Kraaienpootjes

Het is nu 3 weken geleden dat ik de Botox behandeling heb ondergaan; ontzettend gelukkig met mijn ‘nieuwe’ gezicht!

Kraaienpootjes ofwel lachrimpels worden zichtbaarder naarmate je ouder wordt. Ze ontstaan door praten, lachen, zonnen en door roken. Hoewel we lachen van harte aanraden zijn de fijne lijntjes die ontstaan minder fijn. Bij het ouder worden nemen kraaienpootjes toe. Ze kunnen dieper worden, verder doortrekken en zelfs blijven staan. Soms ontstaan kraaienpootjes op jonge leeftijd al. Hierdoor lijk je mogelijk ouder dan dat je bent. Een botox kraaienpootjes behandeling zorgt ervoor dat de spierbewegingen die voor kraaienpootjes zorgen, worden geremd. Daarnaast verminderen de kraaienpootjes of verdwijnen deze zelfs. 

Bij het regelmatig herhalen van de  botox behandeling  blijft het effect langdurig zichtbaar.  Hieronder kun je een gesprek inplannen bij onze ervaren plastisch chirurgen en jouw persoonlijke wensen bespreken. Informeer tijdens het gesprek ook naar ons voordelige botox abonnement voor een periodiek jong en fris uiterlijk. 

Kraaienpootjes ogen

Kraaienpootjes ontstaan door een verminderde elasticiteit en afname van het onderhuidse weefsel rondom de ogen. Ook knijpen met de ogen bij het niet dragen van een zonnebril, of overmatig met inspanning kijken zorgt voor kraaienpootjes rondom de ogen. Roken en zonnen zorgen ook voor meer rimpels. Bij gezichtsuitdrukkingen zoals; lachen, boos kijken, fronsen of verrast opkijken vallen de kraaienpootjes meer op. Heb je veel expressie in je gezicht dan is de kans op lachrimpels groter en kun je dit preventief verminderen door middel van een botox behandeling. 

Kraaienpootjes gezicht

De huid in het gezicht is elastisch en gebruikt verschillende spiertjes om gezichtsuitdrukkingen te maken. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid minder elastisch en flexibel. De plooitjes in de huid die wegtrokken toen je jonger was blijven nu in de huid staan en zorgen voor de eerste kraaienpootjes in het gezicht. Bij veel mensen zijn kraaienpootjes de eerste permanente rimpels. 

Botox kraaienpootjes

 • Duur behandeling: 15 minuten
 • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
 • Eerste effecten zichtbaar: na een week
 • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
 • Duur werking: 3 tot 6 maanden 

Onze plastisch chirurgen zorgen dankzij hun jarenlange expertise en ervaring voor een mooi eindresultaat met de Botox behandeling van uw kraaienpootjes. De plastisch chirurgen van Blooming bieden een professionele, maar ook persoonlijke aanpak aan tijdens de gehele behandeling. Welke plaats vindt van het intakegesprek tot de nazorg van de botox behandeling van uw kraaienpootjes.

 • Altijd eerst een informatief consult
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
 • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Kosten Botox behandeling voorhoofd

Per het te behandelen gebied verschilt de prijs van een botox behandeling in Haarlem. Hieronder vindt u een prijsindicatie van botox behandelingen per gebied en hoeveelheid. Voor een volledig overzicht kunt u onze kostenpagina bekijken. 

BEHANDELING REGIO/ HOEVEELHEID PRIJS
Bocouture (botox) 1 zone € 175,-
Bocouture (botox) 2 zones € 300,-
Bocouture (botox) 3 zones € 400,-
Bocouture (Botox) abonnement 1 zone, 3 behandelingen € 472,50
Bocouture (Botox) abonnement 2 zones, 3 behandelingen € 810,-
Bocouture (Botox) abonnement 3 zones, 3 behandelingen € 1.080,-
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels € 550,-
Bocouture (botox) knarsetanden € 400,-
Bocouture (botox) gummy smile € 175,-

Wij bieden ook het bovenstaande Botox abonnement aan. Voor het beste resultaat, adviseren wij u om drie behandelingen per jaar te doen. Met het Botox abonnement kunt u drie botox behandelingen ondergaan met korting. De kortingsprijzen zijn verwerkt onder ‘NIEUW Bocouture (Botox) abonnement’.

Botox  kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn erg goed te behandelen met Botox. Door de Botox behandeling ontspannen de spieren rondom het oog, waardoor de kraaienpootjes minder diep worden en zelfs verdwijnen. De kraaienpootjes samen vormen één behandelzone.

Verschillende ervaringen met Botox

Na een bovenooglid correctie vanwege hoofdpijnklachten suggereerde Drs Ahmed dat een Botoxbehandeling misschien wat verlichting zou kunnen bieden. Het ging om een inspuiting van 2 zones Bocuture Ik heb de gok genomen en maanden geen hoofdpijn gehad! Vanwege dit opmerkelijke resultaat en het feit dat de klachten na 7 maanden in alle hevigheid terugkwamen heb ik een 2e behandeling genomen. Zo zie je maar dat je niet alleen maar voor schoonheidsbehandelingen naar de Plastisch Chirurg gaat maar waar het in oorsprong voor bedoeld was.

Ik ga al een jaar of drie twee keer per jaar naar de Blooming Plastische Chirurgie voor een botoxbehandeling van de frons, voorhoofd en kraaienpootjes en naar volle tevredenheid. Dkt. Staudt brengt eerst je gezicht (letterlijk) in kaart zodat hij kan bijhouden hoe het resultaat van de behandeling is geweest en zo nodig kan corrigeren. Ik ben blij met het resultaat en corrigeren is nog nooit nodig geweest en dat voor € 400,- voor de hele bovenkant van je gezicht. Ik zie er jonger en fitter uit

Het gesprek voorafgaand aan de botox behandeling

Een behandeling met Botox voor uw kraaienpootjes is niet ingrijpend, maar deze behandeling verandert zeker uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Vooraf aan de behandeling heeft u daarom altijd een intakegesprek met een plastisch chirurg. Zo maakt u altijd met behulp van de specialist een verstandige keuze. Mocht het nodig zijn, kan er een follow-up consult worden ingepland. Dit consult draait om het resultaat van de behandeling.

Ervaringen

De behandeling van uw kraaienpootjes met Botox

De Botox behandeling van uw kraaienpootjes duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Met behulp van een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is niet gelijk na de behandeling te zien. 

Na de behandeling van uw kraaienpootjes met Botox

U mag niet sporten, liggen of in uw gezicht wrijven tot drie uur na de behandeling van uw kraaienpootjes. Om het eindresultaat positief te beïnvloeden kunt u op advies van uw plastisch chirurg uw gezichtspieren regelmatig samentrekken en weer ontspannen. 

Het effect van de botox behandeling is van minimaal drie tot maximaal zes maanden zichtbaar. Wilt u hierna graag nog een keer uw kraaienpootjes behandelen met behulp van botox? De vervolgbehandeling zal korter zijn en zorgen voor een nog beter resultaat als de eerste behandeling. Dit komt omdat uw gezicht al ‘bekend’ is bij kliniek Blooming in Haarlem. 

Hieronder vindt u een tijdsindicatie van de verschillende fases van de werkingsduur van de botox behandeling voor uw kraaienpootjesLet op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

Risico’s en bijwerkingen van de Botox behandeling

Een behandeling met Botox voor uw voorhoofd is veilig, maar net zoals bij andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u u altijd bijwerkingen ervaren. Deze klachten zullen meestal van korte duur zijn. De bijwerkingen die kunnen optreden bij een Botox behandeling voor uw voorhoofd zijn onder te verdelen in twee categorieën: zeldzaam en zeer zeldzaam.

Zeldzaam

 • Bloeduitstorting rond de gebieden van de injectie.
 • Zwelling rond de ogen. Dit kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen.
 • Hoofdpijn: dit verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties.
 • Wenkbrauw ptosis: dit kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzaam

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat
 

Wij raden een Botox behandeling af tijdens een antibioticakuur, tijdens de zwangerschap, tijdens het geven van borstvoeding en wanneer u net gevaccineerd bent. Bent u gevoelig voor botox of lijdt u aan myasthenia gravis (een spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom? Vergeet ons alstublieft niet in te lichten.

Littekens

Na zes weken worden de littekens al minder zichtbaar. Voor die tijd kunnen de littekens nog gezwollen en rood zijn. Het volledige herstel van een litteken kan wel één jaar tot anderhalf jaar duren. Om het herstel van littekens zo optimaal mogelijk te laten verlopen, moet u de littekens verzorgen met een littekencrème en zo veel mogelijk uit de zon houden. In kliniek Blooming gebruiken wij de Staudt littekencrème.

Roken

Belangrijk is om zes weken voor de behandeling tot zes weken na de behandeling te stoppen met roken. Roken vernauwt uw bloedvaten. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan bij het genezen van uw wonden en littekens. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

De meest gestelde vragen over een Botox behandeling

Wij geven u antwoord op de veelgestelde vragen over Botox.

Is de Botox voorhoofd behandeling pijnlijk?

Tijdens de Botox behandeling wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de behandeling kan de huid gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Meestal trekt dit na een half uur weg.

Is de Botox voorhoofd behandeling wel veilig?

Wij verzekeren u dat Botox een veilig geneesmiddel is dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft dus geen effect op omliggende spieren of andere delen van het lichaam. De Botuline toxine (de werkende stof in Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de voorhoofdsrimpeltjes minder.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Botox of Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via of via info@bloomingpc.nl. U kunt ook een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem