Borstvergroting

Verdoving

Algehele anesthesie
spuit
Operatieduur
60 – 90 minuten
clock
Hersteltijd
14 dagen
pleister
Met een borstvergroting geven we uw borsten meer volume en verbeteren we de vorm en verhouding. Jaarlijks ondergaan veel vrouwen een borstvergrotende operatie. De meeste vrouwen kiezen voor een borstvergroting om onderontwikkelde borsten te vergroten met extra volume of om na zwangerschap of afvallen de oude properties van de borsten weer terug te krijgen zodat het lichaam weer in verhouding is. Door middel van een borstvergroting krijgen uw borsten extra volume, worden ze steviger en passen ze weer beter bij uw lichaam. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke borstvergroting het beste bij u past.
voor en na foto's Borstvergroting

Resultaten Borstvergroting

voor en na foto's Borstvergroting

"Na jaren twijfelen uiteindelijk mijn borsten laten vergroten. Op aanraden van een vriendin bij Blooming gekomen. Goed, vriendelijk en professioneel geholpen. Fijn dat je standaard een nacht blijft in het ziekenhuis. Had er niet aan moeten denken om erna direct naar huis te gaan. Super blij met het resultaat."

Het behandeltraject

Hoe gaat een Borstvergroting in zijn werk?

Wat kost een Borstvergroting?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Borstvergroting vanaf € 5.740,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting tubulaire borsten vanaf € 7.500,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting hybrid (protheses en lipofilling) vanaf € 8.900,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting tubulaire borsten hybrid (protheses + lipofilling) vanaf € 10.500,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting middels lipofilling (excl. vervolg sessies) vanaf € 7.000,- Algehele narcose Ja

Artikelen over Borstvergroting

Veelgestelde vragen

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren alleen gekwalificeerde en ervaren plastisch chirurgen borstvergrotingen uit. De veiligheid van borstimplantaten staat in de media recent ter discussie daarom hebben we dit artikel opgesteld waarin we uitgebreid informeren over mogelijke complicaties bij siliconen borstimplantaten.

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en daarom zult u van de ingreep zelf niets meekrijgen. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u pijnklachten krijgen, maar deze zijn voor iedereen anders. Daarnaast is het ook afhankelijk van de plaats waar de borstprothese is ingebracht. Wanneer de plastisch chirurg de borstprothesen bij de borstvergroting achter de borstspier plaatst, zullen de pijnklachten heviger zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Na de operatie blijft u een nachtje in het ziekenhuis, zodat wij u nazorg kunnen bieden. Wanneer u naar huis mag, geven wij een recept voor pijnstillers mee.

Na de operatie is paracetamol voldoende om de pijn te stillen. Bij extreme pijn kunt u contact opnemen met de kliniek en wordt er eventueel iets sterkers voorgeschreven. Gebruik nooit bloedverdunnende medicatie zoals Aspirine.

U kunt na een borst vergrotende operatie nog steeds borstvoeding geven. De prothese wordt onder het klierweefsel geplaatst en de operatie heeft daarom geen invloed op de werking van de melkklieren. Let wel: niet iedere vrouw kan borstvoeding geven, als het voor de operatie niet lukt, is de kans klein dat het na de operatie wel lukt.

Afhankelijk van uw werk mag u na een tot twee weken weer aan het werk. Wij adviseren u echter wel om geen zwaar lichamelijk werk te verrichten.

Tijdens het eerste consult kunt u verschillende maten protheses passen. Op basis van uw wensen en de expertise van de plastisch chirurg komt u samen tot een geschikte maat.

Na de borstvergroting blijven er kleine littekens achter in de borstplooi. Deze littekens blijven zeker in het begin rood en zichtbaar. U kunt de littekens, als de wondjes gesloten zijn ,insmeren met een littekencrème. Wij adviseren Staudt Littekencrème. Na ongeveer een jaar zijn de aanwezige littekens veranderd in een dun lijntje.

Voorafgaand aan de borstvergroting bespreekt u samen met uw behandelend plastisch chirurg wat uw verwachtingen zijn. We kijken naar uw lichaamsbouw, huidstructuur en het aanwezige klierweefsel. Op basis van uw wensen en de technische mogelijkheden stellen we een behandelplan op maat op.

Wij maken gebruik van twee typen borstprotheses: ronde en een anatomisch gevormde prothesen. Tijdens het intakegesprek zullen wij u de soorten borstprotheses laten zien, in verschillende groottes. Welk type voor u geschikt is, is afhankelijk van de vorm van uw borsten vóór de vergroting. De ronde borstprothese geeft volume over de gehele borst, terwijl de druppelvormige prothese (anatomisch) meer volume geeft aan de onderkant.

Een borstvergroting wordt in de regel nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

De eerste periode na de ingreep kan het zijn dat uw borsten of tepels wat minder gevoelig zijn dan u gewend bent. Meestal zal dit een paar weken tot enkele maanden duren. Afhankelijk van de ingreep, kunnen uw borsten ook juist gevoeliger zijn dan voor de operatie. In de meeste gevallen komt het ‘normale’ gevoel van uw borsten geleidelijk weer terug.

Het resultaat van een borstvergroting is over het algemeen voor altijd, maar na verloop van tijd kunnen uw borsten wel veranderen door een aantal factoren: bijvoorbeeld zwangerschap, borstvoeding, veroudering, vermagering of verslapping van de huid. U kunt de prothesen dan laten vervangen.

 

Voordat de chirurg met de ingreep begint, tekent hij op de borst waar de insnedes komen. Onze plastisch chirurgen plaatsen de prothesen via de borstplooi omdat dit de minste kans geeft op kapselvorming en het litteken mooi in de huidplooi valt. Na ongeveer een jaar zijn de littekens onopvallende dunne lijntjes geworden.

 

Uit ervaring blijkt dat u na ongeveer twee weken de meeste dagelijkse werkzaamheden weer kunt oppakken. Wanneer u weer aan het werk kunt, is afhankelijk van het soort werk dat u doet. Doet u fysiek wat lichter werk, dan kunt u na twee weken weer beginnen. Met fysiek zware inspanningen en tillen moet u nog wat langer wachten. Doet u zwaarder werk, dan zal de termijn dus langer zijn. Na ongeveer vier weken mag u weer tillen en na zes weken kunt u rustig aan weer gaan sporten. Door de beste nazorg zal het herstel na de ingreep versnellen.

 

Na de borstvergroting krijgt u van ons een sportbeha mee die u de eerste tijd dag en nacht moet dragen voor het beste herstel. Hoelang dit voor u zal zijn, is afhankelijk van de situatie. U dient de beha in ieder geval de eerste zes weken dag en nacht te dragen. U bespreekt samen met uw behandelend plastisch chirurg wat voor u het beste werkt.
Scroll naar top

Locatie Blooming Plastische Chirurgie

Onze openingstijden:

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00