Bestaan de perfecte borsten?

Gepubliceerd: 6 augustus 2019
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 6 augustus 2019
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten.

De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.Zijn bevindingen zijn niet enkel gebaseerd op zijn persoonlijke mening, er zit daadwerkelijk wetenschap achter. Om zijn ontdekking te onderbouwen heeft Mallucci recent zijn studie gepubliceerd in het officiele medisch journaal van de American Society of Plastic Surgeons. In een notendop, bijna 1500 mensen kregen foto’s te zien van verschillende vormen borsten,  varierend in leeftijd en nationaliteit. Er was een grote overeenkomst in wat als de beste voorgevel werd aangemerkt. Benieuwd naar de wetenschap achter de perfecte borst? Het is niet 1 maar 4 punten die de borsten tot het perfecte paar maakt. 

1. Het magische nummer

Het hangt allemaal af van de ratio tussen het volume in het bovenste en het onderste gedeelte van de borst. De perfecte borst heeft 45% volume aan de bovenkant, tegen 55% aan de onderkant. Verrassend is dat uit het onderzoek blijkt dat een geheel ronde borst, met aan boven en onderzijde evenveel volume, als minder mooi worden bevonden. Voornamelijk mannen vinden de totaal ronde borsten minder aantrekkelijk. “Dat mannen nepborsten mooi vinden wordt hiermee totaal ontkracht”, zegt Mallucci.

2. Een licht glooiende lijn

Een ingevallen borstkast heeft niet de voorkeur heeft maar ook de te ronde bovenkant van de borsten is niet ideaal. Gezien van de zijkant heeft de perfecte borst van borstkas tot tepel een rechte of licht glooiende lijn.

3. Hemelgerichte tepels

De tepels horen niet naar beneden of vooruit te wijzen. Bij de perfecte borst staat de tepel iets omhoog. Een veel voorkomende complicatie bij een slecht uitgevoerde borstvergroting is dat de tepel te hoog staat. De ideale stand is die van zo’n 20 graden.

4. Een gevulde bolle onderzijde

Niet geheel verassend is dat het contour van de tepel naar de onderkant van de borst een mooi gevulde bolling dient te hebben. De perfecte proporties zijn niet afhankelijk van de grootte van de borst. “Mooie borsten zijn mooie borsten, ongeacht de grootte”, legt Mallucci uit. “Neem Kate Moss bijvoorbeeld, haar borsten zijn klein maar hebben de perfecte proporties”.

Borstvergrotingen

De plastisch chirurgen van Blooming hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van borstvergrotingen en het reconstrueren van borsten na borstkanker. Door de kennis en ervaring zijn de artsen in staat de mooist mogelijke borsten te creëren. Benieuwd wat onze artsen voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor het plannen van een consult?

Bron: http://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/perfect-pair-boobs-really-exist-6293963

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »