Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
borstcorrectie - Borstvergroting

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Borstvergroting

Al onze borstvergrotingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk.

Met een borstvergroting geven we uw borsten meer volume en verbeteren we de vorm en verhouding. Jaarlijks ondergaan veel vrouwen een borstvergrotende operatie. De meeste vrouwen kiezen voor een borstvergroting om onderontwikkelde borsten te vergroten met extra volume of om na zwangerschap of afvallen de oude properties van de borsten weer terug te krijgen zodat het lichaam weer in verhouding is.

Door middel van een borstvergroting krijgen uw borsten extra volume, worden ze steviger en passen ze weer beter bij uw lichaam. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke borstcorrectie het beste bij u past.

 • Consultmet de behandelend plastisch chirurg
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPCen NVEPC
 • Zeer ervaren op het gebied van borstvergrotingen en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Wij werken enkel met de beste en gekwalificeerde borstprothesen

Kosten borstvergroting

Bekijk hieronder een overzicht van de prijs voor een borstvergroting.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Borstvergroting€ 5270,00Algehele narcoseJa
Borstvergroting tubulaire borsten€ 7130,00Algehele narcoseJa
Borstvergroting hybrid (protheses en lipofilling)v.a. € 8500,00Algehele narcoseJa
Consult€ 50,00
Second opinion€ 100,00

** Incl. registratie implanta(a)t(en) in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR)

Vergoeding door de verzekeraar

Een borstvergroting wordt gezien als een cosmetische ingreep en wordt daarom nooit vergoed door de zorgverzekeraar.  Een borstreconstructie bij een verwijderde borst na borstkanker wordt in de regel wel vergoed maar deze behandeling vindt plaats in het ziekenhuis en niet in Blooming Plastische Chirurgie.

Zeer ervaren plastisch chirurgen

De afgelopen jaren zijn wij meerdere keren uitgeroepen tot de beste plastisch chirurgen van Nederland. Dit houdt in dat u bij ons alle zorg en aandacht krijgt die u van ons mag verwachten. Wij maken onze beloftes waar en kiezen voor hoge kwaliteit plastische chirurgie in plaats van kwantiteit.

Een veilige borstvergroting: hoogwaardige implantaten

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren uitsluitend vakkundige plastisch chirurgen borstvergrotingen uit. Zij voeren de ingreep uit met lichtgewicht prothesen van B-Lite. In vergelijking met normale prothesen zijn de prothesen van B-Lite tot 30% lichter. Dit heeft als voordeel een kortere herstelperiode en minder pijnklachten. Daarnaast hebben deze prothesen als voordeel dat de kans op hangborsten veel kleiner is. De B-Lite prothesen zijn CE-goedgekeurd en zeer geliefd onder veel plastisch chirurgen. Naast B-Lite werken we ook met prothesen van andere bekende merken, zoals Eurosilicone, Nagor en Motiva. Dankzij ons brede aanbod prothesen hebben we voor elk lichaam een passend implantaat.

Welke borstprothesen moet ik kiezen?

Bij siliconen borstprothesen zijn er twee verschillende vormen mogelijk: ronde en druppelvormige (ook wel anatomische) borstprothesen. Elk soort kent zijn eigen kenmerken en creëert een eigen resultaat. Tijdens het consult adviseert de plastisch chirurg u uitvoerig over het juiste type prothese voor u op basis van uw wensen, de kwaliteit van uw huid, de anatomie van uw lichaam en de vorm van uw huidige borsten.

Ronde borstprothesen

Wanneer u kiest voor ronde borstprothesen kunt u rekenen op meer volume aan zowel de boven- als de onderkant van uw borst. Vaak wordt gedacht dat ronde prothesen een minder natuurlijk effect veroorzaken. Dit is echter niet het geval. Aangezien uw borst aan de bovenkant ook meer volume krijgt, ontstaat er een natuurlijk en mooi decolleté. Het daadwerkelijke resultaat wordt mede bepaald door uw persoonlijke anatomie. Bij zeer slanke vrouwen worden ronde borstprothesen daarom nog wel eens afgeraden, omdat er een risico bestaat dat de plooien van de prothese zichtbaar worden.

Anatomische borstprothesen

Anatomische borstprothesen hebben de vorm van een druppel. Daarom noemen we ze ook wel druppelvormige prothesen. Druppelvormige borstprothesen zijn een goede keuze voor vrouwen die graag voornamelijk aan de onderkant van de borsten meer volume wensen. Een anatomische prothese geeft in dit geval een heel mooi natuurlijk resultaat.

Lees meer over onze borstprothesen.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

Stap 1: het eerste consult voorafgaand aan de borstvergroting

Voordat u een borstvergroting ondergaat, moet u ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij de procedure van een borstvergroting aan u uit in drie stappen. Als voorbereiding voor de borstvergrotende operatie vindt er een gesprek plaats bij de behandelend plastisch chirurg, waarin wordt uitgelegd hoe een borstvergroting in zijn werk gaat. Hierbij bespreken we het gehele behandeltraject en wordt u uitgebreid geïnformeerd over de voor- en nadelen van de borstvergrotingde nazorg van een borstvergroting en worden de risico’s en mogelijke complicaties van een borstvergroting die aan de operatie verbonden zijn, besproken. Tevens wordt tijdens het gesprek vastgesteld of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie. Het gaat er uiteindelijk om dat u tevreden bent en daarom willen we dat u goed nadenkt over het resultaat, de risico’s en de complicaties. Daarnaast is er de ruimte om de uw vragen over een borstvergroting te stellen, deze kun je opschrijven. Naast de informatie die u ontvangt over de borstcorrectie wordt de omvang van uw borsten in kaart gebracht door middel van een meting. Met  pasprotheses kunt u hierna een indruk krijgen van het gewenste resultaat. Bij de keuze van protheses houden wij altijd rekening met uw wensen, uw figuur, en de kwaliteit van uw huid. om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te creëren. Wilt u geen siliconen protheses? In sommige gevallen is het mogelijk om de borsten te vergroten met eigen lichaamseigen vet. Dit noemen wij ook wel de lipofilling methode en om voor lipofilling in aanmerking te komen heeft u voldoende eigen lichaamsvet nodig. Vraag uw behandelend chirurg naar de mogelijkheden.

Stap 2: de borst vergrotende operatie

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele anesthesie en duurt gemiddeld één uur tot anderhalf uur. Bij de borst vergrotende operatie wordt de druppelvormige of ronde prothese ingebracht door een kleine snee van ongeveer 5 cm in de borstplooi. De prothese wordt via deze insnede onder de borstspier of borstklier geplaatst. Deze keuze zal tijdens het consult gesprek besproken worden en is afhankelijk van de bedekking van uw eigen huid en weefsel. Wanneer de prothese is ingebracht, worden de insnedes zorgvuldig gehecht en afgeplakt met een pleister. Indien nodig worden de borsten verbonden met ondersteunend verband, wat bijdraagt aan het herstel van de borsten.

Drains Er kan na de operatie wondvocht uit de wond komen. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren, worden er twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Wanneer er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd. Dit gebeurt in de meeste gevallen de volgende ochtend.

Stap 3: herstel na de ingreep

Uw borsten kunnen na de operatie pijnlijk en gespannen aanvoelen. Enkele dagen na de ingreep neemt de pijn geleidelijk af. Om het herstel van de borsten te bevorderen, hebben wij een aantal tips:

 • Draag de eerste zes weken na de ingreep dag en nacht een sportbeha zonder beugels. Deze beha krijgt u na de operatie van ons mee.
 • Vermijd de eerste zes weken na de ingreep elke vorm van intensieve lichaamsbeweging. Denk hierbij aan sporten of zwaar tillen.
 • Bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren blijven toegestaan. Deze zullen het herstel niet in de weg staan.

Tot enkele maanden na de borst vergrotende operatie kunnen de tepels extra gevoelig of juist minder gevoelig aanvoelen. Deze verschijnselen zijn normaal en verdwijnen over het algemeen na enkele maanden. Om ervoor te zorgen dat wij direct kunnen ingrijpen bij eventuele complicaties en om u te ontlasten in de eerste belangrijke uren na de ingreep, adviseren wij in de meeste gevallen om een nachtje te blijven in het ziekenhuis. Als de kliniek gesloten is kunt u ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken via het ziekenhuis waar onze plastisch chirurgen om de beurt dienst hebben. Vermeld altijd de naam van uw behandeld plastisch chirurg.

Na jaren twijfelen uiteindelijk mijn borsten laten vergroten. Op aanraden van een vriendin bij Blooming gekomen. Goed, vriendelijk en professioneel geholpen. Fijn dat je standaard een nacht blijft in het ziekenhuis. Had er niet aan moeten denken om erna direct naar huis te gaan. Super blij met het resultaat.

Risico’s & complicaties borstvergroting

Net als bij iedere andere operatie is de kans op een complicatie altijd aanwezig. Zo kan het voorkomen dat er een infectie of nabloeding optreedt. Dit zijn algemene operatierisico’s die bij elke operatie kunnen optreden.

 • Nabloedingen
 • Infecties
 • Zwelling
 • Vertraagde wondgenezing
 • Gevoelsveranderingen
 • Allergische reacties
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat
 • Asymmetrie

In het geval van een borstvergroting is het belangrijk om te weten dat na een borst vergrotende operatie een kapselcontractuur kan ontstaan. Dit ontstaat wanneer het bindweefsellaagje  dat zich om de prothese vormt, zich samentrekt in plaats van dat het soepel en dun blijft. Door deze samentrekking van het bindweefsellaagje (ook wel kapsel genoemd) kunnen de borsten harder aanvoelen, wat men kapselcontractuur noemt. Zeer zelden gaat dit gepaard met pijn en vervorming van de borst. Het is echter niet te voorspellen bij wie deze complicatie optreedt en bij wie niet. Wij raden u dan ook aan om altijd de chirurgische bijsluiter van de NVPC door te lezen, zodat u goed geïnformeerd bent en een weloverwogen beslissing kunt nemen. Indien u vragen heeft over de bijsluiter, kunt u altijd bij een van onze plastisch chirurgen terecht.

Littekens

De eerste zes weken na een borstvergroting zijn de littekens gezwollen en rood. Na deze periode neemt dit geleidelijk af. In totaal duurt het genezingsproces van littekens een jaar tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u aan een goede littekencrème te gebruiken en uw littekens zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Roken

Om het wondgenezingsproces te bevorderen adviseren we u zes weken voor en zes weken na de ingreep niet te roken. U verkleint zo kans op nabloedingen.

Voor-en-na-foto’s borstvergroting

Omdat veel vrouwen benieuwd zijn naar de resultaten hebben wij een aantal voor-en-na-foto’s van een borstvergroting voor u uitgelicht. Tijdens een consult licht de plastisch chirurg de foto’s graag persoonlijk toe. Iedere vrouw is anders en heeft andere wensen. U kunt uw borsten daarom nooit met die van een andere vrouw vergelijken. Door op onderstaande button te klikken, kunt u de voor-en-na foto’s zien.

Ervaringen borstvergroting

Lydia behandeld door drs. Staudt

Ik heb meerdere klinieken bezocht voordat ik een borstvergroting liet doen, maar merkte dat mijn gesprek met Joost Staudt het meest vertrouwd aanvoelde. Hij legde alles goed uit en wees mij op de voor- én nadelen. De operatie verliep voorspoedig en het herstel viel me ook mee. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en voel me weer op en top vrouw.

Cheryl behandeld door drs. Staudt

Ik was ontevreden over mijn borsten: mijn ene borst was groter dan de ander. Met Dr. Staudt heb ik gekeken naar de juiste oplossing. Hij heeft duidelijk advies gegeven en we hebben ervoor gekozen om mijn kleinere borst te vergroten, omdat dit mooier in verhouding zou zijn. Ik ben echt erg tevreden en kan het iedereen aanraden als je iets wilt laten veranderen aan je borsten.

Lees meer ervaringen over een borstvergroting

Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Onderstaand vindt u veelgestelde vragen over een borst vergrotende operatie. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op door te bellen naar 023 544 4974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

Is een borstvergroting veilig?

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren alleen gekwalificeerde en ervaren plastisch chirurgen borstvergrotingen uit. Daarnaast gebruiken we enkel uitermate veilige implantaten. De veiligheid van onze implantaten zijn uitvoerig getest. Op deze manier kunt u vertrouwen op een veilige behandeling.

Krijg ik pijnstillers voorgeschreven na de borst vergrotende operatie?

Na de operatie is paracetamol voldoende om de pijn te stillen. Bij extreme pijn kunt u contact opnemen met de kliniek en wordt er eventueel iets sterkers voorgeschreven. Gebruik nooit bloedverdunnende medicatie zoals Asperine.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

U kunt na een borst vergrotende operatie nog steeds borstvoeding geven. De prothese wordt onder het klierweefsel geplaats en de operatie heeft daarom geen invloed op de werking van de melkklieren. Let wel: niet iedere vrouw kan borstvoeding geven, als het voor de operatie niet lukt, is de kans klein dat het na de operatie wel lukt.

Hoelang na de borst vergrotende operatie mag ik weer aan het werk?

Afhankelijk van uw werk mag u na een tot twee weken weer aan het werk. Wij adviseren u echter wel om geen zwaar lichamelijk werk te verrichten.

Hoeveel cc past bij mijn lichaam?

Tijdens het eerste consult kunt u verschillende maten protheses passen. Op basis van uw wensen en de expertise van de plastisch chirurg komt u samen tot een geschikte maat.

Blijven er littekens zichtbaar na de borstvergroting?

Na de borstvergroting blijven er kleine littekens achter in de borstplooi. Deze littekens blijven zeker in het begin rood en zichtbaar. U kunt de littekens, als de wondjes gesloten zijn ,insmeren met een littekencrème. Wij adviseren Staudt Littekencrème. Na ongeveer een jaar zijn de aanwezige littekens veranderd in een dun lijntje.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl