Ask the doctor over neuscorrecties

Gepubliceerd: 24 juli 2015
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 24 juli 2015
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling.
Deze maand geeft drs. Joost Staudt antwoord op de meest gestelde vragen over een neuscorrectie. Hoe lang duurt de ingreep? Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep duurt een operatie tussen de 1 en 2 uur. Een neustip correctie of een humpcorrectie (verwijderen van bobbel op de neus) duurt een uur en een correctie van de gehele neus duurt langer.  Krijg ik tampons in mijn neus? Nee, dat is niet nodig. Het is een uitwendige neuscorrectie en dan zijn tampons niet nodig. Op het moment dat er kraakbeen uit het neustussenschot nodig is om de neus te verstevigen dan komen er wel tampons in de neus die de volgende dag worden verwijderd. Dit gebeurt zelden. Wanneer ben ik weer toonbaar? Na 1 week gaat het kuststof spalkte van de neus en worden de hechtingen verwijderd. Een week later is de meeste zwelling er uit. Dus na 2 weken ben je weer toonbaar. Let wel; zelfs na een jaar kunnen de laatste beetjes zwelling uit de neuspunt verdwijnen.  Zijn er zichtbare littekens na de behandeling? Als het gaat om een gesloten procedure vallen de littekens binnen de neus en bij een open procedure komt het litteken aan de onderzijde van de neus. dit is een v-vormig littekentje wat nauwelijks opvalt. 
Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult. Het maken van een afspraak kan hier.
 
Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »