Over complicaties bij borstimplantaten:

Borstvergroting

Met een borstvergroting geven we uw borsten meer volume en verbeteren we de vorm en verhouding. Jaarlijks ondergaan veel vrouwen een borstvergrotende operatie. De meeste vrouwen kiezen voor een borstvergroting om onderontwikkelde borsten te vergroten met extra volume of om na zwangerschap of afvallen de oude properties van de borsten weer terug te krijgen zodat het lichaam weer in verhouding is.

Door middel van een borstvergroting krijgen uw borsten extra volume, worden ze steviger en passen ze weer beter bij uw lichaam. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke borstvergroting het beste bij u past.

For English see Breast enlargement

 • Consult met de behandelend plastisch chirurg
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Zeer ervaren op het gebied van borstvergrotingen en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Wij werken enkel met de beste en gekwalificeerde borstprothesen

Kosten borstvergroting

Hieronder kunt u het overzicht van de kosten inzien. Wilt u meer weten over de opbouw van deze kosten? Bekijk dan kosten borstvergroting

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Borstvergroting vanaf € 5.470,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting tubulaire borsten vanaf € 7.130,- Algehele narcose Ja
Borstvergroting hybrid (protheses en lipofilling) v.a. € 8.500,- Algehele narcose Ja

Zeer ervaren plastisch chirurgen

De afgelopen jaren zijn wij meerdere keren uitgeroepen tot de beste plastisch chirurgen van Nederland. Dit houdt in dat u bij ons alle zorg en aandacht krijgt die u van ons mag verwachten. Wij maken onze beloftes waar en kiezen voor hoge kwaliteit plastische chirurgie in plaats van kwantiteit.

Welke prothesen moet ik kiezen?

Bij siliconen borstimplantaten zijn er twee verschillende vormen mogelijk: ronde en druppelvormige (ook wel anatomische) borstprothesen. Elk soort kent zijn eigen kenmerken en creëert een eigen resultaat. Tijdens het consult adviseert de plastisch chirurg u uitvoerig over het juiste type prothese voor u op basis van uw wensen, de kwaliteit van uw huid, de anatomie van uw lichaam en de vorm van uw huidige borsten.

Ronde borstprothesen

Wanneer u kiest voor ronde borstimplantaten kunt u rekenen op meer volume aan zowel de boven- als de onderkant van uw borst. Vaak wordt gedacht dat ronde prothesen een minder natuurlijk effect veroorzaken. Dit is echter niet het geval. Aangezien uw borst aan de bovenkant ook meer volume krijgt, ontstaat er een natuurlijk en mooi decolleté. Het daadwerkelijke resultaat wordt mede bepaald door uw persoonlijke anatomie. Bij zeer slanke vrouwen worden ronde borstprothesen daarom nog wel eens afgeraden, omdat er een risico bestaat dat de plooien van de prothese zichtbaar worden.

Anatomische borstprothesen

Anatomische borstimplantaten hebben de vorm van een druppel. Daarom noemen we ze ook wel druppelvormige prothesen. Druppelvormige borstprothesen zijn een goede keuze voor vrouwen die graag voornamelijk aan de onderkant van de borsten meer volume wensen. Een anatomische prothese geeft in dit geval een heel mooi natuurlijk resultaat.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

Stap 1: het eerste consult voorafgaand aan de borstvergroting

Voordat u een borstvergroting bij ons ondergaat, moet u ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij de procedure van een borstvergroting aan u uit in drie stappen. Als voorbereiding voor de borstvergrotende operatie vindt er een gesprek plaats bij de behandelend plastisch chirurg, waarin wordt uitgelegd hoe een borstvergroting in zijn werk gaat. Hierbij bespreken we het gehele behandeltraject en wordt u uitgebreid geïnformeerd over de voor- en nadelen van de borstvergrotingde nazorg en worden de risico’s en mogelijke complicaties die aan de operatie verbonden zijn, besproken. Tevens wordt tijdens het gesprek vastgesteld of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie. Het gaat er uiteindelijk om dat u tevreden bent en daarom willen we dat u goed nadenkt over het resultaat, de risico’s en de complicaties. 

Daarnaast is er de ruimte om de uw vragen over een borstvergroting te stellen, deze kun je opschrijven. Naast de informatie die u ontvangt over de borstvergroting wordt de omvang van uw borsten in kaart gebracht door middel van een meting. Met  pasprotheses kunt u hierna een indruk krijgen van het gewenste resultaat. Bij de keuze van borstimplantaten houden wij altijd rekening met uw wensen, uw figuur, en de kwaliteit van uw huid. om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te creëren. Wilt u geen siliconen protheses? In sommige gevallen is het mogelijk om de borsten te vergroten met eigen lichaamseigen vet. Dit noemen wij ook wel de lipofilling methode en om voor lipofilling in aanmerking te komen heeft u voldoende eigen lichaamsvet nodig. Vraag uw behandelend chirurg naar de mogelijkheden.

Stap 2: de borst vergrotende operatie

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele anesthesie en duurt gemiddeld één uur tot anderhalf uur. Bij de borst vergrotende operatie wordt de druppelvormige of ronde prothese ingebracht door een kleine snee van ongeveer 5 cm in de borstplooi. De prothese wordt via deze insnede onder de borstspier of borstklier geplaatst. Deze keuze zal tijdens het consult gesprek besproken worden en is afhankelijk van de bedekking van uw eigen huid en weefsel. Wanneer de prothese is ingebracht, worden de insnedes zorgvuldig gehecht en afgeplakt met een pleister. Indien nodig worden de borsten verbonden met ondersteunend verband, wat bijdraagt aan het herstel van de borsten.

Drains Er kan na de operatie wondvocht uit de wond komen. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren, worden er twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Wanneer er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd. Dit gebeurt in de meeste gevallen de volgende ochtend.

Stap 3: herstel na de ingreep

Uw borsten kunnen na een borstvergroting pijnlijk en gespannen aanvoelen. Enkele dagen na de operatie neemt de pijn geleidelijk af. Om het herstel van de borsten te bevorderen, hebben wij een aantal tips:

 • Draag de eerste zes weken na de ingreep dag en nacht een sportbeha zonder beugels. Deze beha krijgt u na de operatie van ons mee.
 • Vermijd de eerste zes weken na de ingreep elke vorm van intensieve lichaamsbeweging. Denk hierbij aan sporten of zwaar tillen.
 • Bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren blijven toegestaan. Deze zullen het herstel niet in de weg staan.

Tot enkele maanden na de borst vergrotende operatie kunnen de tepels extra gevoelig of juist minder gevoelig aanvoelen. Deze verschijnselen zijn normaal en verdwijnen over het algemeen na enkele maanden. Om ervoor te zorgen dat wij direct kunnen ingrijpen bij eventuele complicaties en om u te ontlasten in de eerste belangrijke uren na de ingreep, adviseren wij in de meeste gevallen om een nachtje te blijven in het ziekenhuis. Als de kliniek gesloten is kunt u ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken via het ziekenhuis waar onze chirurgen om de beurt dienst hebben. Vermeld altijd de naam van uw behandeld plastisch chirurg.

Na jaren twijfelen uiteindelijk mijn borsten laten vergroten. Op aanraden van een vriendin bij Blooming gekomen. Goed, vriendelijk en professioneel geholpen. Fijn dat je standaard een nacht blijft in het ziekenhuis. Had er niet aan moeten denken om erna direct naar huis te gaan. Super blij met het resultaat.

Risico’s & complicaties borstvergroting

Net als bij iedere andere operatie is de kans op een complicatie altijd aanwezig. Zo kan het voorkomen dat er een infectie of nabloeding optreedt. Dit zijn algemene operatierisico’s die bij elke operatie kunnen optreden.

 • Nabloedingen
 • Infecties
 • Zwelling
 • Vertraagde wondgenezing
 • Gevoelsveranderingen
 • Allergische reacties
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat
 • Asymmetrie

In het geval van een borstvergroting is het belangrijk om te weten dat na een borst vergrotende operatie een kapselcontractuur kan ontstaan. Dit ontstaat wanneer het bindweefsellaagje  dat zich om de prothese vormt, zich samentrekt in plaats van dat het soepel en dun blijft. Door deze samentrekking van het bindweefsellaagje (ook wel kapsel genoemd) kunnen de borsten harder aanvoelen, wat men kapselcontractuur noemt. 

