Ask the doctor over gynaecomastie

Gepubliceerd: 23 september 2015
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 23 september 2015
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling. 

Deze maand geeft dr. Paris Melis antwoord op de meest gestelde vragen over gynaecomastie.

Borstvorming bij mannen, hoe ontstaat dit? 

Dat kan ontstaan door hormonale disbalans en bij ziekten. Bij zaadbalkanker heeft zo’n 30% borstvorming. Mocht u een consult overwegen houdt u er dan rekening mee dat de kans bestaat dat de dokter u zal vragen uw broek naar beneden te trekken. Dit om eventuele zaadbalkanker uit te sluiten.

Hoe wordt dit behandeld?

Onder algehele anesthesie wordt via een halve maanvormige snede aan de rand van de tepelhof het klierweefsel verwijderd. Vaak is er ook een combinatie van teveel vet. Dit kan met behulp van liposuctie netjes worden verwijderd. Als er ook huidoverschot is zou dit via een snede rondom de tepelhof gecorrigeerd kunnen worden.

Blijven er littekens achter na de behandeling?

Ja, wel proberen we zo min mogelijk littekens te maken. Vaak enkel onderaan de tepelhof.

Hoe lang kan ik niet werken na de behandeling?

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling vaak al na 2 weken.

Is het resultaat na de behandeling blijvend?

Ja het klierweefsel dat verwijderd is blijft permanent weg. In geval van borstvorming bij ziekte is het wel noodzaak de oorzaak te behandelen anders zou de borstvorming terug kunnen komen.

Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult. Het maken van een afspraak kan hier.

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »