Voorbereiding borstvergroting

Een borstvergroting heeft een grote impact op uw lichaam en zal uw dagelijks leven in de eerste weken sterk beïnvloeden. Voordat u de borstvergrotende operatie ondergaat, is het daarom belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en welke voorbereidingen u kunt treffen om na de operatie zo snel mogelijk te herstellen.

"Volledig vertrouwen in de dokter en de behandeling. Het resultaat is prachtig en alles is me zo meegevallen."

Welke voorwaarden gelden er voor een borstvergroting?

Bijna iedere vrouw komt in aanmerking voor een borstvergroting. Toch zijn er een paar voorwaarden die gelden om een borstvergroting te ondergaan, dit betekent dat u:

  • 18 jaar of ouder bent
  • Op het moment van de borstvergroting niet zwanger bent
  • Geen borstvoeding geeft
  • In goede gezondheid verkeert

Daarnaast is het verstandig om niet te roken of op zijn minst tijdelijk te stoppen met roken voor het beste herstel. Wanneer u rookt, is de kans op complicaties groter en zal het littekenweefsel minder goed herstellen. Stoppen met roken komt ook uw algehele gezondheid ten goede.

Bepaal het volume en de plaatsing van uw borstprothesen

De behandelend plastisch chirurg bespreekt tijdens het eerste consult het volume van uw prothesen met u. Het kan voor u helpen om thuis te experimenteren met zakjes gevuld met water of rijst. U kunt de zakjes met verschillende hoeveelheden water of rijst in uw beha doen om te kijken wat voor u de gewenste grootte is. Uw plastisch chirurg bepaalt vervolgens samen met u hoe groot uw nieuwe borsten worden want dit is mede afhankelijk van uw lichaamsbouw en de kwaliteit van uw huid.

Tijdens het eerste consult worden ook de plaatsing van de prothesen en de littekens besproken. De borstprothese kan onder het klierweefsel of onder de borstspier worden geplaatst. Waar de borstprothese komt, is afhankelijk van de dikte van uw huidweefsel. Is uw huid dun en heeft u minder bedekking? Dan wordt de prothese onder uw borstspier geplaatst, omdat anders de kans bestaat dat de prothese door uw huid heen zichtbaar is.  Indien mogelijk worden de prothesen meestal onder het klierweefsel geplaats omdat dit herstel doorgaans soepeler verloopt. De littekens vallen in de huidplooi onder de borst, zodat deze nauwelijks zichtbaar zijn.

Neem nachtkleding en beha’s mee

Na de ingreep blijft u een nachtje slapen in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat u uw kleding makkelijk aan en uit kunt trekken, u mag uw armen niet boven de schouders tillen. Neem daarom nachtkleding mee naar de ingreep met een sluiting aan de voorkant.

Sportbeha

Na de borstvergroting krijgt u één beha van de kliniek. Dit is een sportbeha zonder beugels en deze moet u 6 weken dragen. U kunt zelf een extra beha aanschaffen, er mogen geen beuges of baleinen in deze beha zitten.

Stop met roken

Wij raden u sterk af om zes weken voor en zes weken na de ingreep te roken. Roken verhoogt namelijk de kans op kapselvorming in de borst en wondproblemen. Nicotine is niet goed voor het genezingsproces en kan zelfs het risico op infecties vergroten.

Stop met het drinken van alcohol

Drink twee dagen voorafgaand aan de borstvergroting geen alcohol meer. Alcohol vergroot de kans op een bloeduitstorting of nabloeding.

Stop met het gebruik van bloedverdunners

Het kan natuurlijk zijn dat u bloedverdunnende medicijnen gebruikt. Uw plastisch chirurg vertelt op welk moment u met deze medicijnen moet stoppen.

Heeft u voorafgaand aan de borstvergroting nog vragen, bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Kosten van een borstvergroting

Onderstaand vindt u een overzicht met de kosten voor een borstvergroting.

Borstvergroting ronde

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Borstvergroting € 5.270,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting tubulaire borsten € 7.130,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting hybrid (protheses en lipofilling) v.a. € 8.500,- Algehele narcose Ja

Ervaringen

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting of een andere borstcorrectie? Maak dan een afspraak met één van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op .

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over de borstvergroting behandeling

Anesthesie

Algehele anesthesie
spuit
Operatieduur
60
clock
Hersteltijd
4 dagen – 14 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier