Ga direct naar:

Fillers onder de ogen

Fillers zijn de juiste oplossing om oppervlakkige of diepere rimpels in de huid op een natuurlijke manier op te vullen. Daarnaast zijn fillers zeer geschikt voor het verstevigen of vergroten van uw lippen óf om wallen onder de ogen te verminderen. Waarom Kliniek Blooming?

 • Cosmetische specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Uitsluitend gebruik van tijdelijke fillers voor een natuurlijk resultaat
 • Een nagenoeg pijnloze en veilige fillerbehandeling
 • Resultaat na één behandeling

Dagelijks voeren wij injectable behandelingen uit. Onze gespecialiseerde plastische chirurgen maken bij een injectable behandeling gebruik van natuurlijke fillers, Botox of lipofilling. De fillers die wij gebruiken zijn altijd tijdelijk, dat wil zeggen dat het product na een bepaalde tijd altijd door het lichaam zelf wordt afgebroken.  Onze plastisch chirurgen maken gebruik van hyaluronzuur fillers voor het opvullen van rimpels, wallen en lippen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die voorkomt in de huid, ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. Het is een natuurlijke bouwsteen die de elasticiteit van huid verbetert en de huid versterkt.

Fillers onde de ogen

Wanneer u last heeft van wallen onder uw ogen kan dit u een vermoeide uitstraling geven. Het ontstaan van wallen komt vaak door het volumetekort onder de ogen. Door het inspuiten van hyaluronzuur fillers kunnen wij wallen verminderen en soms zelfs volledig verwijderen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt. Hierdoor vult een filler de wallen van binnenuit op. De gel die wij inspuiten is daardoor een soort van kussentje in de huid. Hyaluronzuur fillers vullen daarom gemakkelijk oneffenheden op.

Oorzaak wallen onder ogen

Waar verkleuringen rondom de ogen vaak worden veroorzaakt door een verminderde doorbloeding rondom de ogen, de dunne huid of door pigmentatie ontstaan wallen doorgaans naarmate u ouder wordt. Soms ontstaan wallen onder de ogen al op jonge leeftijd. Dit is vaak erfelijk bepaald. Ook kunnen andere factoren, zoals voeding, medicijngebruik of een allergie invloed hebben op het ontstaan van wallen.

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die niet alleen voorkomt in de huid, maar ook in het bindweefsel, zenuwstelsel en epitheelweefsel. Hyaluronzuur is een suiker en valt onder de glucosebouwsteen die elk lichaam nodig heeft. Het zorgt ervoor dat onze huid soepel en veerkrachtig blijft. Voor het opvullen van oppervlakkige of diepe rimpels gebruik wij voornamelijk de filler Radiesse. Radiesse is een van de veiligste rimpelvullers en is gemaakt op basis van lichaamseigen weefsel. Deze gel stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen en na 3 maanden is de rimpelvuller dan ook overgenomen door het eigen collageen.

Kosten van een filler behandeling onder de ogen

De prijzen van een injectable behandeling in Haarlem kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een prijsindicatie van de verschillende injectable behandelingen zoals fillers, Botox en lipofilling.

BEHANDELING REGIO/ HOEVEELHEID PRIJS
Hyaluronzuur 0,6ml € 350,-
Hyaluronzuur 1ml € 500,-
Hyaluronzuur 2ml € 900,-
Hyaluronzuur 3ml € 1.250,-
Radiesse 1,5ml € 550,-
Radiesse 3ml € 1.100,-

Het consult voor fillerbehandeling onder de ogen

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consultgesprek plaats met uw behandelend specialist. Op basis van uw wensen bespreekt de plastisch chirurg de behandelmogelijkheden met u. Hierbij kiest de plastisch chirurg altijd voor de minst ingrijpende middelen of methoden, maar waarbij natuurlijk wel het best mogelijke resultaat wordt behaald.

De behandeling is soms een combinatie van Botox en fillers omdat dit zorgt voor het beste resultaat. Met fillers worden namelijk direct huidverbeterende resultaten bereikt en de injectie met Botox werkt preventief tegen rimpelvorming.

De behandeling met fillers

Voorafgaand aan de behandeling zal uw plastisch chirurg het te behandelen gebied aftekenen. Het injecteren van fillers gebeurt met of zonder plaatselijke verdoving. De filler zelf wordt op specifieke plekken in de huid ingebracht met een dun naaldje. Meestal duurt de behandeling niet langer dan 15 tot 30 minuten, maar dit is wel afhankelijk van de zone waarin de fillers worden ingebracht. De resultaten van de fillerbehandeling zijn direct na de behandeling zichtbaar.

De nazorg

Na de ingreep kunt u direct naar huis. Het wordt afgeraden om 24 tot 48 uur na de behandeling intensieve sport of andere lichamelijke activiteiten uit te voeren. Daarnaast raden wij u aan om hoge temperatuurverschillen, zoals een saunabezoek, te mijden.

Risico’s en bijwerkingen van de fillerbehandeling

Door het gebruik van natuurlijke hyalaronzuur fillers is de behandeling volkomen veilig. Het risico op complicaties is dan ook erg minimaal. De bijwerkingen die kunnen optreden, zijn:

 • Zwelling
 • Een beurs gevoel
 • Een ontsteking van het wondgebied
 • Allergische reactie
 • Een bloeduitstorting in de vorm van een tijdelijke blauwe plek
 • Asymmetrie
 • Ontevredenheid over het resultaat

Ervaringen

De meest gestelde vragen over een fillerbehandeling

Hoe lang werken fillers?

Wij maken gebruik van tijdelijke fillers die na een tijd vanzelf weer oplossen in uw lichaam. Hoe lang de fillers blijven zitten is voor iedereen verschillend maar gemiddeld zijn ze na 9 tot 12 maanden uit uw lichaam verdwenen.

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Fillers en Botox zijn beide injectables die gebruikt worden om rimpels te verminderen en vaak worden ze ook na elkaar, of samen gebruikt. Voor beide producten geldt dat ze tijdelijk werken en dat ze dus na 6 tot 12 maanden weer uit uw lichaam verdwenen zijn. Bij een fillerbehandeling wordt er vaak voor een combinatie gekozen: eerst worden de spieren verzwakt met Botox en vervolgens wordt op diezelfde plek de huid verstevigd met een filler. Op deze manier kan er een optimaal resultaat bereikt worden.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?

Of de fillerbehandeling pijnlijk is, is afhankelijk van het behandelgebied én hoe hoog uw pijngrens is. Zo is bijvoorbeeld het plaatsen van fillers in het voorhoofd gevoeliger dan fillers in de jukbeenderen. Fillers worden toegediend door een klein scherp naaldje en dat kan branderig aanvoelen.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een fillerbehandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité