Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Veelgestelde vragen over een botox behandeling

Wanneer u overweegt om een botox behandeling te ondergaan, begrijpen wij dat er veel vragen kunnen ontstaan over de ingreep, de resultaten en het herstelproces. Om deze reden heeft Blooming Plastische Chirurgie een sectie met veelgestelde vragen over een botox behandeling op onze website geplaatst. Wij raden u aan om deze vragen door te nemen voordat u een consult bij ons plant. Dit zal u helpen om een beter begrip te krijgen van de procedure en gerichte vragen te stellen tijdens uw afspraak met ons. Onze missie is om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt en dat u zich comfortabel voelt bij uw beslissing om een botox behandeling te ondergaan. Neem gerust contact met ons op als u nog meer vragen heeft of als u meer informatie wilt ontvangen over deze behandeling.

In deze sectie kunt u antwoorden vinden op veel voorkomende vragen over een botox behandeling:

Over het algemeen duurt een behandeling met Botox 10 minuten. Het kan de ene keer langer duren dan de andere keer. Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen zones en de moeilijkheidsgraad. Tijdens de Botox behandeling wordt er met een dunne naald een kleine hoeveelheid Botox in de spiertjes gespoten, die hierdoor stabiliseren. Door het gebruik van de dunne naald houdt u hier geen littekens aan over. De effecten van Botox zijn na ongeveer een week zichtbaar. Het volledige resultaat is na ongeveer drie weken te zien.

Het effect van de Botox behandeling is ongeveer zeven maanden volledig zichtbaar. Vanaf drie maanden na de behandeling kan de werking van Botox in uw huid al verminderen. U kunt ervoor kiezen om tijdens deze afnameperiode een vervolgbehandeling te ondergaan. Deze behandeling is korter en het resultaat is beter omdat wij uw gezicht kennen. Wanneer u een Botox behandeling ondergaat om migraine, tandenknarsen of overmatig zweten te verminderen, zullen de effecten gemiddeld tien tot twaalf maanden zichtbaar zijn. In onderstaande tabel geven wij u een indicatie van de werking van Botox.

10 minutenDe behandeling
5 minutenGezwollen prikpunten en lichte roodheid
30 minutenDe zwelling en roodheid zijn weggetrokken
1 weekWerking Botox zichtbaar
2 tot 3 wekenVolledige werking van de Botox
3 maandenDe werking van Botox neemt langzaam af
7 maandenDe Botox werking is nog voor 30%
9 maandenDe Botox is uitgewerkt

Botox wordt gebruikt om rimpels te voorkomen. Met een Botox behandeling worden de spiertjes ontspannen waardoor de bovenliggende huid ook minder last krijgt van plooien in de huid. Deze plooien kunnen juist de rimpels veroorzaken dus door deze plooien geen kans te geven, zult u geen rimpels ontwikkelen.

Een Botox behandeling wordt meestal uitgevoerd om de dynamische rimpels zoals fronsrimpels, voorhoofdsrimpel en kraaienpootjes te verminderen. Daarnaast kunnen rimpels rondom de neus, bovenlip en kin ook worden verminderd met Botox. De laatste jaren wordt Botox steeds vaker gebruikt voor medische doeleinden zoals het verminderen van klachten door overmatig zweten, tandenknarsen en migraine.

Als u nog andere vragen heeft over een botox behandeling, kunt u altijd contact opnemen met Blooming Plastische Chirurgie. Onze deskundige chirurgen en medewerkers zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over uw behandeling.

Meer informatie over een Botox behandeling: