Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Borstprothesen

Om aan de wensen van iedere vrouw te kunnen voldoen, werken onze plastisch chirurgen met verschillende soorten borstprothesen. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat en een comfortabel gevoel kiezen we bij een borstvergroting, borstlift of borstreconstructie voor een prothese die bij u en uw lichaam past. Of dat een ronde of anatomische (druppelvormige) prothese is en welk volume daar bij past, bespreekt u in het intakeconsult met de behandelend plastisch chirurg.

  • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek met de behandelend plastisch chirurg
  • Veel ervaring op het gebied van borstvergrotingen en borstreconstructies
  • Veilige en gekwalificeerde borstprothesen
  • Keuze uit verschillende merken, vormen en volumes

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming werken enkel met de beste, gekwalificeerde borstprothesen.

Kosten verschillende borstprothesen

BehandelingPrijs
Borstvergroting ronde prothesen€ 4.330,-
Borstvergroting anatomische prothesen€ 4.830,-
Borstlift met ronde prothesen€ 5.870,-
Borstlift met anatomische prothesen€ 6.370,-
Meerprijs Motiva en Nagor (ronde prothesen)€ 500,-
Meerprijs B-lite prothesen€ 1.600,-
Meerprijs B-lite prothesen vanaf 700 ccPrijs op aanvraag

Bovenstaande kosten zijn inclusief een registratie van implanta(a)t(en) in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR)

Siliconen borstprothesen

De meest gebruikte borstimplantaten in Nederland zijn de siliconen prothesen, voornamelijk omdat deze prothesen veel voordelen hebben: ze voelen natuurlijk aan, kunnen een heel leven meegaan en er is een zeer geringe kans op een ruptuur. Daarnaast zijn er met siliconen borstprothesen veel mogelijkheden qua vorm, volume en cohesiviteit.

Ronde of anatomische prothesen?

Bij siliconen borstprothesen maken we onderscheid tussen twee verschillende vormen: ronde en druppelvormige, ofwel anatomische, prothesen. Beide soorten hebben diverse kenmerken en geven een ander resultaat. De plastisch chirurg adviseert u op basis van uw wensen, de vorm van uw huidige borsten, de kwaliteit van uw huid en anatomie van het lichaam over de beste prothesen.

Ronde borstprothesen

Ronde implantaten zorgen voor meer volume aan zowel de onderkant als bovenkant van de borst. Hoewel er vaak wordt gedacht dat ronde prothesen een minder natuurlijk effect hebben, is dit niet per se het geval. Doordat de prothese ook bij het bovenste gedeelte van de borst voor meer volume zorgt, krijgt u een mooi en natuurlijk decolleté. Welk effect een ronde borstprothese daadwerkelijk heeft, is afhankelijk van de persoonlijke anatomie. Bij zeer slanke vrouwen worden ronde borstprothesen soms afgeraden, omdat er in dat geval een kans is dat de plooien van de prothese zichtbaar zijn.

Anatomische borstprothesen

De anatomische implantaten hebben de vorm van een druppel, vandaar dat ze ook wel druppelvormige prothesen worden genoemd. De druppelvormige borstprothesen raden we aan bij vrouwen die vooral aan de onderkant van de borsten meer volume willen. In dat geval geeft de anatomische prothese een natuurlijkere uitstraling.

Lichtgewicht prothesen van B-Lite

Kliniek Blooming werkt met de lichtgewicht prothesen van B-Lite. Deze prothesen zijn tot 30% lichter dan normale prothesen. Dit heeft veel voordelen, waaronder een kortere herstelperiode en minder pijnklachten. Een ander belangrijk voordeel is dat u met deze prothesen minder kans heeft op hangborsten. In de loop der jaren verslapt de huid en u kunt zich voorstellen dat extra gewicht dit proces niet ten goede komt. De technologische ontwikkeling van de B-lite prothesen is er een waar veel plastisch chirurgen enorm positief over zijn. De B-lite prothesen zijn vrij nieuw, worden in Duitsland geproduceerd en zijn CE-goedgekeurd.

Merken bij Blooming

Naast B-lite werken we bij Kliniek Blooming met prothesen van diverse merken. Door ons brede aanbod hopen we aan eenieders wens te voldoen en hebben we voor ieder lichaam een passend implantaat. Bij ons vindt u bijvoorbeeld borstimplantaten van Eurosilicone, Nagor en Motiva.

Het volume van de borsten

Nadat u de juiste soort prothesen heeft gekozen, kiest u het gewenste volume. Het volume hangt samen met uw huidige en gewenste cupmaat, maar is ook afhankelijk van de vorm van uw borsten en de lichaamsbouw. De behandelend plastisch chirurg laat tijdens het consult de mogelijkheden zien en adviseert het volume dat het best bij uw wensen en lichaam past. De borstimplantaten zijn verkrijgbaar met een volume van 125 cc tot meer dan 900 cc.

Plaatsing van de borstprothesen

Wanneer plaats je een borstprothese voor en achter de borstspier? Drs. Kalam Ahmed geeft antwoord op de vraag, met een voorbeeld en binnen 1 minuut!

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een borstvergroting of een andere plastische chirurgie behandeling, zoals een borstreconstructie of borstlift? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak met een van onze plastisch chirurgen via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag09:00 – 17:00 uur
Dinsdag09:00 – 21:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Blooming Plastische Chirurgie

Spaarne Gasthuis Noord 3e verdieping

Vondelweg 999

2026 BW Haarlem

info@bloomingpc.nl