Ga direct naar:

Bobbel op neus

Een bobbel op de neus is een veelvoorkomend probleem. Wanneer u dit neustype heeft, zit er op uw neusbrug een bobbel of een bult. Deze bult wordt veroorzaakt door een ophoping van kraakbeen. Met een neuscorrectie verwijderen we de bult, waardoor uw neus minder opvalt en beter past bij de rest van uw gezicht.

Wat is een bobbel op de neus?

Bij een bobbel op de neus is de neusbrug niet egaal, maar zit er een bobbel of bult op. Waar andere neusaandoeningen vaak vervelende klachten, zoals verstoppingen, een verstoorde ademhaling of hoofdpijn kunnen veroorzaken, is dit bij een bobbel op de neus niet het geval. Toch ervaren veel mensen die hier last van hebben het als vervelend. Gelukkig biedt een neuscorrectie de oplossing.

Oorzaak bobbel op de neus

Een bobbel op de neus is bij de een meer zichtbaar dan bij de ander. Het hangt af van de grootte van het kraakbeen en bot onder de neusrug. De bobbel kan in de loop der tijd groeien (het kraakbeen van de neus en het oor blijven immers je gehele leven een beetje groeien).

De behandeling van een bobbel op de neus

Om de bobbel op uw neus te verwijderen, voeren we een neuscorrectie uit. De plastisch chirurg haalt het overschot aan kraakbeen weg, waardoor de bobbel verdwijnt. De behandeling is een relatief eenvoudige ingreep maar moet toch altijd onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Resultaten behandeling bobbel op neus

Na een neuscorrectie geniet u van een prachtige neus zonder bobbel. 

Kosten van de behandeling

De kosten van de neuscorrectie hangen af van het type behandeling en de complexiteit hiervan. Tijdens een eerste consult bespreken we de behandeling uitgebreid met u en stellen we een behandelplan op maat op. Ook voorzien we u van een overzicht met de kosten. Via onderstaande tabel krijgt u alvast een indicatie van de kosten voor een neuscorrectie.
BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Neuscorrectie € 4.950,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie uitgebreid vanaf € 6.500,- Algehele narcose Nee
Revisie neuscorrectie € 7.500,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie m.b.v. oor/ribkraakbeen € 8.500,- Algehele narcose Nee

Vergoeding behandeling bobbel op neus

Een neuscorrectie die wordt uitgevoerd om een bobbel op de neus te verwijderen, wordt meestal niet vergoed door de verzekeraar. Dit heeft te maken met het feit dat het niet wordt gezien als een medische noodzaak, maar als een cosmetische ingreep. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden in uw situatie.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier