Borstreconstructie

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Alle borstreconstructies worden uitgevoerd door onze BIG-geregistreerde specialisten.

Borstreconstructie

Een borstreconstructie kan worden uitgevoerd na een borstamputatie. Door een nieuwe borst te creëren met behulp van een borstreconstructie krijgt u in veel gevallen meer zelfvertrouwen, waardoor u zich psychisch en lichamelijk sterker voelt. De borstreconstructies die de plastisch chirurgen van Blooming uitvoeren, gaan in samenwerking met de oncologische afdelingen van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en het Spaanse Gasthuis te Haarlem.

  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
  • Uitgebreid consultgesprek met de plastisch chirurg op de poli plastische chirurgie in het Rode Kruis Ziekenhuis of Spaarne Gasthuis
  • Vele jaren ervaring op het gebied van borstreconstructies

For English see Breast Reconstruction

Kosten borstreconstructie

Iedere situatie en borstreconstructie is anders en daarom werken wij niet met vaste prijzen. Vrijwel alle particuliere ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van een borstreconstructie. Daarnaast wordt een borstreconstructie niet gezien als een verfraaiende ingreep, maar als een behandeling om de gevolgen van borstamputatie zo goed mogelijk te herstellen. Vraag bij uw verzekeringsmaatschappij of zij de kosten vergoeden.

Wat is een borstreconstructie?

Bij een borstreconstructie wordt verloren of beschadigd borstweefsel hersteld. In de meeste gevallen wordt de reconstructie uitgevoerd na een borstamputatie als gevolg van bijvoorbeeld borstkanker. Deze borstreconstructie kan na een amputatie in dezelfde operatie worden uitgevoerd. Wanneer u dit niet ziet zitten, kan de borstreconstructie zes tot twaalf maanden na de amputatie alsnog uitgevoerd worden. Het is goed om te weten dat een borstreconstructie bij iedere vrouw uitgevoerd kan worden. Onze plastisch chirurgen werken namelijk met verschillende methoden, waardoor er altijd een geschikte methode voor u bij zit. Onze plastisch chirurgen bespreken met u welke plastische chirurgie behandeling het beste aansluit bij uw situatie, wat de voordelen en nadelen van de reconstructie zijn en beantwoorden uw vragen.

Feiten over Borstreconstructie

Wat kost een Borstreconstructie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

Het behandeltraject

Hoe gaat een Borstreconstructie in zijn werk?

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Al onze behandelingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk.

Veelgestelde vragen

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een chirurgische behandeling, zullen wij ervoor zorgdragen dat u alle benodigde informatie ontvangt, waaronder de chirurgische bijsluiter en de pre- en post operatieve informatie. Op de dag van de behandeling ondertekent u het toestemmingsformulier waarin onder andere staat dat u uitgebreid bent voorgelicht en toestemming verleent aan de behandelend plastisch chirurg om de chirurgische behandeling te verrichten.

Wanneer de plastisch chirurg een snede in de huid maakt, wordt er altijd een litteken gecreëerd. Het litteken proberen wij zo beperkt mogelijk te houden en op de meest logische plek te maken. Onze plastisch chirurgen kijken heel kritisch naar deze factoren. Na de behandeling zal uw lichaam zelf het litteken gaan vormen. In sommige gevallen adviseren wij om te starten met de Staudt littekencrème. Het littekenproces start ongeveer vier tot zes weken na de behandeling en rijpt uit tot een jaar na de behandeling. Dat betekent dat op de eerste controle bij de plastisch chirurg na 3 maanden, wij altijd op tijd zijn met het eventueel starten van de behandeling van met de Staudt littekencrème.

Het consultgesprek vindt plaats bij een van onze plastisch chirurgen. Wij reserveren tijd voor u om al uw vragen te beantwoorden. Daarom brengen wij bij het eerste consultgesprek consultkosten EUR 50,- in rekening. Dit bedrag dient u na uw consult bij de consulente contant of per pin (m.u.v. creditcards) te voldoen. Wanneer u overgaat tot een behandeling, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de offerte en factuur.

Wil je meer informatie over een Borstreconstructie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem