Ga direct naar:

Borstprothesen

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming werken enkel met de beste, gekwalificeerde borstprothesen.

Borstprothesen zijn er in verschillende soorten en maten ,om aan iedere vrouw haar wensen te kunnen voldoen. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat en een comfortabel gevoel kiezen onze plastische chirurgen bij een borstvergroting, borstlift of borstreconstructie voor borstprothesen die bij u en uw lichaam passen. Of dat een ronde of anatomische (druppelvormige) borstprothese is en welk volume daar bij past, bespreekt u in het intakeconsult met de behandelend plastisch chirurg.

  • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek met de behandelend plastisch chirurg
  • Veel ervaring op het gebied van borstvergrotingen en borstreconstructies
  • Veilige en gekwalificeerde borstprothesen
  • Keuze uit verschillende merken, vormen en volumes

"Zeer tevreden over de arts, de verpleging en het resultaat van mijn borstverkleining."

Borstprothesen kosten

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Prothesewissel dubbelzijdig € 6.270,- Algehele narcose Ja

Siliconen borstprothesen

De meest gebruikte borstimplantaten in Nederland zijn de siliconen prothesen, voornamelijk omdat deze prothesen veel voordelen hebben: ze voelen natuurlijk aan, kunnen een heel leven meegaan en er is een zeer geringe kans op een ruptuur. Daarnaast zijn er met siliconen prothesen veel mogelijkheden qua vorm, volume en cohesiviteit.

Ronde of anatomische prothesen?

Bij siliconen borstprothesen maken we onderscheid tussen twee verschillende vormen: ronde en druppelvormige, ofwel anatomische, prothesen. Beide soorten hebben diverse kenmerken en geven een ander resultaat. De plastisch chirurg adviseert u op basis van uw wensen, de vorm van uw huidige borsten, de kwaliteit van uw huid en anatomie van het lichaam over de beste prothesen.

Ronde borstprothesen

Ronde implantaten zorgen voor meer volume aan zowel de onderkant als bovenkant van de borst. Hoewel er vaak wordt gedacht dat ronde prothesen een minder natuurlijk effect hebben, is dit niet per se het geval. Doordat de prothese ook bij het bovenste gedeelte van de borst voor meer volume zorgt, krijgt u een mooi en natuurlijk decolleté. Welk effect een ronde borstprothese daadwerkelijk heeft, is afhankelijk van de persoonlijke anatomie. Bij zeer slanke vrouwen wordt een ronde borstprothese soms afgeraden, omdat er in dat geval een kans is dat de plooien van de prothese zichtbaar zijn.

Anatomische borstprothesen

De anatomische implantaten hebben de vorm van een druppel, vandaar dat ze ook wel druppelvormige prothesen worden genoemd. De druppelvormige prothesen raden we aan bij vrouwen die vooral aan de onderkant van de borsten meer volume willen. In dat geval geeft de anatomische prothese een natuurlijkere uitstraling.

Lichtgewicht borstprothesen van B-Lite

Kliniek Blooming werkt met de lichtgewicht bortsprothesen van B-Lite. Deze prothesen zijn tot 30% lichter dan normale prothesen. Dit heeft veel voordelen, waaronder een kortere herstelperiode en minder pijnklachten. Een ander belangrijk voordeel is dat u met deze prothesen minder kans heeft op hangborsten. In de loop der jaren verslapt de huid en u kunt zich voorstellen dat extra gewicht dit proces niet ten goede komt. De technologische ontwikkeling van de B-lite prothesen is er een waar veel plastisch chirurgen enorm positief over zijn. De B-lite prothesen zijn vrij nieuw, worden in Duitsland geproduceerd en zijn CE-goedgekeurd.

Merken borstprothesen bij Blooming

Naast B-lite wordt er in Kliniek Blooming met prothesen van diverse merken gewerkt. Door ons brede aanbod hopen we aan eenieders wens te voldoen en hebben we voor ieder lichaam een passend implantaat. Bij ons vindt u bijvoorbeeld borstimplantaten van Eurosilicone, Nagor en Motiva.

Het volume bepalen borstprothesen`

Nadat u de juiste soort prothesen heeft gekozen, kiest u het gewenste volume. Het volume hangt samen met uw huidige en gewenste cupmaat, maar is ook afhankelijk van de vorm van uw borsten en de lichaamsbouw. De behandelend plastisch chirurg laat tijdens het consult de mogelijkheden zien en adviseert het volume dat het best bij uw wensen en lichaam past. De borstimplantaten zijn verkrijgbaar met een volume van 125 cc tot meer dan 900 cc.

Plaatsing van de borstprothesen: Voor of achter de borstspier 

Wanneer plaats je een borstprothese voor en achter de borstspier? Drs. Kalam Ahmed geeft antwoord op de vraag, met een voorbeeld en binnen 1 minuut!b

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting of een andere plastische chirurgie behandeling, zoals een borstreconstructie of borstlift? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak met een van onze plastisch chirurgen via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier