met de technische mogelijkheden voor een optimaal resultaat.

 

Het eerste consult duurt ongeveer drie kwartier en is bedoeld om u zo volledig mogelijk te informeren en eventuele twijfels over de borstvergroting weg te nemen. Onze plastisch chirurgen begeleiden u van voor- tot nazorg zodat u zich op uw gemak voelt.

De beste nazorg

Wij willen u na de ingreep de beste nazorg bieden en daarom blijft u na de borstvergroting een nacht slapen in het ziekenhuis. Uw verpleegkundige en behandelend plastisch chirurg bepalen samen wanneer het voor u tijd is om naar huis te gaan. Het is verstandig om voor de eerste week na thuiskomst een hulp te regelen. Uw lichaam is verzwakt na de borstvergroting en u kunt uw dagelijkse werkzaamheden niet direct weer oppakken.

Na twee weken komt u bij ons terug voor de eerste controle. De behandelend plastisch chirurg controleert of uw herstel probleemloos verloopt en maakt een afspraak met u voor de eindcontrole drie maanden later. Mocht tijdens het eerste consult blijken dat er complicaties zijn, dan komt u vaker bij ons langs voor controle.

Uitsluitend gebruik van veilige borstimplantaten

Er zijn veel verschillende soorten borstprotheses die verschillen qua maat, vorm en inhoud. Wij maken uitsluitend gebruik van goedgekeurde protheses van de hoogste kwaliteit. Deze zijn volkomen veilig. Afhankelijk van uw wensen en wat de behandelend plastisch chirurg constateert, bepaalt de chirurg welke protheses hij gebruikt.

Nadat de borstprothese is geplaatst, maakt het lichaam littekenweefsel aan dat zich rondom de prothese vormt. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam op iets dat niet lichaamseigen is: de prothese. Ontstaat er een teveel aan kapselvorming, dan kan het in een later stadium nodig zijn om dit te laten verwijderen. Dit is voor u eigen risico.

Onzichtbare littekens na de borstvergroting

De littekens van de borstvergrotende operatie komen precies in de huidplooi aan de onderkant van de borst. Om de protheses te kunnen plaatsen, maken we een snede van ongeveer vijf centimeter. Uw plastisch chirurg doet er alles aan om de littekens nauwelijks zichtbaar te maken.

In de eerste weken na de ingreep zullen de littekens rood en gezwollen zijn, maar na verloop van tijd trekt dit vanzelf weer weg. Onthoud dat een litteken een jaar tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig te genezen. Houd uw littekens het eerste jaar volledig uit de zon en verzorg ze goed met de voorgeschreven littekencrème. Daarnaast is het heel belangrijk om de littekens te beschermen met een zonnebrandcrème met minstens factor 30. Hierdoor herstellen de littekens het snelst.

Ervaringen

Een half jaar geleden heb ik mijn borsten laten vergroten door dokter Staudt. Ik had geen hele grote borsten en na 2 kinderen en borstvoeding waren ze veranderd in theezakjes. Ik was zeer onder de indruk van de persoonlijkheid en deskundigheid van Drs. Staudt. Wat ik ook fijn vond is dat hij reëel was het resultaat en eerlijk was oer eventuele complicaties.

Na jaren twijfel uiteindelijk mijn borsten laten vergroten. Op aanraden van een vriendin bij Blooming gekomen. Goed, vriendelijk en professioneel geholpen. Fijn dat je standaard een nacht blijft in het ziekenhuis. had er niet aan moeten denken om erna direct naar huis te gaan. Super blij met het resultaat.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem

Gerelateerde behandelingen:

Feiten over de borstvergroting behandeling

Anesthesie
Algehele anesthesie
Operatieduur
60 minuten
Hersteltijd
4 dagen - 14 dagen
info@bloomingpc.nl