Ask the doctor over facelifts

Gepubliceerd: 4 november 2015
Laatst gewijzigd: 25 april 2022
Gepubliceerd: 4 november 2015
Laatst gewijzigd: 25 april 2022

In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling.

Deze maand geeft drs. Kalam Ahmed antwoord op de meest gestelde vragen over een facelift.

Hoe lang duurt het herstel na een facelift?
De wondgenezing is na 1 week al zover dat je de hechtingen kunt verwijderen maar de daadwerkelijke genezing kan tot wel 3 maanden duren. In principe heb je 1 a 2 weken ‘last’ van de operatie. Na 3 maanden is er een eindcontrole omdat dan het uiteindelijke resultaat echt zichtbaar is. 

Welk gebied wordt gelift bij een facelift?
Bij een face/halslift wordt vanzelfsprekend de hals gelift, vanaf de kaaklijn naar beneden. Indien nodig wordt de onderkin verminderd middels liposuctie en het huidoverschot strak getrokken door de spier ‘platysma’ te verstevigen. In het gezicht wordt het gehele wanggebied gelift, met uitzondering van mond en ogen.
 
Hoelang blijft het resultaat?
Het resultaat blijft afhankelijk van de persoonlijke kwaliteit van de huid van de cliënt tussen de 5 en 15 jaar. Je draait de klok terug maar die stopt niet met tikken, wat wil zeggen dat het verouderingsproces niet stopt. Bij behandeling op jonge leeftijd kan het voorkomen dat een cliënt de behandeling na zo’n 15 jaar zal willen herhalen.
 
Hoe groot zijn de littekens?
De littekens vallen niet op omdat we deze zoveel mogelijk verbergen in de haargrens en op de anatomische grenzen van het oor, achter het oor en de wangen.
 
Wat kost een facelift?
De behandelend chirurg zal op basis van het consultgesprek advies geven over de beste behandeloptie en daarmee kan de prijs variëren. Soms adviseren wij tevens een aanvullende ingreep om het optimale resultaat te behalen, als een ooglidcorrectie of lipofilling. Alle mogelijkheden zullen uitvoerig worden besproken tijdens het consult.
 

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult.

Maak nu een afspraak

Stel direct uw vraag

Heeft u een specifieke vraag? Stel hem direct aan onze arts via onderstaand formulier. We zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »