Borstreconstructie

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
90 – 600 minuten
clock
Hersteltijd
2 – 4 weken
pleister
Een borstreconstructie kan worden uitgevoerd na een borstamputatie. Door een nieuwe borst te creëren met behulp van een borstreconstructie krijgt u in veel gevallen meer zelfvertrouwen, waardoor u zich psychisch en lichamelijk sterker voelt. De borstreconstructies die de plastisch chirurgen van Blooming uitvoeren, gaan in samenwerking met de oncologische afdelingen van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en het Spaanse Gasthuis te Haarlem.
Het behandeltraject

Hoe gaat een Borstreconstructie in zijn werk?

Wat kost een Borstreconstructie?

Veelgestelde vragen

Wat het beste moment is om de borstreconstructie uit te voeren, is afhankelijk van de aanvullende behandelingen die u na de operatie moet ondergaan. De reconstructie kan namelijk tijdens dezelfde operatie plaatsvinden, maar ook later worden uitgevoerd. Een directe borstreconstructie is mogelijk wanneer u na de amputatie geen bestralingen meer hoeft te ondergaan. Een uitgestelde reconstructie vindt minimaal zes maanden na de borstamputatie plaats omdat het geopereerde gebied dan volledig is hersteld. Bent u na de borstamputatie bestraald, geef de huid en het botweefsel dan een jaar hersteltijd voordat u de borstreconstructie ondergaat. Op onze pagina over de voordelen en nadelen van een borstreconstructie vindt u meer informatie over de keuze voor een reconstructie.

Ja, dit is zeker mogelijk. Bij de borstreconstructie wordt er dan weefsel uit de buik of bil gebruikt. Een groot voordeel van een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel is, dat er weinig tot geen complicaties optreden omdat het materiaal uit uw lichaam afkomstig is. Er zijn verschillende manieren om een borstreconstructie met eigen weefsel uit te voeren.

Nee, dat is niet altijd nodig. Het is zelfs zo, dat wanneer de borstreconstructie direct bij de borstamputatie wordt uitgevoerd, de prothese onder de borstspier kan worden geplaatst. Wanneer u kiest voor een borstreconstructie op een later moment, dan is het wel nodig om de huid en borstspier op te rekken. Dit betekent vanzelfsprekend ook meerdere operaties.

 

Nee, dit is niet nodig. Een borstprothese blijft gemiddeld zo’n twintig jaar zitten. Wanneer er sprake is van klachten, kunt u ervoor kiezen om de prothese wel eerder te verwijderen. De meest voorkomende klacht bij een prothese is kapselvorming. Dit is een logische reactie van het lichaam op een lichaamsvreemd voorwerp. Geef uw lichaam na de ingreep voldoende rust om te herstellen en kies voor de beste nazorg.

Een reconstructie van de borst gaat in principe levenslang mee. Let er hierbij wel op dat het resultaat kan meeveranderen met uw lichaam. Dit is vooral het geval wanneer u kiest voor een borstreconstructie met lichaamseigen materiaal. Hierdoor veranderen uw borsten mee zodra u afvalt of aankomt. Wanneer er een borstprothese wordt geplaatst met lichaamsvreemd materiaal, zullen ze gelijk blijven.

 

De borstreconstructie zelf vindt plaats onder algehele narcose; hierdoor merkt u niets van de ingreep. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u pijnklachten ervaren. De meest voorkomende klacht is een strak gevoel om de borst. Dit is vaak maar een gevoel en heeft niets te maken met een te strak staande huid of dat de protheses te weinig ruimte hebben. Het heeft vaak te maken met zenuwen die signalen van pijn doorgeven, maar dit is pijn aan weefsel dat er helemaal niet meer is. U kunt pijnstillers nemen totdat deze zenuwsignalen zijn afgezwakt. Door de juiste nazorg zult u snel weer hersteld zijn na de ingreep.

Scroll naar top

Locatie Blooming Plastische Chirurgie

Onze openingstijden:

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00