Zeer zelden gaat dit gepaard met pijn en vervorming van de borst. Het is echter niet te voorspellen bij wie deze complicatie optreedt en bij wie niet. Wij raden u dan ook aan om altijd de chirurgische bijsluiter van de NVPC door te lezen, zodat u goed geïnformeerd bent en een weloverwogen beslissing kunt nemen. Indien u vragen heeft over de bijsluiter, kunt u altijd bij een van onze plastisch chirurgen terecht.

Littekens

De eerste zes weken na een borstvergroting zijn de littekens gezwollen en rood. Na deze periode neemt dit geleidelijk af. In totaal duurt het genezingsproces van littekens een jaar tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u aan een goede littekencrème te gebruiken en uw littekens zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Roken

Om het wondgenezingsproces te bevorderen adviseren we u zes weken voor en zes weken na de ingreep niet te roken. U verkleint zo kans op nabloedingen.

Omdat veel vrouwen benieuwd zijn naar de resultaten hebben wij een aantal voor-en-na-foto’s van een borstvergroting voor u uitgelicht. Tijdens een consult licht de plastisch chirurg de foto’s graag persoonlijk toe. Iedere vrouw is anders en heeft andere wensen. U kunt uw borsten daarom nooit met die van een andere vrouw vergelijken. Door op onderstaande button te klikken, kunt u de voor-en-na foto’s zien.

Bij Blooming Plastische Chirurgie zijn we graag transparant over de mogelijke complicaties die kunnen ontstaan na een ingreep. In het geval van borstvergrotingen middels implantaten circuleert er op het moment verontrustende berichtgeving. In dit artikel geven we een toelichting op een aantal termen die in deze berichtgeving worden benoemd.

 

Ervaringen borstvergroting

Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Onderstaand vindt u veelgestelde vragen over een borst vergrotende operatie. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op door te bellen naar 023 54 44 974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

Is een borstvergroting veilig?

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren alleen gekwalificeerde en ervaren plastisch chirurgen borstvergrotingen uit. Daarnaast gebruiken we enkel uitermate veilige implantaten. De veiligheid van onze implantaten zijn uitvoerig getest. Op deze manier kunt u vertrouwen op een veilige behandeling.

Krijg ik pijnstillers voorgeschreven na de borst vergrotende operatie?

Na de operatie is paracetamol voldoende om de pijn te stillen. Bij extreme pijn kunt u contact opnemen met de kliniek en wordt er eventueel iets sterkers voorgeschreven. Gebruik nooit bloedverdunnende medicatie zoals Asperine.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

U kunt na een borst vergrotende operatie nog steeds borstvoeding geven. De prothese wordt onder het klierweefsel geplaats en de operatie heeft daarom geen invloed op de werking van de melkklieren. Let wel: niet iedere vrouw kan borstvoeding geven, als het voor de operatie niet lukt, is de kans klein dat het na de operatie wel lukt.

Hoelang na de borst vergrotende operatie mag ik weer aan het werk?

Afhankelijk van uw werk mag u na een tot twee weken weer aan het werk. Wij adviseren u echter wel om geen zwaar lichamelijk werk te verrichten.

Hoeveel cc past bij mijn lichaam?

Tijdens het eerste consult kunt u verschillende maten protheses passen. Op basis van uw wensen en de expertise van de plastisch chirurg komt u samen tot een geschikte maat.

Blijven er littekens zichtbaar na de borstvergroting?

Na de borstvergroting blijven er kleine littekens achter in de borstplooi. Deze littekens blijven zeker in het begin rood en zichtbaar. U kunt de littekens, als de wondjes gesloten zijn ,insmeren met een littekencrème. Wij adviseren Staudt Littekencrème. Na ongeveer een jaar zijn de aanwezige littekens veranderd in een dun lijntje.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting of een andere borstcorrectie? Maak dan een afspraak met één van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Gerelateerde artikelen

Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »

Feiten over de borstvergroting behandeling

Verdoving

Algehele anesthesie
spuit
Operatieduur
60 – 90
clock
Hersteltijd
14 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité