Veelgestelde vragen borstvergroting

Wij hebben de meest gestelde vragen over een borstvergroting verzameld en voor u beantwoord. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Is een borstvergroting pijnlijk?

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en daarom zult u van de ingreep zelf niets meekrijgen. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u pijnklachten krijgen, maar deze zijn voor iedereen anders. Daarnaast is het ook afhankelijk van de plaats waar de borstprothese is ingebracht. Wanneer de plastisch chirurg de borstprothesen bij de borstvergroting achter de borstspier plaatst, zullen de pijnklachten heviger zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Na de operatie blijft u een nachtje in het ziekenhuis, zodat wij u nazorg kunnen bieden. Wanneer u naar huis mag, geven wij een recept voor pijnstillers mee.

Kan ik zelf beslissen hoe groot ik mijn nieuwe borsten wil?

Voorafgaand aan de borstvergroting bespreekt u samen met uw behandelend plastisch chirurg wat uw verwachtingen zijn. We kijken naar uw lichaamsbouw, huidstructuur en het aanwezige klierweefsel. Op basis van uw wensen en de technische mogelijkheden stellen we een behandelplan op maat op.

Welke soorten borstprotheses zijn er?

Wij maken gebruik van twee typen borstprotheses: ronde en een anatomisch gevormde prothesen. Tijdens het intakegesprek zullen wij u de soorten borstprotheses laten zien, in verschillende groottes. Welk type voor u geschikt is, is afhankelijk van de vorm van uw borsten vóór de vergroting. De ronde borstprothese geeft volume over de gehele borst, terwijl de druppelvormige prothese (anatomisch) meer volume geeft aan de onderkant.

Kan ik nog borstvoeding geven na de borstvergroting?

Wanneer u na de borstvergroting nog borstvoeding wil geven, dan is dit geen probleem. Houd er wel rekening mee dat uw borsten wat minder mooi van vorm kunnen zijn door het oprekken van de huid tijdens de zwangerschap. In de meeste gevallen zullen uw borsten hun oude vorm van na de borstvergroting weer aannemen, maar we kunnen niet uitsluiten dat een correctie uiteindelijk weer nodig is.

Wordt een borstvergroting vergoed?

Een borstvergroting wordt in de regel nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Wordt het gevoel in mijn borsten ineens anders na de borstvergroting?

De eerste periode na de ingreep kan het zijn dat uw borsten of tepels wat minder gevoelig zijn dan u gewend bent. Meestal zal dit een paar weken tot enkele maanden duren. Afhankelijk van de ingreep, kunnen uw borsten ook juist gevoeliger zijn dan voor de operatie. In de meeste gevallen komt het ‘normale’ gevoel van uw borsten geleidelijk weer terug.

Hoelang blijft een borstvergroting mooi?

Het resultaat van een borstvergroting is over het algemeen voor altijd, maar na verloop van tijd kunnen uw borsten wel veranderen door een aantal factoren: bijvoorbeeld zwangerschap, borstvoeding, veroudering, vermagering of verslapping van de huid. U kunt de prothesen dan laten vervangen.

Waar komen de littekens van een borstvergroting?

Voordat de chirurg met de ingreep begint, tekent hij op de borst waar de insnedes komen. Onze plastisch chirurgen plaatsen de prothesen via de borstplooi omdat dit de minste kans geeft op kapselvorming en het litteken mooi in de huidplooi valt. Na ongeveer een jaar zijn de littekens onopvallende dunne lijntjes geworden.

Hoelang moet ik vrij nemen van mijn werk?

Uit ervaring blijkt dat u na ongeveer twee weken de meeste dagelijkse werkzaamheden weer kunt oppakken. Wanneer u weer aan het werk kunt, is afhankelijk van het soort werk dat u doet. Doet u fysiek wat lichter werk, dan kunt u na twee weken weer beginnen. Met fysiek zware inspanningen en tillen moet u nog wat langer wachten. Doet u zwaarder werk, dan zal de termijn dus langer zijn. Na ongeveer vier weken mag u weer tillen en na zes weken kunt u rustig aan weer gaan sporten. Door de beste nazorg zal het herstel na de ingreep versnellen.

Hoelang moet ik de voorgeschreven sportbeha dragen?

Na de borstvergroting krijgt u van ons een sportbeha mee die u de eerste tijd dag en nacht moet dragen voor het beste herstel. Hoelang dit voor u zal zijn, is afhankelijk van de situatie. U dient de beha in ieder geval de eerste zes weken dag en nacht te dragen. U bespreekt samen met uw behandelend plastisch chirurg wat voor u het beste werkt.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting of een andere borstcorrectie? Maak dan een afspraak met één van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op .

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over de borstvergroting behandeling

Verdoving

Algehele anesthesie
spuit
Operatieduur
60
clock
Hersteltijd
4 dagen – 14 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité