Botox Voorhoofdsrimpels

Het is nu 3 weken geleden dat ik de Botox behandeling heb ondergaan; ontzettend gelukkig met mijn ‘nieuwe’ gezicht!

Voorhoofdrimpels verminderen of verwijderen door middel van een botox behandeling, zorgt voor een jonger en frisser uiterlijk. Voorhoofdsrimpels ontstaan door spierbewegingen en deze kunnen we verminderen of zelfs helemaal verwijderen met botox.  Ook wordt de botox behandeling gebruikt voor medische doeleinden. De werkende stof in Botox, Botuline toxine, zorgt namelijk voor een effectieve vermindering van klachten als tandenknarsen, migraine of overmatig zweten. 

Voorhoofdrimpels verwijderen met botox behandeling

De rimpels in uw voorhoofd ontstaan onder meer door het veelvuldig optrekken van de wenkbrauwen en ouderdom speelt ook een rol. De meest voorkomende oorzaak is echter erfelijkheid en de mate van expressie in uw gezicht. Heeft u veel expressie in uw gezicht dan kunnen er eerder rimpels ontstaan. Welke mogelijk nog niet bij uw leeftijd passen en als storend worden ervaren, doordat u ouder lijkt dan u daadwerkelijk bent. Ook wanneer u last heeft van hangende oogleden en hierdoor u wenkbrauwen vaak optrekt ontstaan er sneller voorhoofdsrimpels, welke u kunt verwijderen met botox. Hierdoor krijgt u een jeugdige en uitgeruste uitstraling terug.

Voorhoofdrimpels verminderen

Voorhoofdsrimpels ontstaan ook door een verminderde elasticiteit en afname van het onderhuidse weefsel rondom de ogen. Voorhoofdsrimpels zijn erg goed te behandelen met botox. Door de botox behandeling ontspannen de spieren rondom het oog, waardoor de voorhoofdsrimpels verminderen doordat deze minder diep worden en zelfs verdwijnen. Te sterke voorhoofdspieren kunnen ook voorhoofdsrimpels veroorzaken en deze kunt u ongemerkt (te) vaak aanspannen. Wanneer u zich bijvoorbeeld inspant, concentreert en zelf tijdens het slapen.

Hoe kom je van voorhoofdsrimpels af?

Met een botox behandeling kunnen we uw voorhoofdrimpels verminderen of zelfs verwijderen. We brengen meer rust in uw gezicht en de spierspanning die voor rimpels zorgt neemt af. Bovendien voorkomt dit de aanmaak van nieuwe voorhoofdsrimpels. Door een verminderde spierspanning kunt u zich ook meer ontspannen gaan voelen. Uw voorhoofdsrimpels verminderen heeft dan ook niet alleen cosmetische voordelen. 

Voorhoofdrimpels botox behandeling

De Botox behandeling van uw voorhoofdsrimpels duurt meestal niet langer dan 15 minuten en bestaat uit een aantal prikjes, waarbij een verdoving vooraf niet nodig is. Met behulp van een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is niet gelijk na de behandeling te zien. 

 • Duur behandeling: 15 minuten
 • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
 • Eerste effecten zichtbaar: na een week
 • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
 • Duur werking: 3 tot 6 maanden 

Onze plastisch chirurgen zorgen dankzij hun jarenlange expertise en ervaring voor een mooi eindresultaat met de botox behandeling van uw voorhoofdsrimpels. De plastisch chirurgen van Blooming bieden een professionele, maar ook persoonlijke aanpak tijdens de gehele behandeling. Welke plaats vindt van het intakegesprek tot de nazorg van de botox behandeling van uw voorhoofdsrimpels.

 • Altijd eerst een informatief consult
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
 • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Kosten voorhoofdsrimpels botox

De kosten van voorhoofdsrimpels behandelen met botox, verschillen per het te behandelen gebied. De voorhoofdsrimpels samen vormen één behandelzone. Hieronder vindt u een prijsindicatie van botox behandelingen per gebied en hoeveelheid. Voor een volledig overzicht kunt u onze kostenpagina bekijken. 

BEHANDELING REGIO/ HOEVEELHEID PRIJS
Bocouture (botox) 1 zone € 175,-
Bocouture (botox) 2 zones € 300,-
Bocouture (botox) 3 zones € 400,-
Bocouture (Botox) abonnement 1 zone, 3 behandelingen € 472,50
Bocouture (Botox) abonnement 2 zones, 3 behandelingen € 810,-
Bocouture (Botox) abonnement 3 zones, 3 behandelingen € 1.080,-
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels € 550,-
Bocouture (botox) knarsetanden € 400,-
Bocouture (botox) gummy smile € 175,-

We bieden nu ook de mogelijkheid om uw voorhoofdsrimpels te verminderen met ons Botox abonnement! Voor onze cliënten die meerdere malen per jaar een botox behandeling willen om rimpels te verminderen, geven we een korting van minimaal 20% welke oplopend is. Op de pagina ‘Kosten voor een botox behandeling’ vindt u de speciale abonnementsprijzen. Hier vind u meer informatie over botox en het botox abonnement.

Voor het beste resultaat, adviseren wij u om drie behandelingen per jaar te doen. Met het Botox abonnement kunt u drie botox behandelingen ondergaan met korting. De kortingsprijzen zijn verwerkt onder ‘NIEUW Bocouture (Botox) abonnement’.

Verschillende ervaringen met Botox

Na een bovenooglid correctie vanwege hoofdpijnklachten suggereerde Drs Ahmed dat een Botoxbehandeling misschien wat verlichting zou kunnen bieden. Het ging om een inspuiting van 2 zones Bocuture Ik heb de gok genomen en maanden geen hoofdpijn gehad! Vanwege dit opmerkelijke resultaat en het feit dat de klachten na 7 maanden in alle hevigheid terugkwamen heb ik een 2e behandeling genomen. Zo zie je maar dat je niet alleen maar voor schoonheidsbehandelingen naar de Plastisch Chirurg gaat maar waar het in oorsprong voor bedoeld was.

Ik ga al een jaar of drie twee keer per jaar naar de Blooming Plastische Chirurgie voor een botoxbehandeling van de frons, voorhoofd en kraaienpootjes en naar volle tevredenheid. Dkt. Staudt brengt eerst je gezicht (letterlijk) in kaart zodat hij kan bijhouden hoe het resultaat van de behandeling is geweest en zo nodig kan corrigeren. Ik ben blij met het resultaat en corrigeren is nog nooit nodig geweest en dat voor € 400,- voor de hele bovenkant van je gezicht. Ik zie er jonger en fitter uit!

Het gesprek voorafgaand aan de botox behandeling

Een behandeling met Botox voor uw voorhoofdsrimpels is niet ingrijpend, maar deze behandeling verandert zeker uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Vooraf aan de behandeling heeft u daarom altijd een intakegesprek met een plastisch chirurg. Zo maakt u altijd met behulp van de specialist een verstandige keuze. Mocht het nodig zijn dan kan er een follow-up consult worden ingepland. Dit consult draait om het resultaat van de behandeling.

Ervaringen

Na de behandeling van uw voorhoofdsrimpels met Botox

U mag niet sporten, liggen of in uw gezicht wrijven tot drie uur na de behandeling van uw voorhoofdsrimpels. Om het eindresultaat positief te beïnvloeden kunt u op advies van uw plastisch chirurg uw gezichtspieren regelmatig samentrekken en weer ontspannen. 

Het effect van de botox behandeling is van minimaal drie tot maximaal zes maanden zichtbaar. Wilt u hierna graag nog een keer uw voorhoofdsrimpels behandelen met behulp van botox? De vervolgbehandeling zal korter zijn en zorgen voor een nog beter resultaat als de eerste behandeling. Dit komt omdat uw gezicht al ‘bekend’ is bij kliniek Blooming in Haarlem. 

Hieronder vindt u een tijdsindicatie van de verschillende fases van de werkingsduur van de botox behandeling voor uw voorhoofdsrimpelsLet op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

Risico’s en bijwerkingen van de Botox behandeling

Een behandeling met Botox voor uw voorhoofd is veilig, maar net zoals bij andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u u altijd bijwerkingen ervaren. Deze klachten zullen meestal van korte duur zijn. De bijwerkingen die kunnen optreden bij een Botox behandeling voor uw voorhoofd zijn onder te verdelen in twee categorieën: zeldzaam en zeer zeldzaam.

Zeldzaam

 • Bloeduitstorting rond de gebieden van de injectie.
 • Zwelling rond de ogen. Dit kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen.
 • Hoofdpijn: dit verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties.
 • Wenkbrauw ptosis: dit kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzaam

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat
 

Wij raden een Botox behandeling af tijdens een antibioticakuur, tijdens de zwangerschap, tijdens het geven van borstvoeding en wanneer u net gevaccineerd bent. Bent u gevoelig voor botox of lijdt u aan myasthenia gravis (een spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom? Vergeet ons alstublieft niet in te lichten.

Littekens

Na zes weken worden de littekens al minder zichtbaar. Voor die tijd kunnen de littekens nog gezwollen en rood zijn. Het volledige herstel van een litteken kan wel één jaar tot anderhalf jaar duren. Om het herstel van littekens zo optimaal mogelijk te laten verlopen, moet u de littekens verzorgen met een littekencrème en zo veel mogelijk uit de zon houden. In kliniek Blooming gebruiken wij de Staudt littekencrème.

Roken

Belangrijk is om zes weken voor de behandeling tot zes weken na de behandeling te stoppen met roken. Roken vernauwt uw bloedvaten. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan bij het genezen van uw wonden en littekens. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Meest gestelde vragen over voorhoofdrimpels behandelen met botox

Wij geven u antwoord op de veelgestelde vragen over Botox.

Is een botox behandeling pijnlijk?

Tijdens de Botox behandeling wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de behandeling kan de huid gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Meestal trekt dit na een half uur weg.

Is de Botox voorhoofd behandeling wel veilig?

Wij verzekeren u dat Botox een veilig geneesmiddel is dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft dus geen effect op omliggende spieren of andere delen van het lichaam. De Botuline toxine (de werkende stof in Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de voorhoofdsrimpeltjes minder.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Botox of Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via of via info@bloomingpc.nl. U kunt ook een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem