Ask the doctor over neuscorrecties

Gepubliceerd: 24 juli 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 24 juli 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling.
Deze maand geeft drs. Joost Staudt antwoord op de meest gestelde vragen over een neuscorrectie. Hoe lang duurt de ingreep? Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep duurt een operatie tussen de 1 en 2 uur. Een neustip correctie of een humpcorrectie (verwijderen van bobbel op de neus) duurt een uur en een correctie van de gehele neus duurt langer.  Krijg ik tampons in mijn neus? Nee, dat is niet nodig. Het is een uitwendige neuscorrectie en dan zijn tampons niet nodig. Op het moment dat er kraakbeen uit het neustussenschot nodig is om de neus te verstevigen dan komen er wel tampons in de neus die de volgende dag worden verwijderd. Dit gebeurt zelden. Wanneer ben ik weer toonbaar? Na 1 week gaat het kuststof spalkte van de neus en worden de hechtingen verwijderd. Een week later is de meeste zwelling er uit. Dus na 2 weken ben je weer toonbaar. Let wel; zelfs na een jaar kunnen de laatste beetjes zwelling uit de neuspunt verdwijnen.  Zijn er zichtbare littekens na de behandeling? Als het gaat om een gesloten procedure vallen de littekens binnen de neus en bij een open procedure komt het litteken aan de onderzijde van de neus. dit is een v-vormig littekentje wat nauwelijks opvalt. 
Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult. Het maken van een afspraak kan hier.
 
Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »