Borstvergroting na zwangerschap

Gepubliceerd: 28 juni 2019
Laatst gewijzigd: 28 april 2022
Gepubliceerd: 28 juni 2019
Laatst gewijzigd: 28 april 2022

Bij veel vrouwen gaan de borsten hangen door schommelingen in de hormoonhuishouding tijdens en na de zwangerschap. Heeft u kinderen gekregen en overweegt u een borstvergroting? Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, vindt u in dit blog meer informatie over:

  • waarom borsten gaan hangen na een zwangerschap;
  • de effecten van een zwangerschap en borstvoeding op borsten;
  • hoelang u moet wachten met een operatie;
  • het verschil tussen een borstvergroting en een borstlift.

Waarom gaan borsten hangen door een zwangerschap?

Een zwangerschapsmasker, bredere heupen en een volle bos haar: het lichaam van een vrouw verandert tijdens een zwangerschap op allerlei manieren. Een van de belangrijkste veranderingen is misschien wel de voorbereiding op het geven van borstvoeding. Doordat de melkklieren groeien, zijn de borsten van de meeste vrouwen na een zwangerschap wel een cupmaat groter.

De effecten van een zwangerschap en borstvoeding op borsten

Wanneer u bevallen bent, of stopt met het geven van borstvoeding, slinken de melkklieren. Door de toename en afname van het volume van de borsten, kan de huid wat slapper worden en kunnen ze gaan hangen. Wel verschilt dit van vrouw tot vrouw: zo blijven bij de ene vrouw de borsten haar hele leven groter, terwijl de ander pech heeft met borsten die veranderen in zogenaamde theezakjes.

Hoelang moet u wachten met een operatie?

‘Negen maanden op, negen maanden af’, is het gezegde. Na een zwangerschap heeft het lichaam voldoende tijd nodig om zich weer te herstellen. Onze plastisch chirurgen adviseren om na een bevalling altijd minimaal zes maanden te wachten met een ingreep. Wanneer u borstvoeding geeft, gaat deze periode in vanaf het moment dat u stopt met voeden. Ook is het belangrijk dat uw gewicht stabiel is, zodat de chirurg een goede inschatting kan maken van de cupmaat die het beste bij uw lichaam past.

Het verschil tussen een borstvergroting en borstlift

Zijn uw borsten gaan hangen, maar bent u wel tevreden over het volume? Dan behaalt u met een borstlift waarschijnlijk het beste resultaat. Tijdens deze ingreep verplaatst de chirurg de tepels en trekt hij de huid strak, waardoor de borsten minder hangen. Als u ontevreden bent over het volume van de borsten, zal de chirurg een borstvergroting aanraden. De ingrepen zijn ook te combineren

Meer lezen over een borstvergroting?

Door op onderstaande links te klikken, vindt u meer informatie over:

Meer informatie over de borstlift

Via de volgende links leest u meer over:

Consult inplannen bij Blooming

Bent u ontevreden over uw borsten en wilt u weten wat de plastisch chirurgen van Blooming voor u kunnen betekenen? Plan een consult in via 023 544 4974, of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »